Ανακλινόμενοι καθρέπτες

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52148 από andreas73
Απαντήθηκε από andreas73 στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
Σήμερα τον παράγγειλα, οπότε αναμένω. Προς το παρόν θα κάνω τα υπόλοιπα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52151 από djlgm
Απαντήθηκε από djlgm στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
Παιδιά να ρωτήσω για το συνολικό κόστος. Πόσο θα κοστίσει όλη η φασαρία για τους ανακλινόμενους καθρέφτες τελικα?

Αν κατάλαβα απο τα παραπάνω... ξεπερνάμε τα 500 ευρώ!

Προσωπικά το έχω και εγώ άχτι γιατί όταν παρηγγειλα το αυτοκίνητο δεν ήξερα για το ότι υπάρχει σαν έξτρα με τους ανακλινόμενους καθρέφτες, και το έμαθα μετά απο 3-4 βδομάδες. Αμέσως πήγα στον Ρόρρη που το παρήγγειλα να αλλάξουμε αυτήν την λεπτομέρεια στην παραγγελία, μου υποσχέθηκαν ότι θα το κάνουν και τελικά δεν έκαναν την αλλαγή... κοινώς με γείωσαν.....

ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52152 από andreas73
Αν παρακολουθείς το ebay.de πριν λίγο καιρό πούλαγαν για 240 ευρώ, καθρέφτες με τζάμι αντιθαμβωτικό, διακόπτη και controllers, κάποιοι άλλοι τα πούλαγαν 300. Εμένα τότε με είχε πιάσει η τσιγγουνιά γιατί έλεγα τι να τους κάνω τους controller :klaps: και έψαχνα μόνο καθρέφτες. Αν οι controller μου έκαναν τότε θα μου πήγαινε γύρω στο 270άρι, αλλά δυστυχώς...
Αν οι Γερμανοί είχαν καλύτερη κωδικοποίηση, όπως για παράδειγμα στου Golf που έχει 1ης, 2ης, 3ης γενιάς min για τους απλούς και max για τους φουλ, τότε θα ήταν όλα καλά γιατί από το ebay τους δίνουν γύρω στο 100ρικο. Δυστυχώς σε εμάς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί μιλάμε για ίδιο κωδικό χωρίς να αναφέρεται επάνω στο ανταλλακτικό τα τρία τελευταία ψηφία, π.χ. Ζ0Ν, Ζ0Μ κ.λπ., οπότε ούτε ο πωλητής δεν μπορεί να ξέρει, εκτός αν τους έχει ξηλώσει ο ίδιος μαζί με τους καθρέφτες.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52167 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
Επειδη δεν εχω ΕΤΚΑ μπορει καποιος να μου πει το κωδικο για το διακοπτακι των καθρεφτων αλλα αυτο με την ανακληση οπως αυτο που φοραει το golf 6 δηλαδη με το νικελακι?

Νikitas TSi

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52169 από andreas73
Ο κωδικός είναι από το καινούργιο EOS
θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι
5Κ0959565 ΧSH γύρω στα 30 ευρώ

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52176 από nikitas tsi
Για να δουμε μπας και ο Αγιος Νικητας (βοηθεια μας) βαλει παλι το χερακι του :unsure: :idea:

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52195 από nikitas tsi
Υπηρχε μια αμυδρη ελπιδα αλλα δυστυχως τιποτα.
τι εγινε...
Ο Αντρεας εχει κωδικο εγκεφαλου με καταληξη Ε και vagcom 805.1
Eγω με καταληξη F & vagcom 805.4.
Δεν εβλεπα οπως και ο Αντρεας το +4096 folding mirrors.
Eπεσε στα χερια μου μια νεοτερη εκδοση η οποια εβλεπε το 4096 αλλα και το δεχοταν ως κωδικοποιηση.
Ηρθε και ο Αντρεας στο σπιτι μου,βαλαμε το νεο vagcom εβλεπε το 4096 αλλα δυστυχως δεν επαιρνε την κωδικοποιηση... :unsure: :unsure:

Νikitas TSi

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52424 από andreas73
Ολοκληρώθηκε και αυτό το project με απόλυτη επιτυχία!!!
Βέβαια μένει ακόμα ο δεξιός καθρέφτης (δεν έχω πάρει ακόμα τον controller), αλλά ο αριστερός ήταν ο δύσκολος.
Έτσι τώρα ανοιγοκλείνει ο καθρέφτης και μαυρίζει και το κρύσταλλο

Εδώ η τοποθέτηση του τζαμιού:
imageshack.us/photo/.../
imageshack.us/photo/.../
imageshack.us/photo/.../

