Διπλοκλείδωμα

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2422 από Coo
Διπλοκλείδωμα δημιουργήθηκε από Coo
Την Κυριακή στη συνάντηση είχα μια κουβέντα με τον Γιώργο (georen) σχετικά με το κλείδωμα του αυτοκινήτου.
Μέχρι ΄σημερα πίστευα ότι το κλείδωμα του αυτοκινήτου ήταν απλά ένα πάτημα στο τηλεχειριστήριο. Μέχρι που μου είπε ο Γιώργος για το διπλοκλείδωμα (στο ΑΣΤΡΑ του Γιώργου, αν κλειδώσεις και ξαναγυρίσεις το κλειδί, ακούγεται ένα δεύερο κλίκ το οποίο είναι ένα επιπλέον κλείδωμα).
Το τέσταρα λοιπόν και στο ΕΟΣ και ανακάλυψα ότι γίνεται το ίδιο! Μήπως απλά ανακάλυψα την Αμερική και χαζοχαίρομαι; :p :lol:

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2424 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
coo έγραψε:

Την Κυριακή στη συνάντηση είχα μια κουβέντα με τον Γιώργο (georen) σχετικά με το κλείδωμα του αυτοκινήτου.
Μέχρι ΄σημερα πίστευα ότι το κλείδωμα του αυτοκινήτου ήταν απλά ένα πάτημα στο τηλεχειριστήριο. Μέχρι που μου είπε ο Γιώργος για το διπλοκλείδωμα (στο ΑΣΤΡΑ του Γιώργου, αν κλειδώσεις και ξαναγυρίσεις το κλειδί, ακούγεται ένα δεύερο κλίκ το οποίο είναι ένα επιπλέον κλείδωμα).
Το τέσταρα λοιπόν και στο ΕΟΣ και ανακάλυψα ότι γίνεται το ίδιο! Μήπως απλά ανακάλυψα την Αμερική και χαζοχαίρομαι; :p :lol:

Ακριβώς!!!!
Του έδειξα εγώ μετά όταν βγάζαμε φωτογραφίες και τα είχαμε ανοιχτά ότι με απλό πάτημα κλειδώματος απ' το χειριστήριο κλειδώνουν οι πόρτες ΚΑΙ από μέσα!!

Οπότε δεν χρειάζεται τίποτα από αυτα!!

Να μας ζήσει ο Κολόμβος!!! ΖΗΤΩ!!!!! :ole:

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2425 από leftin3d
Απαντήθηκε από leftin3d στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Και εγω ημουν μπροστα ως αποδειξεως του γελαδιου :clap:
η μαμα vw φροντισε να τα κανει ολα με ενα πατημα, και ασε τους αλους να διπλοκλειδωνουν :D

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2426 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Δηλαδή είμαστε 2 σε 1 ; Δε χρειάζεται το δεύτερο πάτημα ; :lol:

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2427 από Γελάδι
coo έγραψε:

Δηλαδή είμαστε 2 σε 1 ; Δε χρειάζεται το δεύτερο πάτημα ; :lol:

Σωστόοουυζ!
Μπορείς να το δοκιμάσεις κάποια φορά που θα είσαι μέσα, αν πατήσεις το κλείδωμα από το τηλεχειριστήριο, δεν θα μπορείς να βγεις έξω! Αυτό ήθελε να μας δείξει ο Γιώργος, αλλά μασάει η κατσίκα ταραμά;;

(Μην απαντήσετε το γνωστό...)

Μήτσος

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2439 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Γελάδι έγραψε:

Μπορείς να το δοκιμάσεις κάποια φορά που θα είσαι μέσα, αν πατήσεις το κλείδωμα από το τηλεχειριστήριο, δεν θα μπορείς να βγεις έξω!

Νομίζω ότι αυτό ρυθμίζεται στο μενού...και ξεκλιδώνει από μέσα μόλις τραβήξεις το χερούλι...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2440 από Γελάδι
vabatzis έγραψε:

Γελάδι έγραψε:

Μπορείς να το δοκιμάσεις κάποια φορά που θα είσαι μέσα, αν πατήσεις το κλείδωμα από το τηλεχειριστήριο, δεν θα μπορείς να βγεις έξω!

Νομίζω ότι αυτό ρυθμίζεται στο μενού...και ξεκλιδώνει από μέσα μόλις τραβήξεις το χερούλι...

Βαγγέλη νομίζω πως όχι! Αν κλειδώσεις με το τηλεχειριστήριο κλειδώνει μία κι έξω το αυτοκίνητο! Θα ανοίξει με το εσωτερικό χερούλι μόνο αν κλειδώσεις με τον διακόπτη στην θέση του οδηγού. Είμαι σχεδόν βέβαιος σε αυτό.

