- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
ESP και Πάγος
- Γελάδι
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί το ESP στον πάγο; Ήξερα γενικά ότι δεν βοηθάει καθόλου και καλό είναι να το απενεργοποιούμε. Ο λόγος είναι ότι το σύστημα καταλαβαίνει πως ο τροχός χάνει την πρόσφυσή του και τον φρενάρει ενώ πρέπει να κάνει το αντίθετο. Από την εμπειρία μου πέρυσι που το είχα δοκιμάσει κατέληξα πλέον και "επίσημα" σε αυτό το συμπέρασμα.
Το τεστ είχε ως εξής... Πατώνας με τις δεξιές ρόδες σε πάγο και με τις αριστερές σε καθαρό οδόστρωμα με ενεργοποιημένο το ESP το αυτοκίνητο φρενάριζε συνεχώς! Δηλαδή έκανε 10 πόντους και φρενάριζε απότομα. Εν ολίγοις, μου έβγαλε την (Π...) πίστη μέχρι να ξεκολλήσει από εκεί! Κανονικά δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό μιας και μόνο οι αριστερές θα έπρεπε να δίνουν την κατάλληλη ώθηση στο αυτοκίνητο και να προχωράει κανονικά. Παρόλα αυτά χωρίς το ESP (αν και στην περίπτωση αυτή εμπλέκεται το ASR...) το αυτοκίνητο ήταν σαν ένα κανονικό παλιό καλό αυτοκινητάκι που σε τέτοιες περιπτώσεις δεν κολλάει...
Θα ήθελα τις απόψεις σας όσοι ξέρετε...
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- rallakias
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Το ASR διαβαζει αν υπάρχει σπινιάρισμα απο τους αισθητηρες του ABS και αναλογα δεν φρεναρει τον κάθε τροχό ξεχωριστά ,αλλά κόβει τον κινητηρα ,μειωνοντας του το γκάζι.Ετσι ακόμα και αν σπινιαρει μονο ο ενας τροχος ,αναγκαστικα κόβει και τους 2 μαζι.Το αντίθετο κάνει το σύστημα XDS που εξοπλίζει το νεο Golf VI - Gti.
Πάντως σε περίπτωση χιονιού/πάγου το manual συστηνει την απενεργοποιήση του ASR .
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Όταν έχεις ενεργοποιημένο το ESP σε πάγο ή χιόνι, το σύστημα για να κρατήσει το αυτοκίνητο το φρενάρει με αποτέλεσμα να προκαλεί τις περισσότερες φορές ανεξέλεγκτη ολίσθιση του εμπρός ή του πίσω μέρους με ότι κάκό μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Απενεργοποιόντας το, ο οδηγός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και μπορεί ποιο εύκολα να καθορίσει πού, πότε και πόσο φρένο χρειάζεται.
Δημήτρης
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Το manual συστηνει την απενεργοποιήση του ASR όταν βάλεις αλυσιδες και οχι σε απλό χιόνι/πάγο.
- Γελάδι
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Το ASR διαβαζει αν υπάρχει σπινιάρισμα απο τους αισθητηρες του ABS και αναλογα δεν φρεναρει τον κάθε τροχό ξεχωριστά ,αλλά κόβει τον κινητηρα,μειωνοντας του το γκάζι. Ετσι ακόμα και αν σπινιαρει μονο ο ενας τροχος ,αναγκαστικα κόβει και τους 2 μαζι.Το αντίθετο κάνει το σύστημα XDS που εξοπλίζει το νεο Golf VI - Gti.
Βασίλη εμένα από την εμπειρία μου έχω καταλάβει ότι το Antispin κάποιες φορές επενεργεί και στα φρένα και όχι τόσο στον κινητήρα. Για να γίνω πιο σαφής, βλέπω ότι όταν το αυτοκίνητο πάει να σπινιάρει, αλλά είναι σε μία έστω μικρή κίνηση το αυτοκίνητο ναι μεν μαρσάρει αλλά όχι τόσο πολύ όσο δικαιολογεί το γκάζι. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος κόβει λίγο τον κινητήρα και το αυτοκίνητο δεν σπινιάρει.
Στην περίπτωση όμως που από στάση πας να ξεκινήσεις μπούνια το αυτοκίνητο τότε αυτό αρχίζει να κοπανάει απίστευτα! Εμένα μου δίνει να καταλάβω ότι φρενάρει με μία συχνότητα 2-3 φορές το δευτερόλεπτο το αυτοκίνητο και σίγουρα ούτε σπινιάρει, αλλά ούτε και ξεκινάει ομαλά...
Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- touzas088
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Έντυ