Daytime Running Light – DRL
- Magnum
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Less
Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #195
από Magnum
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
Daytime Running Light – DRL δημιουργήθηκε από Magnum
" Στοχεύοντας στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση για τον υποχρεωτικό εξοπλισμό με φώτα ημέρας (Daytime Running Light – DRL) όλων των νέων οχημάτων, αρχής γενομένης από το 2011.
Τα φώτα αυτά ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ο κινητήρας τίθεται σε λειτουργία, και βοηθούν τα οχήματα να γίνονται ευκολότερα αντιληπτά στους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων. Παράλληλα τα DRL καταναλώνουν μόλις το 25-30% της ενέργειας που απαιτείται για τα συνηθισμένα φώτα. Το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 10% για τα φώτα LED.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γκίντερ Φερχόιγκεν, χαρακτήρισε την εφαρμογή του μέτρου ως «θετική συνεισφορά στο στόχο που έχουμε θέσει, να περιορίσουμε τους θανάτους και τους τραυματισμούς από τροχαία στην Ευρώπη».
Η σχετική οδηγία θα ισχύσει από τις 7 Φεβρουαρίου 2011 για όλα τα νέα επιβατικά και μικρά βαν. Όσον αφορά τα νέα φορτηγά και λεωφορεία η εφαρμογή του μέτρου θα αρχίσει τον Αύγουστο του 2012. "
Καιρο τωρα καποιες εταιριες το εχουν εφαρμοσει.
Μια απο αυτες η Audi.
Αλλαξαν καθρεπτες..Αλλαξαν multimedia..
Δεν μπορουσαν να αλλαξουν κ φαναρια;;
Τα φώτα αυτά ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ο κινητήρας τίθεται σε λειτουργία, και βοηθούν τα οχήματα να γίνονται ευκολότερα αντιληπτά στους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων. Παράλληλα τα DRL καταναλώνουν μόλις το 25-30% της ενέργειας που απαιτείται για τα συνηθισμένα φώτα. Το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 10% για τα φώτα LED.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γκίντερ Φερχόιγκεν, χαρακτήρισε την εφαρμογή του μέτρου ως «θετική συνεισφορά στο στόχο που έχουμε θέσει, να περιορίσουμε τους θανάτους και τους τραυματισμούς από τροχαία στην Ευρώπη».
Η σχετική οδηγία θα ισχύσει από τις 7 Φεβρουαρίου 2011 για όλα τα νέα επιβατικά και μικρά βαν. Όσον αφορά τα νέα φορτηγά και λεωφορεία η εφαρμογή του μέτρου θα αρχίσει τον Αύγουστο του 2012. "
Καιρο τωρα καποιες εταιριες το εχουν εφαρμοσει.
Μια απο αυτες η Audi.
Αλλαξαν καθρεπτες..Αλλαξαν multimedia..
Δεν μπορουσαν να αλλαξουν κ φαναρια;;
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #1945
από Γελάδι
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Daytime Running Light – DRL
Πασχάλη με το VagCom μπορείς να ενεργοποιήσεις τα DRL... Βέβαια δεν θα έχεις καινούρια φανάρια αλλά θα ανάβουν με την ενεργοποίηση της μηχανής!!!!
Μήτσος
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #1953
από Coo
Δημήτρης
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Daytime Running Light – DRL
Αυτό όμως δεν θα καταπονήσει την μπαταρία;
Δημήτρης
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Less
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #1964
από Γελάδι
Μήτσος
Έτσι νομίζω Δημήτρη! Γι' αυτό τον λόγο δεν το εφήρμοσα όταν είχα το καλώδιο και το είχα δει σαν επιλογή. Γιατί μία λεπτομέρεια είναι ότι τα φώτα ανάβουν με το που γυρίσεις το κλειδί στην θέση 2 και όχι αφού εκκινήσει το αυτοκίνητο...! Επομένως, το να παίρνει μπρος το τουτού και να είναι αναμμένα τα φώτα το θεωρώ κάπως...
Μήτσος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #1979
από nikitas tsi
Νikitas TSi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Daytime Running Light – DRL
Eναλακτικα μπορει καποιος να προμηθευτει και να τοποθετησει το περιστροφικο διακοπτη των ψωτων που εχει και την θεση AUTO.
Νikitas TSi
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Less
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2022
από Γελάδι
Μήτσος
nikitas tsi έγραψε:
Και μαζί με τον διακόπτη να βάλει αισθητήρες φωτός, να αλλάξει καθρέπτες και να δώσει ένα σκασμό λεφτά...
Δεν νομίζω Νικήτα! Χώρια που με τον διακόπτη που λες εσύ και τα υπόλοιπα που συμπληρώνω απλά θα ανάβουν τα φώτα όταν το αυτοκίνητο ...βυθίζεται στο σκότος!! Δεν αφορά το DRL που λέμε.
Eναλακτικα μπορει καποιος να προμηθευτει και να τοποθετησει το περιστροφικο διακοπτη των ψωτων που εχει και την θεση AUTO.
Και μαζί με τον διακόπτη να βάλει αισθητήρες φωτός, να αλλάξει καθρέπτες και να δώσει ένα σκασμό λεφτά...
Δεν νομίζω Νικήτα! Χώρια που με τον διακόπτη που λες εσύ και τα υπόλοιπα που συμπληρώνω απλά θα ανάβουν τα φώτα όταν το αυτοκίνητο ...βυθίζεται στο σκότος!! Δεν αφορά το DRL που λέμε.
Μήτσος
Συντονιστές: nikitas tsi