Στη βενζίνη τα τέλη κυκλοφορίας
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
Την κατάργηση από το 2011 των τελών κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση καθώς, μετά το άνευ προηγουμένου "μπάχαλο" που δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, το υπουργείο Περιβάλλοντος προτείνει να φορολογείται (="τιμωρείται") η χρήση πλέον και όχι η κατοχή των αυτοκινήτων!
Με βάση το σκεπτικό αυτό, η πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη προς τον υπουργό Οικονομικών προβλέπει -σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr- να καταργηθεί επίσης και ο "φόρος πολυτελείας" στα ακριβά Ι.Χ. και όλα αυτά τα έσοδα που θα χάσει το Κράτος, να αναπληρωθούν με αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Ως αποτέλεσμα όμως της "ενσωμάτωσης" των τελών κυκλοφορίας στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, το Κράτος θα μπορούσε να εισπράξει και περισσότερα από όσα βγάζει με το σημερινό σύστημα. Ωστόσο η βενζίνη θα εκτοξευόταν πάνω από τα ευρώ 2 το λίτρο!
Αν και φαντάζει "δίκαιο" να πληρώνει περισσότερο φόρο όποιος καταναλώνει περισσότερα καύσιμα, αντί να μπαίνει ετήσιο χαράτσι σε αυτοκίνητα παλαιότητας που ενδεχομένως δεν κινούνται παρά μόνο τα σαββατοκύριακια, το μέτρο θα έπληττε κυρίως τον "κοσμάκη" που χρησιμοποιεί το ΙΧ για ένα μεροκάματο, ενώ από την κατάργηση των Τελών και του Φόρου Πολυτελείας ευνοούνται κυρίως οι "έχοντες και κατέχοντες" στόλους ολόκληρους από πανάκριβες λιμουζίνες, που χρησιμοποιούν ένα την ημέρα ανάλογα με τη διάθεση και τα γούστα τους...
Στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζονται επιπλέον φόβοι ότι το νέο μέτρο θα περιορίσει σημαντικά την χρήση του αυτοκινήτου, την στιγμή που η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει για φέτος εισπράξεις ευρώ 4,85 δισ. από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα (μαζί με τις τελευταίες αναπροσαρμογές του φόρου) και ευρώ 1,6 δισ. από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.
Επίσης, εκτιμάται ότι θα προκύψουν νέες πληθωριστικές πιέσεις, σε μια εποχή μειώσεως των μισθών.
Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά οφέλη, το μέτρο θα ωθούσε μεν πολλούς να πάρουν … λεωφορείο, στην πράξη όμως, το μέτρο θα φέρει σε απόγνωση τα μικρομεσαία νοικοκυριά, ενώ θα "κόβουν βόλτες" (στην άδεια από "σαραβαλάκια" Αθήνα) μόνο Ferrari και Porsche, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν συγκινούνται από... μικροδιαφορές στη τιμή των καυσίμων!
Ουσιαστικά δε μιλάμε για κατάργηση αλλά "μετάγγιση" στη βενζίνη. Πάμε όλοι να πάρουμε 1000ράκια αυτοκίνητα ή παπάκια να σωθούμε;
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Jimmy LarisEOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Jimmy LarisEOS ΧΩΡΙΣ EOS
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- paterak
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Τα κανονικά τέλη κυκλοφορίας όμως ίσως θα ήταν καλύτερο να ενσωματωθούν στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (βενζινης και ντίζελ), με δίκαιο τρόπο, υπολογίζοντας ένα μέσο όρο χιλιομέτρων και κατανάλωσης ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου (πχ 15000-20000 χλμ ετησίως και 8-9 λίτρα / 100 χλμ).
Όσο για το σηματάκι, μακριά από τον κ... μας και ας είναι και στου διπλανού
Stelios 1.4 TSI
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- paterak
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Αλλά βάζεις και τη βενζίνη?
Stelios 1.4 TSI
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- paterak
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Ενα ταλιρακι για Ομόνοια παιδιά....ειναι κανείς? Δεκαετίες 50-60
Βάστε μη βάλουν και διόδια για Ομόνοια...
Stelios 1.4 TSI
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ δίκαιο μέτρο και σας το λέω εγώ που γράφω περίπου 30.000χλμ τον χρόνο με ότι αυτό συνεπάγεται σε κατανάλωση βενζίνης.
Εγώ για παράδειγμα αν ανέβει η βενζίνη 50 λεπτά μπορεί το χρόνο στην ουσία να πληρώσω μέχρι και 1000Ε σε "τέλη κυκλοφορίας"!! Σκεφτείτε ότι είναι μία διαφορά άνω των 800Ε σε ένα χρόνο.
