- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Εσείς και ο πωλητής....
- Markos
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
Ψάχνω λοιπόν να πάρω EOS 1400 κυβικά και τα διλήμματα πολλά...
Επάνω που είχα κάτι αποφασίσει, να σου ο τάδε πωλητής που μου λέει:
Καλύτερα ταιριάζει και αποδίδει η 122hp και όχι η 160hp
γιατί λέει ζεσταίνεται πολύ η 160 και μπορεί να μου βγάλει περισσότερα προβλήματα...
Επίσης προτείνει οχι φώτα bι-xenon γιατί λέει αν σε τρακάρει (ελαφρώς...) κάποιος
ενώ πάει να παρκάρει μπροστά σου (πράγμα καθόλου ασυνήθιστο εν Αθήναις)
μπορεί να σπάσει η πλαστική βάση που τα συγκρατεί τα bi-xenon και είσαι για service 1000 ευρώ..!!
Τέλος μου λέγει ο καλός και εργατικός μας πωλητής...
καλύτερα εργοστασιακό το RCD-510 παρά κινεζάκι μετά, διότι
αναρωτιέται: θα ανταποκρίνεται το κινεζάκι στα κουμπάκια του τιμονιού;
Αυτά μου είπε ο καλός πωλητής και με... πέθανε...
Έτσι λοιπόν προσδοκώ... αν όχι να με αναστήσετε,
τουλάχιστον να δω λίγο αναστάσιμο φώς.... : - )
Μάρκος
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Όσον αφορά αυτά που ρωτάς:
1) Καλύτερα αποδίδει ο 160άρης..αναμφισβήτητα..μην φαντάζεσαι όμως καμιά διαφορά μέρα με νύχτα...ένα κλικ πάνω θα έλεγα έχοντας οδηγήσει και τα δύο.
2)Το "ζεσταίνεται πολύ" τι σημαίνει; Όλοι οι κινητήρες βενζίνης φτάνουν στους 90 βαθμούς...
3)Η αλήθεια είναι ότι το μόνο τούρμπο (122) είναι πιο αξιόπιστο από το τούρμπο-κομπρέσσορα (160) μιας και αυτό το σύστημα έχει βγάλει προβλήματα σε golf gt και gti..Αλλά πάντα υπάρχει και ο παράγοντας "λαχείο"..Εγώ συνειδητά διάλεξα τον 122άρη...
4) Αυτό που σου είπε είναι αλήθεια εν μέρει.Το κάθε φανάρι κοστίζει 500-600 ευρώ...Αλλά αν πας με αυτήν την λογική τότε πάρε ενα Nissan Pickup με σιδερένιο προφυλαχτήρα.Τα οφέλη των xenon είναι πολά (Η νύχτα γίνεται μέρα, αυτόματος φωτισμός στροφών, αυτόματη ρύθμιση ύψους, πιο ξεκούραστο φως, αυτόματα ρυθμιζόμενα καθ' ύψος αναλόγως του φορτίου του αυτοκινήτου, σύστημα πλύσης)...Εγώ έχω Xenon...
5) To εργοστασιακό RCD είναι καλό αλλά το κινεζάκι πολύ καλύτερο από θεμα δυνατοτήτων και με 400ευρώ. Το μοναδικό που "χάνεις" με το κινεζάκι είναι η οπτική ένδειξη στους αισθητήρες παρκαρίσματος, αν βάλεις τους εργοστασιακούς (375ευρώ). Τα κινεζάκια είναι πλήρως συμβατά και συνεργάσιμα με ΟΛΑ τα πλήκτρα του τιμονιού και με την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων..(έχω και κινεζάκι)
Αυτάαααα....ουφ... :shades:
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Χαιρετώ και εξηγούμε:
Ψάχνω λοιπόν να πάρω EOS 1400 κυβικά και τα διλήμματα πολλά...
Επάνω που είχα κάτι αποφασίσει, να σου ο τάδε πωλητής που μου λέει:
Καλύτερα ταιριάζει και αποδίδει η 122hp και όχι η 160hp
γιατί λέει ζεσταίνεται πολύ η 160 και μπορεί να μου βγάλει περισσότερα προβλήματα...
Επίσης προτείνει οχι φώτα bι-xenon γιατί λέει αν σε τρακάρει (ελαφρώς...) κάποιος
ενώ πάει να παρκάρει μπροστά σου (πράγμα καθόλου ασυνήθιστο εν Αθήναις)
μπορεί να σπάσει η πλαστική βάση που τα συγκρατεί τα bi-xenon και είσαι για service 1000 ευρώ..!!