Για το μενού που λες υπάρχουν άλλες επιλογές. Όπως για παράδειγμα, αν θέλεις να ξεκλειδώνει η πόρτα του οδηγού μόνο ή και οι δύο μαζί, αν θέλεις αυτόματο κλείδωμα στα 15χλμ/ώρα, αν αφού έχει κλειδώσει αυτόματα και ανοίξει την πόρτα ο οδηγός να ξεκλειδώνουν χωριστά ή όλες μαζί και τέτοια...

Μήτσος

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2441 από vabatzis
Γελάδι έγραψε:

vabatzis έγραψε:

Γελάδι έγραψε:

Βαγγέλη νομίζω πως όχι! Αν κλειδώσεις με το τηλεχειριστήριο κλειδώνει μία κι έξω το αυτοκίνητο! Θα ανοίξει με το εσωτερικό χερούλι μόνο αν κλειδώσεις με τον διακόπτη στην θέση του οδηγού. Είμαι σχεδόν βέβαιος σε αυτό.

Για το μενού που λες υπάρχουν άλλες επιλογές. Όπως για παράδειγμα, αν θέλεις να ξεκλειδώνει η πόρτα του οδηγού μόνο ή και οι δύο μαζί, αν θέλεις αυτόματο κλείδωμα στα 15χλμ/ώρα, αν αφού έχει κλειδώσει αυτόματα και ανοίξει την πόρτα ο οδηγός να ξεκλειδώνουν χωριστά ή όλες μαζί και τέτοια...

:thinking :thinking :thinking ίσως έχεις δίκιο, δεν είμαι πολύ σίγουρος για να πω την αλήθεια....μια δοκιμή θα μας πείσει...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2465 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Aπο μεσα 8α ανοιξουν σε καθε περιπτωση οι πορτες διχως δευτερη κουβεντα.
Μεσα απο το μενου υπαρχει η επιλογη να μην ανοιγουν οι πορτες απ'εξω στην επιλογη SINGLE DOOR.,συμπεριλαμβανομενου και του πορτ μπαγκαζ.Σε αυτη τη περιπτωση θελει δπλοξεκλειδωμα ειτε ατο το κλειδι ειτε απο το κουμπι της πορτας.
Εξαιρειται η πορτα του οδηγου.
Στην επιλογη AUTO CLOSE κλειδωνουν οι πορτες οταν η ταχυτητα ξεπερασει τα 15 χλμ/ωρα.
Στην επιλογη AUTO OPEN,ξεκλειδωνουν οταν βγει το κλειδι.
Μπορει να γινει επιλογη και των 3 ρυθμισεων η κατ'επιλογη.

Νikitas TSi

• Speedster
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2468 από Speedster
Απαντήθηκε από Speedster στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Δεν αντέχω... RTMFM!!!!!!!!!!!

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2469 από vabatzis
nikitas tsi έγραψε:

Aπο μεσα 8α ανοιξουν σε καθε περιπτωση οι πορτες διχως δευτερη κουβεντα.
Μεσα απο το μενου υπαρχει η επιλογη να μην ανοιγουν οι πορτες απ'εξω στην επιλογη SINGLE DOOR.,συμπεριλαμβανομενου και του πορτ μπαγκαζ.Σε αυτη τη περιπτωση θελει δπλοξεκλειδωμα ειτε ατο το κλειδι ειτε απο το κουμπι της πορτας.
Εξαιρειται η πορτα του οδηγου.
Στην επιλογη AUTO CLOSE κλειδωνουν οι πορτες οταν η ταχυτητα ξεπερασει τα 15 χλμ/ωρα.
Στην επιλογη AUTO OPEN,ξεκλειδωνουν οταν βγει το κλειδι.
Μπορει να γινει επιλογη και των 3 ρυθμισεων η κατ'επιλογη.

Κι όμως το Γελάδι έχει δίκιο. Αν μπεις στο αυτοκίνητο και κλειδώσεις με το τηλεχειριστήριο, οι πόρτες κλειδώνουν και δεν ανοίγουν από μέσα. Αυτό αν το κλειδί δεν έχει μπει στη κλειδαριά. Αν είναι πάνω, τότε δε κλειδώνει πατώντας το τηλεχειριστήριο, παρά μόνο με τους τρόπους που περιέγραψες βάσει της ρύθμισης που έχει γίνει...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2484 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Απλά στα OPEL με ένα πάτημα κλειδώνει και με το δεύτερο πάτημα ενεργοποιεί το συναγερμό...Στα VW με το ένα πάτημα κλειδώνει και ενεργοποιεί το συναγερμό...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2498 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Ακριβώς έτσι. Επειδή είχα πάντα opel και έχω ακόμα (κι ας δουλευα τον φίλο μου το Georgen στη συνάντηση
μη φοβάσαι opel ειναι δε παθαίνει τίποτα
επλίζω να μη με παρεξήγεισε) στο 1ο κλικ κλειδώνει στο 2ο μπαίνει ο συναγερμός.:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2523 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
;εεεεεετσι......

