Air Condition vs Clima Διαφορες

• leftin3d
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4913 από leftin3d
Air Condition vs Clima Διαφορες δημιουργήθηκε από leftin3d
Της τελευταιες μερες με προβληματιζε ποια εινε η διαφορα του Air Condition με τον Κλιματισμο.
Σημερα μετα απο μια προχειρη μου αναζητηση βρηκα κατι απαντησεις, αλα μονο μια εστεκε.
Ελεγε οτι η διαφορα τους ειναι οτι το κλιματιστικο εχει αισθητηρες θερμοκρασιας για να διατεινουν την θερμοκρασια που του βαζεις, ενω το Air Condition βγαζει συνεχεια αερα αναλογα την ρυθμιση που του εχεις βαλει.

Τελικα αυτη ειναι η διαφορα τους?
Γνωριζει κανεις?

Εγω καποτε νομιζα οτι η διαφορα ειναι στην ποιοτητα του αερα :whistle: :whistle:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4914 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Air Condition vs Clima Διαφορες
Προσωπικα Λεφτερη δεν βλεπω καποια ουσιαστικη διαφορα μεταξυ των δυο.
Στο A/C βγαζει συνεχως κρυο αερα αλλα αν σου ερχεται πολυ κρυος τον μετριαζεις βαζωντας λιγο το καλοριφερ στο ζεστο.
Στο ΚΛΙΜΑ επιλεγεις την επιθυμητη θερμοκρασια π.χ 20 βαθμους 23.5 κλπ
Επιπλεον εχει τη λειτουργια Dual zone(δεν γνωριζω αν την εχει και το A/C) στην οποια ο οδηγος μπορει να θελει δροσερο αερα και ο συνοδηγος θερμο αερα και οι πισω να παθαινουν ψυξη:lol: :lol: :lol:

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4917 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Air Condition vs Clima Διαφορες
Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχει. Χωρίς να μπορώ να μπώ σε τεχνικές λεπτομέρειες , διότι δεν τις γνωρίζω, σαν end user η διαφορά τους βρίσκεται στο ότι στον κλιματισμό πέρα από τις διαφορετικές ζώνες θερμοκρασίας, η θερμοκρασία και η ροή του αέρα καθορίζεται αυτόματα από τους βαθμούς που ορίζεις εσύ και διατηρούνται πάντα σε αυτά τα επίπεδα, ενώ στο A/C έχει σταθερή ροή και θερμοκρασία αέρα και πρέπει χειροκίνητα να το ανάβεις/σβήνεις ανάλογα με τη διάθεσή σου.
Προσωπικά προτιμώ το clima γιατί εκτός των άλλων είναι και πιο οικονομικό για το αυτοκίνητο.

Δημήτρης

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4939 από serres tsi
Απαντήθηκε από serres tsi στο θέμα Απ:Air Condition vs Clima Διαφορες
λοιπον επειδη τελειωσα και ψυκτικος:PPP η διαφορα ειναι η εξης.το κλιμα ρυθμιζει την ταχυτητα του αερα και την θερμοκρασια του ανα πασα στιγμη για να επιτευχθει η επιθυμητη θερμοκρασια το συντομοτερο δυνατον.μολις φτασει η θερμοκρασια χωρου στους +-2 βαθμους κελσιου απο την επιθυμητη χαμηλωνει η ενταση σιγα σιγα και ο κομπρεσορας της μηχανης χαμηλωνει στροφες με αποτελεσμα την πιο οικονομικη λειτουργια του κινητηρα.οταν χρειαστει ξαναδινει στροφες.το air-contition δεν εχει τετοια ιστορια με τον κομπρεσορα.οταν δουλευει δουλευει.:no: ακομα και προς το ζεστο να το γυρισεις οι στροφες του ειναι οι ιδιες.υπαρχει και ο ημιαυτοματος κλιματισμος ο οποιος εχει ενδειξεις θερμοκρασιας στα χειριστηρια του αλλα ελεγχει μονο την ενταση του αερα και την χαμηλωνει οταν φτανει η θερμοκρασια χωρου στο επιθυμητο επιπεδο.ο κομπρεσορας παλι δουλευει με την ιδια καταναλωση ενεργειας.:no:

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4943 από nikitas tsi
Πως γινεται αυτο?
Δεν το αμφισβητω αλλα θελω να το καταλαβω.
Ο συμπιεστης δεν παιρνει κινηση απο λουρι και στις δυο περιπτωσεις?
Ο συμπεκτης τους πως μπορει να ειναι κομπλαρισμενος στη μια παριπτωση και στην αλλη να γυριζει με λιγοτερες στροφες?
Τι ειδους συμπλεκτη εχει?

Νikitas TSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4944 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Air Condition vs Clima Διαφορες
Αν ξέρω καλά ,η λειτουργία περιορισμού των στροφών του κομπρέσσορ του αιρ κοντίσιον ,λέγεται inverter και ισχύει για τα οικιακά air condition και οχι για των αυτοκινήτων.

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4946 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Air Condition vs Clima Διαφορες
Πρακτικά όμως φαίνεται αυτό που λέει ο Γιώργος, δλδ δίνει γερά στροφές (=ροή) αέρα και όταν φτάνει στο σημείο 'Χ' η ροή ελαττώνεται σταδιακά... :unsure:
Όταν είναι σταματημένο -ρελαντί το αυτοκίνητο και ανάψω το clima βλέπω μια διαφορά περίπου του +0.4 στην κατανάλωση του αυτοκινήτου. Δεν έχω δοκιμάσει να δώ αν φτάνοντας στην επιθυμητή θερμοκρασία, με τη ροή του αέρα παράλληλα ελαττώνεται και η κατανάλωση. Αυτό θα ήταν ένα δείγμα....

Δημήτρης

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4950 από nikitas tsi
Δεν δινει ο συμπιεστης αερα αλλα ο ανεμιστηρας
Ο συμπιεστης "δινει" ψυκτικο υγρο στον ανεμιστηρα.

Νikitas TSi

• N-EOS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4956 από N-EOS
Απαντήθηκε από N-EOS στο θέμα Απ:Air Condition vs Clima Διαφορες
παιδιά αυτά που δεν καταλαβαίνω εγώ και μου φαίνονται περίεργα όσον αφορά το clima είναι τα εξής:
1.Δεδομένου ότι η ψύξη προϋποθέτει τη λειτουργία συμπιεστή το οποίο σημαίνει απώλεια ίππων κινητήρα σε ρυθμό απαίτησης λειτουργίας, πόσα άλογα μου τραβάει ερήμην μου το clima ανά πάσα στιγμή?
2. Νομίζω ότι μου τραβάει τα άλογα (δηλαδή δουλεύει τον συμπιεστή) αν π.χ η εξωτερική θερμοκρασία είναι 18 βαθμοί και έχω απαίτηση εσωτερικής θερμοκρασίας 20 βαθμών!!
3. Εκτιμώ και διορθώστε με αν κάνω λάθος ότι η θέρμανση δεν εμπλέκει τον συμπιεστή αλλά ίσως κάποιες αντιστάσεις ή εκμεταλλεύεται τη θερμοκρασία του κινητήρα!! Αν εμπλέκει το συμπιεστή τότε και για θέρμανση έχει απώλεια ιπποδύναμης!! (πολυκουλο)
όποιος έχει εντρυφήσει ας μας δώσει τα φώτα του. :xmmmmmmm

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4957 από nikitas tsi
Στη θερμανση δεν βαζεις A/C,γυριζεις το περιστροφικο διακοπτη στο ζεστο και παει ζεστο νεο στο ψυγειο του καλοριφερ και ετσι εχουμε ζεστο αερα.

Νikitas TSi

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4958 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Air Condition vs Clima Διαφορες
nikitas tsi έγραψε:

Στη θερμανση δεν βαζεις A/C,γυριζεις το περιστροφικο διακοπτη στο ζεστο και παει ζεστο νεο στο ψυγειο του καλοριφερ και ετσι εχουμε ζεστο αερα.

Στον κλιματισμό όμως ;

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4981 από serres tsi
συγνωμη που θα σε διορθωσω για το inverter αλλα η δουλεια που κανει ειναι να προσαρμοζει την λειτουργια του συμπιεστη αναλογα με την ταση του ρευματοσ που δεχεται εκεινη τη στιγμη ωστε να εχει το μηχανημα την καλυτερη αποδοση με την μεγαλυτερη οικονομια.οσο για το ζεστο οπωσ αναφερθηκε απλα περναει αερας απο το ζεστο νερο του ψυγειου και ερχεται μεσα στην καμπινα χωρισ να λειτουργει ο συμπιεστης.για το τι συμπλεκτη εχουμε και πως γινεται η αλλαγη των στροφων στο συμπιεστη δεν γνωριζω αλλα θα φροντισω να μαθω γιατι δεν το ειχα σκεφτει αυτο

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4988 από serres tsi
ουτε στον κλιματισμο οσον αφορα τη ζεστη δουλευουμε τον κομπρεσορα εκτος απο οταν θελουμε να ξεθολωσουμε το μπροστινο τζαμι.αν δουλευεις τον κομπρεσορα για ζεστη τοτε η δουλεια γινεται αναποδα.αντι να ψυχει το φρεον το ζεσταινει.το κακο ειναι οτι οι απλοι κομπρεσορες δουλευουν μονο μεχρι 2 η 3 βαθμουσ(εξωτερικη θερμοκρασια)ενω οι κομπρεσορες με τεχνολογια inverter(που απ'οσο ξερω δεν εχει τοποθετηθει ποτε σε αμαξι)δουλευουν μεχρι -16

• marios_eos_160ps
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5000 από marios_eos_160ps
Απαντήθηκε από marios_eos_160ps στο θέμα Απ:Air Condition vs Clima Διαφορες
παιδια αυτο που λετε για τη ροη του αερα ισχύει.μπορειτε να το δειτε βαζοντας το κλιμα σας στο auto και σε μια Χ θερμοκρασία η οποια θα εχει μεγαλη διαφορα με την υπαρχουσα μεσα στο αυτοκινητο.θα δειτε οτι στην αρχη οι στροφες θα ειναι στο φουλ,ενω σταδιακα θα κατεβαινουν.

Περισσότερα
16 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5014 από nikitas tsi
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να τις κατεβασεις και μονος σου.

Νikitas TSi

Συντονιστές: nikitas tsi