Μεταλλικός ήχος και καπνός (;)

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #33922 από Coo
Μεταλλικός ήχος και καπνός (;) δημιουργήθηκε από Coo
Χθες και ενώ βρισκόμουν σε ταξίδι, μετά από περίπου μισή ώρα οδήγηση με μέση ω.τ. περίπου 80 χλμ/ώρα, μπήκα σε μια πόλη όπου συνάντησα φανάρια και κίνηση. Στο τελευταίο φανάρι πριν βγώ πάλι στην Εθνική οδό, τη στιγμή της εκκίνησης άκουσα ένα μεταλλικό θόρυβο (δεν ήταν ούτε πιράκια, ούτε καδένα ήταν ένας θόρυβος που δεν τον έχω ξανακούσει) επαναλαμβανόμενο με αρκετά μεγάλη συχνότητα. Με το μόνο που θα μπορούσα να τον παρομοιάσω ήταν σα να ακουμπούσε η φτερωτή της τουρμπίνας στα πλαϊνά ή σα να έβρισκε ένας ανεμιστήρας κάπου. Η διάρκεια αυτού του ήχου ήταν ένα δευτερόλεπτο περίπου. Ενστικτωδώς, άφησα το γκάζι και κοίταξα στον καθρέφτη του οδηγού και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είδα λίγο καπνό να βγαίνει από την εξάτμιση (!), όπως ο καπνός που βγάζει ένας αυτοκίνητο όταν το πας κόφτη. Οι στροφές του κινητήρα δεν ξεπέρασαν τις 2,500-3,000.
Αμέσως σταμάτησα στην άκρη αφήνοντας το αυτοκίνητο να δουλεύει για λίγο στο ρελαντί μήπως ακούσω κανένα θόρυβο ή δω κάποια ένδειξη. Όλα ήταν εντάξει. Έκανα και μερικές ξερογκαζιές μήπως ακουστεί πάλι ο θόρυβος αλλά τίποτα. Ξεκίνησα πάλι διστακτικά έχοντας τεντωμένα αυτιά και κοιτάζοντας συνεχώς ενδείξεις θερμοκρασίας κλπ αλλά και πάλι όλα κύλησαν φυσιολογικά. Συνέχισα το ταξίδι μου και στα επόμενα 300χλμ δεν ξανακούστηκε τίποτα ούτε αντέδρασε κάπως παράξενα το αυτοκίνητο. Η ροπή και η λειτουργία του κινητήρα παρέμειναν στα φυσιολογικά επίπεδα, και όλα καλά όλα ωραία. Αλλά μου έχουν μπει ψύλλοι τί ήταν αυτό που συνέβει και γιατί; Είναι πιθανό να προκλήθηκε από κάποιο σκουπιδάκι; Να μπήκε τίποτα μέσα στη τουρμπίνα; Νοθευμένη βενζίνη (θα μου έκανε και μετά όμως κόλπα, κάτι που δε συνέβη); Ή μήπως κάτι πιό σοβαρό;

:scared:

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #33963 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Μεταλλικός ήχος και καπνός (;)
Φαντάζομαι πως και το vag-com δεν θα σου δείξει κάτι...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #48136 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Δωρεάν Έλεγχος Κατανάλωσης Καυσίμου

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ: Δωρεάν Έλεγχος Κατανάλωσης Καυσίμου

Σίγουρα περισσότερο είναι το μάρκετινγκ, αλλά αφού δίνεται η ευκαιρία γιατί όχι; Δεν περιμένω να με μάθει η αντιπροσωπεία να οδηγώ με σύνεση για οικονομία, αλλά ένας δωρεάν περιοδικός έλεγχος δεν είναι κακός.
Εγώ περισσότερο πήγα για να ηρεμήσω την ανησυχία μου που συζητούσαμε στην εκδρομή στη Κρύα. Όλοι οι έλεγχοι βγήκαν καλοί, από ηλ.βαλβίδες, πεντάλ μέχρι και ρύποι. Βέβαια μια δυναμομέτρηση θα ήταν ακόμα πιο σαφής, αλλά τουλάχιστον όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα άρα είναι μάλλον ιδέα μου.
Μου είπε και κάτι ο μηχανικός που δεν το πίστεψα ιδιαίτερα σχετικά με τον άσπρο καπνό που μου πέταξε κάποτε , ότι πιθανό να υπήρχε λέει λάδι στην τουρμπίνα και να το έκαψε.. (!!!)
Σημασία έχει ότι κατα τα φαινόμενα δουλεύει ρολόι το εργαλείο.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #48138 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Δωρεάν Έλεγχος Κατανάλωσης Καυσίμου
σιγουρα δεν κανει κακο ενας ελεγχος(οταν μαλιστα ειναι και τζαμπα...)
δυστυχως το λαδι στην τουρμπινα δεν ειναι απιθανο.οι αναθυμιασεις που επιστρεφουν απο την ομωνυμη βαλβιδα πανε παντου και τα λερωνουν ολα.

(εχω ηδη κανονισει την τοποθετηση δοχειου αναθυμιασεων μετα τις γιορτες :shades: )

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #48140 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Δωρεάν Έλεγχος Κατανάλωσης Καυσίμου
Από τα πολύ λίγα που ξέρω, οταν ο κινητήρας λειτουργεί, το λάδι στη τουρμπίνα ρέει και δεν καίγεται. Οπότε, λές ότι εσφαλμένα.. κάηκαν αναθυμιάσεις;
Σε γενικές γραμμές δεν κρατάω τα 1'-2' λεπτά ρελαντί πριν σβήσω το αυτοκίνητο. Προσπαθώ όμως πάντα να πηγαίνω χαλαρά, τουλάχιστον 1-2χλμ πριν φτάσω στον προορισμό μου. Λές να έχω πρόβλημα;
Γενικότερα στο συγκεκριμένο κομάτι της τουρμπίνας έχω διαβάσει πολλές απόψεις σε φόρουμ και είμαι λίγο μπερδεγουέι...

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #48142 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Δωρεάν Έλεγχος Κατανάλωσης Καυσίμου
...δεν θα χεις πρόβλημα εαν τηρείς αυτό που εγραψες

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #48146 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Δωρεάν Έλεγχος Κατανάλωσης Καυσίμου
Δεν αποκλειεται αυτο που σου ειπε,αν ειδικα εχεις λιγο παραπανισιο λαδι αυτο περναει ευκολα στην τουρμπινα.
Το θεμα ομως ασπρος καπνος παραπεμπει περισσοτερο σε νερο παρα σε λαδι που ειναι μπλε καπνος.
Εχεις παρατηρησει απωλεια νερου απο το ψυγειο?
Eπισης,μην αγνοεις και το θεμα βενζινη,δηλαδη να εκαψε τιποτα υδρατμους απο το ρεζερβουαρ.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #48149 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Δωρεάν Έλεγχος Κατανάλωσης Καυσίμου
coo έγραψε:

Από τα πολύ λίγα που ξέρω, οταν ο κινητήρας λειτουργεί, το λάδι στη τουρμπίνα ρέει και δεν καίγεται. Οπότε, λές ότι εσφαλμένα.. κάηκαν αναθυμιάσεις;
Σε γενικές γραμμές δεν κρατάω τα 1'-2' λεπτά ρελαντί πριν σβήσω το αυτοκίνητο. Προσπαθώ όμως πάντα να πηγαίνω χαλαρά, τουλάχιστον 1-2χλμ πριν φτάσω στον προορισμό μου. Λές να έχω πρόβλημα;
Γενικότερα στο συγκεκριμένο κομάτι της τουρμπίνας έχω διαβάσει πολλές απόψεις σε φόρουμ και είμαι λίγο μπερδεγουέι...

το λαδι απο τις αναθυμιασεις επικαθεται παντου(σαν μακα).
πολυ σπανια ομως δημιουργει προβλημα λειτουργιας.
απλα με τον καιρο μειωνει καπως την αποδοση...

Πέτρος

• betoven
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 9 Μήνες πριν #48155 από betoven
Απαντήθηκε από betoven στο θέμα Απ:Μεταλλικός ήχος και καπνός (;)
ρε μπας και περασες-πατησες κανενα σκουπιδακι στο δρομο και αυτο ειναι ολο?

ο Νικητας παντως νομιζω ειναι ποιο κοντα με αυτα που λεει στο τι μπορει να συμβαινει.

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #49089 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Μεταλλικός ήχος και καπνός (;)
Υπαρχει και μια αλλη εξηγηση την οποια και διαβασα σε αλλο φορουμ και φαινεται να ευσταθει.
Καποιος στην Πεντελη επαιρνε γρηγορα τις στροφες,δλδ εμπαινε με τα τεσσερα και καποια στιγμη ειδε πισω του ενα ασπρο συννεφο τετοιο ωστε να μη φαινεται ο δρομος απο τον καθρεφτη του διχως καποιο εμφανες προβλημα στη μηχανη.
Η εξηγηση που δοθηκε ειναι οτι περασε λαδι μεσα απο το σωληνακι των αναθυμιασεων στην εισαγωγη,αυτο καηκε και τοσο απλα δημιουργηθηκε αυτο το συννεφο.
Τωρα σκεψου διαφορες παραλλαγες του ιδιου θεματος ειδικα αν ειχες και λιγο περισσοτερο λαδι απο το κανονικο,οπως μηπως παρκαρες σε δρομο με κλιση και κυλισε λαδι προς την εισαγωγη?
Παντως ειναι αλλη μια θεωρια η οποια δεν ακουγεται και παραλογη.
Τωρα βεβαια το θεμα ειναι οτι η λαδιλα ειναι γαλαζωπη και οχι ασπρη αλλα μεσα στη συγχηση περνιεται και για ασπρη.

Νikitas TSi

Συντονιστές: nikitas tsi