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• algi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2524 από algi
Απαντήθηκε από algi στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Γελάδι έγραψε:

vabatzis έγραψε:

Γελάδι έγραψε:

Αν δεν κάνω λάθος το εγχειρίδιο αναφέρει σχετικά ότι θα πρέπει να μην αφήνουμε παιδιά ή κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο και το κλειδώσουμε γιατί σε περίπτωση ανάγκης δεν θα μπoρούν να βγουν. Φαντάζομαι ότι αυτό που εννοεί είναι ότι πράγματι οι επιβάτες δεν μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες εαν έχει κλειδώσει με το τηλεχειριστήριο ο οδηγός.

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2526 από Γελάδι
algi έγραψε:

Αν δεν κάνω λάθος το εγχειρίδιο αναφέρει σχετικά ότι θα πρέπει να μην αφήνουμε παιδιά ή κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο και το κλειδώσουμε γιατί σε περίπτωση ανάγκης δεν θα μπoρούν να βγουν. Φαντάζομαι ότι αυτό που εννοεί είναι ότι πράγματι οι επιβάτες δεν μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες εαν έχει κλειδώσει με το τηλεχειριστήριο ο οδηγός.

Αυτό που σας λέω δηλαδή...!

Μήτσος

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2527 από nikitas tsi
vabatzis έγραψε:

Κι όμως το Γελάδι έχει δίκιο. Αν μπεις στο αυτοκίνητο και κλειδώσεις με το τηλεχειριστήριο, οι πόρτες κλειδώνουν και δεν ανοίγουν από μέσα. Αυτό αν το κλειδί δεν έχει μπει στη κλειδαριά. Αν είναι πάνω, τότε δε κλειδώνει πατώντας το τηλεχειριστήριο, παρά μόνο με τους τρόπους που περιέγραψες βάσει της ρύθμισης που έχει γίνει...

Mε τη μηχανη σε λειτουργια,τουλαχιστον το δικο μου απο το κλειδι δεν κανει απολυτως τιποτα.
Τωρα αν μπεις στο αυτοκινητο και ικλειδωσεις,διχως να αναψεις τη μηχανη,θα μπει ο συναγερμος.
Για να μη λεω αρλουμπες,θα σας πω αυριο αν ανοιγουν στη φαση αυτη οι πορτες απο μεσα.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2528 από Γελάδι
nikitas tsi έγραψε:

vabatzis έγραψε:

Mε τη μηχανη σε λειτουργια,τουλαχιστον το δικο μου απο το κλειδι δεν κανει απολυτως τιποτα.
Τωρα αν μπεις στο αυτοκινητο και ικλειδωσεις,διχως να αναψεις τη μηχανη,θα μπει ο συναγερμος.
Για να μη λεω αρλουμπες,θα σας πω αυριο αν ανοιγουν στη φαση αυτη οι πορτες απο μεσα.

Εννοείται ότι μιλάμε χωρίς την μηχανή σε λειτουργία... Με σβηστή μηχανή και όχι στην μίζα αν πατηθεί το κλείδωμα από το χειριστήριο κλειδώνει μέσα έξω!

Μήτσος

• georen
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2533 από georen
Απαντήθηκε από georen στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Και μια και απο οτι φαινεται εδωσα τροφη για ενα ακομα θεμα να εξηγησω γιατι ρωτησα το Δημητρη για το διπλοκλειδωμα και αν γινεται. Αλλα πρωτα να πω στον Πανο οτι φυσικα και δεν παρεξηγηθηκα με αυτο που ειπε.

Ακριβώς έτσι. Επειδή είχα πάντα opel και έχω ακόμα (κι ας δουλευα τον φίλο μου το Georen στη συνάντηση

μη φοβάσαι opel ειναι δε παθαίνει τίποτα
επλίζω να μη με παρεξήγεισε) στο 1ο κλικ κλειδώνει στο 2ο μπαίνει ο συναγερμός.

Τωρα για το θεμα του συναγερμου δεν ξερω γιατι ο δικος μου ειναι aftermarket παντως επειδη το δοκιμασα με το πρωτο αν κλειδωσεις το αμαξι ανοιγει μολις σταθεις διπλα του και τραβηξεις το χερουλι, απο μεσα η απο εξω ( βλεπε keyles entry και start button) με το δευτερο κλικ ανοιγει μονο με κλειδι η τηλεχειρισμο. Με κανενα αλλο τροπο.