Η εξαγωγή του τουίτερ θέλει ιδιαίτερη προσοχή αφού ένα λάθος στοιχίζει 60 ευρώ. Πάει μαζί με το πλαστικό και το ηχείο...
Έχει τρία λαστιχάκια που σφηνώνει μέσα, χωρίς βίδες:
imageshack.us/photo/.../
imageshack.us/photo/.../
imageshack.us/photo/.../

Εδώ το ξήλωμα του εσωτερικού της πόρτας...
imageshack.us/photo/.../
imageshack.us/photo/.../

Και τέλος η πορεία του καλωδίου προς τον controller:
imageshack.us/photo/.../
imageshack.us/photo/.../

Για να μπει ο αντιθαμβωτικός καθέφτης χρειάζεται φυσικά ο καθρέφτης (καβούκι) και τζάμι και να έχει προηγηθεί η εγκατάσταση του εσωτερικού καθρέφτη.
Αφού βγάλουμε το βύσμα από την πόρτα (βγαίνει πατώντας το επάνω σημείο της λαστιχένιας φούσκας προς την πλευρά του αυτοκινήτου βλέπουμε ότι υπάρχει ήδη η καλωδίωση προς τον controller από τα pin 1,2 του βύσματος προς τις θέσεις 1, 10 του controller (χρώματα μοβ-μαύρο και μοβ-καφέ)
imageshack.us/photo/.../
imageshack.us/photo/.../
imageshack.us/photo/.../
Αφού ξηλώσουμε την C-pillar από μέσα υπάρχει ένα μονωτικό υλικό, το οποίο αν βγει έχουμε πρόσβαση στα καλώδια (πρέπει να βγάλουμε και το βυσματάκι της κολώνας πατώντας τα δύο δοντάκια που κουμπώνουν επάνω στην λαμαρίνα
imageshack.us/photo/.../
imageshack.us/photo/.../
οδηγούμε τα καλώδια που προτίστως έχουμε φέρει από τον εσωτερικό καθρέφτη (καλώδια 4 [κίτρινο] και 5 [κίτρινο-πράσινο]) στο βύσμα και τα βάζουμε στις αντικριστές θέσεις των καλωδίων μοβ-μαύρο και μοβ-καφέ με ανταλλακτικά καλώδια (δεν έχω πρόχειρο τον κωδικό, αλλά μπορώ να τον βρω)
Τέλος τα ξανακουμπώνουμε όλα και πλέον όταν μαυρίζει ο εσωτερικός καθρέφτης, μαυρίζει και ο πλαϊνός!!!
Δεν χρειάζεται καμία επιπλέον κωδικοποίηση

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52428 από nikitas tsi
Eλυσες το θεμα με τα παραθυρα Αντρεα;
Παντως σου αξιζουν χιλια συγχαρητηρια για την υπομονη και την επιμονη σου και τις τεχνικες σου γνωσεις.

Νikitas TSi

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52436 από andreas73
Σε Ευχαριστώ πολυ Νικήτα για τα καλα σου λόγια και για τη βοήθεια σου.
Ευχαριστώ επίσης τον Βαγγέλη, τον Τάσο και τον Πασχάλη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τελικά Νικήτα είδα όνειρο τι έπρεπε να κάνω για να λειτουργήσει το κατέβασμα του παραθυρου και τελικά το όνειρο βγήκε αληθινό!!!
Αυτό που έκανα ήταν να χρησιμοποιήσω την κωδικοποίηση του παλιού controller και να προσθέσω το 4096 για το folding και το 2 για τα puddle lights.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52442 από nikitas tsi
Nα και αυτο που μου ζητησες απο το δικο μου αυτοκινητο.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #52478 από tasos_sib84
Απαντήθηκε από tasos_sib84 στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
Μπράβο ρε Αντρέα , τέλος καλο μετα απο τόση ταλαιπορεια,

Τασος

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53113 από andreas73
Χθες τοποθέτησα και τον δεξιό καθρέφτη και τον controller, οπότε το πακέτο Light & Sight ολοκληρώθηκε!!!

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο αριστερός καθρέφτης κάνει λίγο θόρυβο, σαν να βρίσκει κάποιο πλαστικό, μόνο κατά το άνοιγμα. Υπόψιν ότι ο αριστερός καθρέφτης είναι καινούργιος. Ο δεξιός που ήταν μεταχειρισμένος κάνει μόνο τον φυσιολογικό θόρυβο ανοίγματος - κλεισίματος.
Δεν το ρισκάρω να βγάλω ξανά το κρύσταλλο για να λιπάνω λίγο τον μηχανισμό με kryptox (προσπαθώντας να βγάλω το δεξί κρύσταλλο το έσπασα και παράγγειλα καινούργιο) γιατί φοβάμαι μην το σπάσω και είναι και πανάκριβο...

Τέλος πάντων μικρό το κακό

Μες την εβδομάδα θα ανεβάσω και βιντεάκι.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53115 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
Μπράβο βρε Ανδρέα :clap:

Μια ερώτηση: Γιατί θέλει λίπανση με krytox ο μηχανισμός;

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53116 από andreas73
Βασικά δεν νομίζω ότι θέλει, αλλά επειδή κάνει αυτό τον τριγμό -μόνο κατά το άνοιγμα- είπα μπας και βοηθήσει...

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53117 από vabatzis
andreas73 έγραψε:

Βασικά δεν νομίζω ότι θέλει, αλλά επειδή κάνει αυτό τον τριγμό -μόνο κατά το άνοιγμα- είπα μπας και βοηθήσει...

Έχω την εντύπωση ότι θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με κάποιο σπρέι τύπου WD40, γι'αυτό ρώτησα...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53118 από andreas73
Βασικά για να μπορέσεις να έχεις πλήρη πρόσβαση στον μηχανισμό πρέπει να βγει το καπάκι και το τζάμι, οπότε δεν το ρισκάρω.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53123 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
Εγώ έχω παρατηρήσει πως όταν βάζω όπισθεν, ο καθρέφτης του συνοδηγού κατεβαίνει κανονικά, αλλά φαίνεται να δυσκολεύεται (χωρίς θόρυβο) γιατί έχει ελαφρά διακοπτόμενη κίνηση. Λέτε να θέλει και αυτό λίπανση;

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53128 από vabatzis
Coo έγραψε:

Εγώ έχω παρατηρήσει πως όταν βάζω όπισθεν, ο καθρέφτης του συνοδηγού κατεβαίνει κανονικά, αλλά φαίνεται να δυσκολεύεται (χωρίς θόρυβο) γιατί έχει ελαφρά διακοπτόμενη κίνηση. Λέτε να θέλει και αυτό λίπανση;

Μου το παρουσίαζε στο Passat αυτό και δεν έπαθε τίποτα...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53132 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
Προφανώς θα έχει πιάσει σκόνη ο μηχανισμός. Αφού δουλεύει, άστο έτσι.. :shy:

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53151 από vaggelis4
Απαντήθηκε από vaggelis4 στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
andreas73 έγραψε:

Βασικά για να μπορέσεις να έχεις πλήρη πρόσβαση στον μηχανισμό πρέπει να βγει το καπάκι και το τζάμι, οπότε δεν το ρισκάρω.

Αντρεα δοκιμασε με ενα συμβατικο σπρεϊ γιατι και γω του ειχα βαλει στο παρελθον, απλα δεν το ανοιξα του εβαλα με το σωλινακι που εχει προεκταση για να ριξεις ξερεις τι εννοω;! και εφτασε γιατι ηταν πιο "ησυχοι" για ενα διαστημα

Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53152 από andreas73
Θα δοκιμάσω με WD-40. Βέβαια όχι ότι με πειράζει και ιδιαίτερα που κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο ο αριστερός καθρέφτης αφού λειτουργεί σωστά. Μην είμαι και αχάριστος, εδώ δεν είχα και τώρα έχω :good:

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53207 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
τελικά Ανδρέα όλο το πακέτο τί στοίχισε?

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• andreas73
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53245 από andreas73
Λοιπόν, στο περίπου γιατί δεν θυμάμαι και ακριβώς...
Καθρέφτης αντιθαμβωτικός (περίπου 60 ευρώ από ebay - μπορείς να βρεις και πιο κάτω, αλλά θα είναι άσχημα γρατζουνισμένος, οπότε δεν λέει)
Αισθητήρας βροχης Εγώ τον πήρα καινούργιο από ebay και με κατάληξη AH σε τιμή 40 ευρώ με τα μεταφορικά (Nα πρότιμησετε καινούργιο γιατί ο μεταχειρισμένος μπορεί να έχει χτυπήματα-γρατζουνιές επάνω στο Gel του αισθητήρα και να διαβάζει λάθος). Περίπου η τιμή που παίζει για καινούργιο είναι 50-90 με τα μεταφορικά
Καλωδίωση 45 ευρώ καινούργια από ebay
Διακόπτης καθρέφτη 35 ευρώ καινούργιος από αντιπροσωπεία
Καθρέφτης αριστερός 150 ευρώ καινούργιος από ebay (Κανονικά έχει 270 ευρώ ο καθένας μόνο η βάση, χωρίς το βαφόμενο και το κρύσταλλο)
Καθρέφτης δεξιός 80 ευρώ μεταχειρισμένος από ebay σε καλή κατάσταση (χρειάστηκε να αλλάξω το φλας που πάει μαζί με το κάτω μέρος του καβουκιού επειδή είχε κάτι μικρογρατζουνιές, αλλά ήθελα να είναι άψογος. Τιμή 30 ευρώ, αλλά με 15% έκπτωση επειδή είμαι καλός πελάτης...)
Μοτέρ αριστερό 230 ευρώ (κανονική τιμή είναι 270 ευρώ). Δυστυχώς -αν ήξερα τον Γολγοθά που θα τράβαγα μάλλον δεν θα το έκανα- Υπάρχουν στο ebay σχετικά φθηνά 100 ευρώ και οι δύο, όμως δεν μπορείς να ξέρεις αν κάνουν folding διότι είναι ίδιοι. Μιλάμε για ίδιο κωδικό, ίδια πινάκια κ.λπ. Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις αν κάνει ή όχι είναι να το πάρεις από αντιπροσωπία ή αν ο πωλητής στο ebay το έχει βγάλει με τα χεράκια του από αυτοκίνητο με την λειτουργία. Τα τρία τελευταία γράμματα στον κωδικό δείχνουν τι είναι στο ETKA και αναγράφονται μόνο στο κουτί του ανταλλακτικού και πουθενά αλλού...
Μοτέρ δεξιό Όπως και για το αριστερό τιμή 230 ευρώ (270 χωρίς έκπτωση)
Κρύσταλλο αντιθαμβωτικό 165 ευρώ από αντιπροσωπία. Η τιμή του έπεσε γιατί πριν από μερικούς μήνες που είχα ρωτήσει η τιμή του ήταν πάνω από 300 ευρώ.

Κόστος δικό μου περίπου 1000-1050 ευρώ
Φυσικά το κόστος είναι τόσο λόγο δικής μου ασχετοσύνης και βλακείας του Γερμανού με τα μοτέρ.
Συγκεκριμένα πριν λίγους μήνες υπήρχαν 3-4 αγγελίες που έδιναν τους δύο καθρέφτες κομπλέ (βάση, βαφόμενο, κρύσταλα [και το αντιθαμβωτικό του αριστερού καθρέφτη], τα δύο μοτέρ με λειτουργία folding και τον διακόπτη με 240-300 ευρώ). Όμως τότε για ανεξήγητο λόγο τσιγγουνιάς-μαλακίας δεν τους πήρα. Το αποτέλεσμα είναι φανερό διότι έδωσα 1000 ευρώ, ενώ θα μπορούσα να είχα καθαρίσει με λιγότερο από 400 ευρώ. Όμως οι μαλακίες πληρώνονται και το κόστος της δικής μου, περίπου 600 ευρώ. Ας πρόσεχα.

Πάντως το κόστος του πακέτου Light & Sight για να το βάλεις από το εργοστάσιο είναι 300 ευρώ και αν ψάξεις, φανείς τυχερός και πιάνουν τα χεράκια σου μπορείς να το βάλεις με 400 ευρώ.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #53305 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Ανακλινόμενοι καθρέπτες
Για να τα κάνουμε λίγο ποιο λιανά Ανδρέα και να ξεμπερδευτώ.....Εαν αγοράσεις απο το ebay όλο το πακέτο που πουλάνε μερικοί, δηλαδή και τους controller και τους καθρέπτες,

πχ, βρίσκω καθρέφτες με κωδικούς 1K0 959 792 K & 1K0 959 793 K πακέτο με controllers με κωδικούς 5M2 837 401 G 5M2 837 402 G

ή

1K0 959 792 K 1K0 959 793 K πακέτο με controllers 1K3 837 401 T 1K3 837 402 T

.....και η ερώτηση είναι η εξής. Τι διαφορά έχουν οι controllers με κατάληξη G απο αυτούς με κατάληξη T? Εχει να κάνει με το περίφημο canbus που ως γνωστό το δικό μου ειναι αρχαίο? Και στις 2 περιπτώσεις ο πωλητής τα δίνει πακέτο, οπότε προφανώς θα δουλεύουν. Ελπίζω το vagcom να βλέπει το module που αναφέρετε με τον Νικήτα.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Συντονιστές: nikitas tsi