Νέο Golf GTD

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5485 από vabatzis
Νέο Golf GTD δημιουργήθηκε από vabatzis
[img=http://img24.imageshack.us/img24/6430/golfovw.jpg]

Η γερμανική εταιρεία ανέκαθεν έδινε έμφαση στο δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο και στις εκδόσεις των επιδόσεων. Έτσι μετά το GTi έκανε την επίσημη πρεμιέρα του και το πετρελαιοκίνητο μοντέλο. Το Golf GTD φέρει έναν δίλιτρο κινητήρα με χωρητικότητα 1.968 κυβικών εκατοστών, που αποδίδει 170 ίππους, ενώ έχει μέγιστη ροπή 350 Nm, η οποία είναι διαθέσιμη από τις 1.750 σ.α.λ. H τελική ταχύτητα του μοντέλου αγγίζει τα 222 χ.α.ω., ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή χρειάζεται 8,1 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την δοκιμασία των 100 χ.α.ω. από στάση.
Όλα αυτά συνδυάζονται με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, μόλις 5,3 λίτρων ανά 100 χλμ., ενώ έχει και χαμηλές εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα με 139 γραμμάρια ανά χλμ. Το VW Golf GTD συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG.
Οπτικά το πετρελαιοκίνητο μικρομεσαίο της VW έχει στενή σχέση με το αντίστοιχο GTi, από το οποίο ξεχωρίζει με το λογότυπο GTD, που βρίσκεται πάνω στις γρίλιες της μπροστινής χρωμιωμένης μάσκας, αλλά και πίσω αριστερά, χαμηλά στην θύρα του πορτμπαγκάζ. Σε σχέση με το κανονικό Golf, το GTD είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά και δείχνει πιο «φουσκωμένο», ενώ έχει ενεργή ανάρτηση και επιτρέπει στον οδηγό να αλλάξει την ρύθμισή της από την κανονική, στην άνετη ή στην σπορ επιλογή.
Το μοντέλο εφοδιάζεται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ενώ το εσωτερικό έχει σπορτίφ διάκοσμο, όπως γίνεται στο GTi. Οι εσωτερικές επενδύσεις των καθισμάτων είναι καρό, αλλά σε διαφορετικές χρωματικές επιλογές από την βενζινοκίνητη έκδοση. Το Golf GTD έχει προσεχθεί εξίσου και στον τομέα της ασφάλειας, τόσο στον τομέα ενεργητικής, όσο και σε αυτόν της παθητικής, όπως συμαβίανει σε όλη της γκάμα του μοντέλου. Το πετρελαιοκίνητο μικρομεσαίο είναι εφοδιασμένο με ABS, ESP και επτά αερόσακους (συμπεριλαμβανομένου για πρώτη φορά τον αερόσακο για τα γόνατα). Ταυτόχρονα έχει και την κληρονομιά των 5 αστέρων που έχει αποσπάσει το Golf στα τεστ πρόσκρουσης του EuroNCAP.
Για την γερμανική εταιρεία το Golf GTD δεν αποτελεί απλά ένα ακόμη κομμάτι της παράδοσης που ξεκίνησε το 1982 με τις πετρελαιοκίνητες GT εκδόσεις, αλλά ένα μοντέλο αιχμής για τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στην γερμανική αγορά η βασική του τιμή ξεκινάει από τα 27.495 € στην έκδοση με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο σχέσεων.

Πηγή : Autotriti.gr

Άντε να δούμε πότε θα επιτρέψουν το πετρέλαιο και σ'εμάς...:whistle:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5486 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Νέο Golf GTD
Προσωπικά αν και αναγνωρίζω τα θετικά του πετρελαίου (και τα αρνητικά βεβαίως) δεν ξέρω άν θα έπερνα diesel επιβατικό. Το κόλλημά μου είναι εντελώς χαζό, αλλά όταν θα μπαίνω μέσα και θα βάζω μπροστά θα νομίζω ότι οδηγάω... ταξί !

:hooray

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5487 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Νέο Golf GTD
coo έγραψε:

Προσωπικά αν και αναγνωρίζω τα θετικά του πετρελαίου (και τα αρνητικά βεβαίως) δεν ξέρω άν θα έπερνα diesel επιβατικό. Το κόλλημά μου είναι εντελώς χαζό, αλλά όταν θα μπαίνω μέσα και θα βάζω μπροστά θα νομίζω ότι οδηγάω... ταξί !

Μωρέ ας έκαιγα εγώ 4 και 5 λίτρα στα 100, κι ας έκανε σαν τρακτέρ ! :p

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5490 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Νέο Golf GTD
πως και δεν εφαρμοσε η vw στα αυτοκινητα της στον στανταρ εξοπλισμο το συστημα stop & go?
Δηλαδη να σβηνει μονη της η μηχανη στα φαναρια.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5495 από Coo
Νομίζω πως αργά ή γρήγορα θα το κάνει λόγω ανταγωνισμού. Ήδη άλλες εταιρείες έχουν αρχίσει και το προσφέρουν, αν δεν κάνω λάθος η toyota στο νέο auris.

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5507 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Νέο Golf GTD
Και η Fiat στο 500...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5519 από serres tsi
Απαντήθηκε από serres tsi στο θέμα Απ:Νέο Golf GTD
vabatzis έγραψε:

coo έγραψε:

Μωρέ ας έκαιγα εγώ 4 και 5 λίτρα στα 100, κι ας έκανε σαν τρακτέρ ! :p

το εος σαν τρακτερ.φανταζεσαι να εισαι καπου πεζος να σταματησει διπλα σου το πανεμορφο cabrio μας και να κανει πατ πατ πατ πατ πατ:no: :no: :no:

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5595 από Jimmy LarisEOS
Απαντήθηκε από Jimmy LarisEOS στο θέμα Απ:Νέο Golf GTD
Λέω απο VW EOS να το κάνουμε KUBOTA EOS. Δένει καλύτερα το KUBOTA με το πατ πατ πατ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5600 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Νέο Golf GTD
χαχαχαχαχα..............

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5605 από Coo
Jimmy LarisEOS έγραψε:

Λέω απο VW EOS να το κάνουμε KUBOTA EOS. Δένει καλύτερα το KUBOTA με το πατ πατ πατ

:D :D :D

Δημήτρης

Συντονιστές: nikitas tsi