Ρωτησα το Δημητρη για να επανελθω στο θεμα γιατι ειναι ενα χαρακτηριστικο που το ειχα και στο RX8 πριν και στην κυριολεξια μου εσωσε το αμαξι. Οταν καποια στιγμη μου εσπασαν το τζαμι το αμαξι απλα δεν ανοιξε τις πορτες του, ακομα και οταν εκαναν την κλειδαρια κομματια στην κυριολεξια, ( πηρα στο χερι λαμακια και μπιλιτσες απο μεσα της ) με δραπανο μαλλον.
Πηγαιναν σιγουρα για το αμαξι ολοκληρο γιατι δεν πειραξαν τιποτα στο εσωτερικο παρολο το σπασμενο τζαμι.

Διαβαζοντας λοιπον για το αυτοκινητο του φιλου Δημητρη που κλαπηκε, σκεφτηκα οτι αν το EOS ειχε αυτη την λειτουργια θα ηταν καλο να το συζητησουμε και να την χρησιμοποιητε. Και πριν βιαστητε να μου πειτε το ηξερα αναφερω οτι οταν το εγραψα στο τοτε φορουμ για το ΡΧ8 μονο 1 στους 20 το ηξερε γιατι μονο αυτος ειχε διαβασει προσεκτικα το μανιουαλ του αυτοκινητου

Βεβαια απο οτι διαβασα στο παρον θεμα στο EOS γινεται μεσω προγραμματισμου και ειναι στανταρ να μην ανοιγη παρα μονο με το κλειδι. Οσοι δειτε οτι δεν λειτουργει ετσι δηλαδη να μην ανοιγη ουτε απο μεσα με κατεβασμενο (υποτιθεται σπασμενο) το τζαμι ενεργοποιηστε το. Ειναι μια λειτουργια που πιθανον θα σας σωσει το αμαξι, θυμηθειτε οσο δυσκολευουμε τη ζωη του επιδοξου κλεφτη τοσο καλυτερα, μπορει να την γλυτωσουμε.

Εξαιρεση βεβαια ο πολυ καλα οργανωμενος που το θελει παση θυσια και ειναι επαγγελματιας του ειδους. Για αυτον το μονο αντιδοτο ειναι μια καλη ασφαλεια.

Τελος και ας με συγχωρηση ο Δημητρης (bethoven) για αυτο που θα γραψω δεν ειναι για να του την πω η προσωπικο στεναχωρηθηκα το ιδιο με ολους και ισως λιγο περισσοτερο λογω προσωπικων εμπειριων παλαιοτερα, με το συμβαν, αλλα ρε παιδια γ****ο μην τους διευκολυνουμε, ειδικα σε αυτες τις συνθηκες που ζουμε ποτε μα ποτε δεν αφηνουμε το αμαξι ανοικτο και να δουλευει χωρις εμας μεσα για κανενα λογο. Ακομα και μεσα να ειμαστε ας ειμαστε λιγο προσεκτικοι και ας εχουμε πατημενες ασφαλειες.

Ξερω οτι σε καποιους ακουγονται υπερβολικα ολα αυτα αλλα δυστυχως εχω ακουσει και δει παρα πολλα δεν ξερεις ποτε απο που θα σου ερθει.
Φιλικα Γιωργος.

Καλα για ποστ πηγαινα μυθιστορημα εγραψα τελος παντων συγγνωμη απο οσους κουρασα για να το διαβασουν

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2537 από nikitas tsi
OFFTOPIC H καταναλωση βλεπω ολο και πεφτει Γιωργο.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2542 από vabatzis
nikitas tsi έγραψε:

vabatzis έγραψε:

Το ίδιο λέμε βρε Νικήτα...:agree:

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• georen
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2544 από georen
Απαντήθηκε από georen στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
OFFTOPIC

Νικήτα βοήθησε η εθνική πήγαινε έλα Ερέτρια μέσο όρο 7,5 στα 100

OFFTOPIC

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2586 από nikitas tsi
Λοιπον παιδες,ετσι εναι.
Απο μεσα δεν ανοιγει με τιποτα.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2588 από Γελάδι
nikitas tsi έγραψε:

Λοιπον παιδες,ετσι εναι.
Απο μεσα δεν ανοιγει με τιποτα.

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :clap: :clap:

Μήτσος

Περισσότερα
16 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2592 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Διπλοκλείδωμα
Και επαναλαμβάνω : Το δεύτερο 'κλίκ' τότε που ακούγεται τί είναι ;;;;; :unsure:

Δημήτρης

Συντονιστές: nikitas tsi