Παρόλα αυτά είναι πολύ πιο δίκαιο να πληρώσω εγώ περισσότερο από έναν παππού που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να πηγαίνει στο καφενείο στο χωριό.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά πρόπερσι που έκαναν απεργεία οι οδηγοί βυτιοφόρων (και έκλειναν και την Αθηνών που και που) όλοι πήγαιναν προς Ελευσίνα και ήταν σε κάθε αυτοκίνητο 3 και 4 άτομα! Κίνηση μηδέν και έφτανα σε 10 λεπτά!! Την επόμενη από την λήξη της απεργείας ο δρόμος ξαναγέμισε αυτοκίνητα και ο καθένας αρμένιζε μόνος του! Πλέον το Χαιδάρι - Ελευσίνα γινόταν στον εξωπραγματικό χρόνο των 45 λεπτών για 15χλμ! Δεν κατάλαβα δηλαδή... Σταμάτησαν μήπως να πηγαίνουν στην δουλειά όσο είχε απεργεία;; Δεν νομίζω! Απλά για να βάλουμε μυαλό θέλουμε πολύ βούρδουλα!! Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε άνθρωποι και να αποκτήσουμε τρόπους!
Όσο για τον φόρο πολυτελείας συμφωνώ αλλά δεν νομίζω το κράτος να σωθεί από αυτούς τους λίγους που έχουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα. Εκτός αυτού αν θέλουν να τους τα πάρουν θα τους τα πάρουν και μάλιστα χοντρά με άλλους τρόπους! Δεν θα περιμένουν από έναν φόρο πολυτελείας τον χρόνο να βγάλουν τα σπασμένα τόσων ετών.
Μπορεί η άποψή μου να ακούγεται απόλυτη και σκληρή! Ίσως και να είναι. Αλλά είμαστε τόσο χάλια σαν λαός και νοοτροπία που ακόμη και σε τέτοιους καιρούς μόνο κακό κάνουμε στον εαυτό μας! Γι' αυτό είμαι και τόσο θυμωμένος! Έχουμε στο μυαλό μας τις απεργείες και το διώξιμο των τουριστών! Δεν φτάνει η θέση στην οποία βρισκόμαστε, εξακολουθούμε να γελοιοποιούμαστε στα μάτια των πάντων και από πάνω! Τέτοιοι είμαστε.
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Όπως είναι και πασιφανές πως οι τελευταίες δύο κυβερνήσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο το αυτοκίνητο για να το ανάγουν τελικά πάλι σε είδος πολυτελείας στο τέλος.
Τα έχουμε πει και από κοντά, ο έλληνας είναι ******** ράτσα ανθρώπου, έμαθε μεταπολιτευτικά να ζει σε μια φούσκα που έφτιαξε η γενιά των πατεράδων μας και θα πληρώσει η δική μας η γενιά (και ελπίζω όχι των παιδιών μας), που του φούσκωσε τα μυαλά και τώρα που αναμενόμενα έσκασε τρέχουν όλοι να κρατηθούν μην πέσουν. Και οι 'έχοντες' θα κρατηθούν, οι μή έχοντες θα πέφτουν συνέχεια.
Έτσι, δε θα γίνουμε άνθρωποι και ούτε θα αποκτήσουμε τρόπους όπως λές. Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές, αν συνεχίσουμε έτσι ο Έλληνας θα γίνει ακόμα χειρότερο ζώο(ν)... Και τότε το αυτοκίνητο θα είναι το λιγότερο που θα μας νοιάζει.
Δημήτρης
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Πρεπει να βρεθει μια αλλη λυση, οπως αυτο που λεγανε να βαλουν τσιπακι, και να μετραει τα χιλιομετρα ετησιως και να βγενει ενα ποσο με οριο παντα το πολυ μεχρι 500€
- gazza307
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Constantinos-vw eos 2.0 FSI
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
δικιο εχετε ολοι...αλλα και να πληρωνεις 570 ευρο τελη κυκλοφοριας για το ΕΟΣ ειναι παρα πολυ....
Δεν πληρώνεις το Eos, πληρώνεις τα κυβικά (και οσονούπω τα χρόνια) του... Ξέρεις κάτι παλιές μαούνες στα ίδια κυβικά που πληρώνουν περισσότερα;
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
ΠηγήTα νέα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται βάσει της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, του κυβισμού αλλά και των εκπομπών ρύπων. Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 στα IX με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως 31 Δεκεμβρίου 2010 θα υπολογίζονται βάσει του κυβισμού του κινητήρα ενώ όσα IX ταξινομηθούν μετά την 1η Iανουαρίου 2011 τα τέλη θα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων του κινητήρα. Όσον αφορά στις χρεώσεις στην πρώτη κατηγορία που αφορά στα οχήματα που ήδη κυκλοφορούν ως βάση θα ληφθούν τα τέλη του 2009 τα οποία κυμαίνονταν από 18 έως και 580 ευρώ, αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 15% και θα διαμορφωθούν από 21 έως και 667 ευρώ.
Στη δεύτερη κατηγορία όπου και ανήκουν τα IX με 1η άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Iανουαρίου 2011 ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται βάσει των εκπομπών ρύπων του κινητήρα και θα κυμαίνεται από 0,50 έως 2,5 ευρώ ανά γραμμάριο ρύπων που εκπέμπει ο κάθε κινητήρας...
Aπό τα πράσινα τέλη το υπουργείο Oικονομικών ελπίζει να βάλει στα ταμεία του πρόσθετα έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Τα δικά μας εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα 220 με 232 ευρώ...Έχουμε νούμερα;
Βαγγέλης - 1.4 TSi