Τέλος μου λέγει ο καλός και εργατικός μας πωλητής...
καλύτερα εργοστασιακό το RCD-510 παρά κινεζάκι μετά, διότι
αναρωτιέται: θα ανταποκρίνεται το κινεζάκι στα κουμπάκια του τιμονιού;
Αυτά μου είπε ο καλός πωλητής και με... πέθανε...
Έτσι λοιπόν προσδοκώ... αν όχι να με αναστήσετε,
τουλάχιστον να δω λίγο αναστάσιμο φώς.... : - )
Μάρκος
Το 160άρι οντως εχει εμφανισει καποια μικροπροβληματα ,παιδικες ασθενειες θα τις ελεγα ,αλλα οπωσδήποτε ειναι πιο δυνατο απο το 122άρι ,σηκωνει περισσότερο tuninng και ειναι περισσοτερο πολυπλοκος ,με οτι αυτο συνεπαγεται.Αν δεν σε νοιαζουν τα γκαζια ,αλλα κυριως η απλότητα του κινητηρα ,πας για το 122άρι.Δεν πάει άσχημα πάντως το 122άρι-εχει πολύ ροπη χαμηλά.Ψηλά ''λαχανιαζει'' λίγο.
Αν τα ηθελα τα bi-xenon θα τα εβαζα οτι κι αν ελεγε ο πωλητης.Το θεμα για μενα ειναι το χιλιαρικο που κοστιζουν ,τα υπολοιπα ειναι για λαικη καταναλωση απο τις νοικοκυρες.
Καλύτερα το ''μαμα'' ραδιοφωνο ,γιατι δειχνει στην οθονη τους αισθητηρες,δεν υστερει σε τίποτα με το κινεζικο,δεν ειναι κινεζικο,δεν θα εχεις προβληματα αντισυμβατικοτητας με αλλα ηλεκτρονικα μέρη του αυτοκινητου,συνεργαζεται πληρως με τα κουμπια του τιμονιου..
π.χ. μάλλον δεν ενεργοποιειται το aftermarket cruise control του nikitastsi γιατι εχει κινεζακι....
Γενικά το θεμα ειναι τι θελεις εσυ περισσοτερο να αγορασεις ,οχι τι θελει περισσοτερο ο πωλητης να σου πουλησει....
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
δεν υστερει σε τίποτα με το κινεζικο
Για να βάλεις το εργοστασιακό που δεν υστερεί σε τίποτα (υστερεί βέβαια τουλάχιστον στην πλοήγηση) πρέπει να πληρώσεις
2.000-2.500 ευρώ περισσότερο από το κινεζάκι....
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Αν θέλει να έχει και πλοήγηση, το κόστος είναι αυτό που ανέφερες, οπότε αγοράζει το RNS-510. Στην αντίθετη περίπτωση, παίρνει το RCD-510 χωρίς πλοήγηση, με μια χρηματική διαφορά 250 ευρώ (τόσα είπαν στον αδερφό μου για το Golf) αλλάζοντας το υπάρχον RCD-310.rallakias έγραψε:
δεν υστερει σε τίποτα με το κινεζικο
Για να βάλεις το εργοστασιακό που δεν υστερεί σε τίποτα (υστερεί βέβαια τουλάχιστον στην πλοήγηση) πρέπει να πληρώσεις
2.000-2.500 ευρώ περισσότερο από το κινεζάκι....
Για να μην έχουμε και αυταπάτες όμως, και τα εργοστασιακά blaupunkt έχουν και αυτά τα θεματάκια τους...ένας φίλος με passat cc έχει αλλάξει 4 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο για πρόβλημα στην οθόνη...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Σε αυτά που σου είπε, ειδικότερα για τα xenon θα συμφωνήσω με το εύστοχο σχόλιο του Πασχαλη σχετικά με το Nissan. Αν ήταν έτσι δε θα βγαιναμε από τα σπίτια μας μη σπάσουμε κανένα πόδι, μη μας πατήσει αυτοκίνητο κλπ. Ας πάρεις ένα Yugo που δε θα σε νοιάζει και το βουλιαγμα στο φτερό. Εγώ που έβαλα ούτε μια στιγμή δε μετανοιωσα για τα € που έδωσα.
Όσον αφορά το ερώτημα σου σχετικά με 122-160 , εγώ με το 122 είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Και τραβάει, και τρέχει, και άνετο και ομαλό στη λειτουργία του είναι. Για το 160 δεν έχω άποψη αφού δεν το έχω οδηγήσει, ας σου πουν τα παιδιά που ξέρουν.
Τέλος για το multimedia τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, είναι θέμα του τι μπορείς και θέλεις να διαθέσεις. Το μαμά σίγουρα δεν είναι κινέζικο ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Παρέχει λιγότερες δυνατότητες και είναι πολύ πιο ακριβό. Από την άλλη το Κινεζικο είναι χρηματικά σε προσιτή τιμή και παρέχει πολλά, απλά είναι περισσότερο «λαχείο» στο πως θα σου βγει σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν πάντα και οι ενδιάμεσες επώνυμες λύσεις τύπου Zenec, Kenwood, Jvc κλπ. Έχουμε πολλές πληροφορίες για αυτά στο φόρουμ αν ψάξεις.
Εν κατακλείδι όλα υπόκεινται στο τι θέλεις και αν μπορείς να δώσεις. Εναλλακτικές υπάρχουν...
Δημήτρης
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Σου συνέστησε να αγοράσεις rns που κοστίζει 2800 αντι να βάλεις το κινεζάκι που κάνει παπάδες και κοστίζει το 1/7 της τιμής του μαμά. Συν της άλλης οπτικά δεν έχει καμία διαφορά με το εργοστασιακό. Ωραίος
1-0
Σου συνέστησε επισης να μη βάλεις xenon, ένα σύστημα δηλαδή που δε μπορεις να το βάλεις after. Βέβαια μπορείς να βάλεις κάτι after αλλά με τίποτα δε θα είναι σαν το εργοστασιακό. Δηλαδή δε θα έχεις όλα αυτα που περιγραφει ο Magnum παραπάνω. Και για 1000 που κοστίζουν δεν είναι τίποτα, μπροστά στα 400 που έδωσα για PIAA για να έχω κάτι ανάλογο σε φώς το βράδι.Μ@λ@κί@ μου που δε τα έβαλα τότε αλλά ο δικός μου πωλητής μου είχε πει ότι μπαίνουν και μετά. Ωραίος..... 2-0
Ο 160αρης σαφώς είναι καλύτερος κινητήρας και έχει βγεί διαμάντι ως τώρα. Αν βρεί ο δικός σου κινητήρα που να μη ζεστένεται θα τον πάμε να τον γράψουε στα ρεκόρ Γκινες σαν το άνθρωπο που ανακάλυψε πρώτος την Αμερική. Σαφώς δυνατότερος και πλεόν πολυ αξιόπιστος γι αυτά που προσφέρει στα 1400 κ.εκ. Ζηλέυω πολύ αυτούς που έχουν αγοράσει το αμάξι με αυτόν τον κινητήρα, και εαν ειχα τη δυνατότητα να δώσω το δικό μου και να το αλλάξω εκει θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια. 3-0
Ελπίζω να σε βοηθήσαμε φίλε
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Στο πρώτο πόστ ο τοπικ σταρτερ λέει οτι του προτειναν να βάλει το RCD-510 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ RNS-510.Σε αυτο αναφερομουν κι εγω οταν έγραφα:''
Καλύτερα το ''μαμα'' ραδιοφωνο απο το κινεζάκι''.
Τα χρήματα του το RNS-510 δεν τα αξιζει σε καμια περιπτωση ,σε αντιθεση με το RCD-510 που θεωρω οτι τα αξιζει μεχρι τελευταιου ευρώ.
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Ελπίζω να μη μπερδέυτηκε και ο πωλητής μεταξύ rcd & rns
αν ισχύει το rcd τοτε το σκορ είναι 2-1 :shades:
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
OFFTOPIC ερώτηση:
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!Πόσο το δίνουν το RCD-510 στην παραγγελία και aftermarket; (παίζει βίντεο ή όχι![]()
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Markos
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
- djlgm
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Λέω ''θέλω να μάθω τι ετοιμοπαραδοτο 160άρι έχετε''.Ο πωλητης μου αρχισε ενα κύρηγμα 25 λεπτά για το οτι δεν χρειαζεται το 160άρι και το 122άρι ειναι υπεραρκετο και να μην χαραμισω τα επιπλέον χρήματα κτλ.
Αποτέλεσμα:Δεν ειχε καθόλου ετοιμοπαραδοτα 160άρια και δεν το ελεγε απο την αρχη.Μετα τα 25 λεπτά ξεκινησε να ''ψάχνει'' (δεν ηξερε απέξω) και τελικα ανακάλυψε οτι ειχε ετοιμοπαραδοτα μονο 122άρια....
Τι συμπτωση.....
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI