VW Eos 1.6fsi to be LPG or not??

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82834 από pavlito
VW Eos 1.6fsi to be LPG or not?? δημιουργήθηκε από pavlito
Καλησπέρα στην παρέα, δεν έχω υπολογιστή εδώ και μερικές μέρες και από το tapatalk δεν βρήκα κάπου παρόμοια συζήτηση που σίγουρα θα υπάρχει, οπότε είπα να ανοίξω άλλο ένα θέμα. Παρακαλώ πολύ αν υπάρχει παρόμοιο θέμα κάπου αλλού ας μεταφερθεί από τους admins.
Εδώ και κανένα μήνα σκέφτομαι να βάλω αέριο στο Eos γιατί οι μετακινήσεις θα γίνουν σχεδόν καθημερινές. Οι ερωτήσεις που έχω είναι σχετικά με την ζωή του κινητήρα και την εξοικονόμηση σε καύσιμο.
Έχει βάλει κανείς σε 1.6fsi? Πόσα χιλιόμετρα είχε ο κινητήρας; Δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα;
Σκέφτομαι ακόμα και την αγορά πετρελαίου αν τα αρνητικά είναι πολλά...

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

VW EOS 1.6 FSi Sportline Black Edition

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82836 από Candlemass
Απαντήθηκε από Candlemass στο θέμα VW Eos 1.6fsi to be LPG or not??
Μετά από σχεδόν 2 χρόνια και 41.000km με υγραέριο, προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.

TSI και FSI δεν έχουν διαφορές, είναι άμεσου ψεκασμού και τα 2. Απλά σαν συμπέρασμα θα σου πώ αν κάνεις μεγάλες διαδρομές βάλε υγραέριο, αν κάνεις μικρές καθημερινές (10-15km) δεν έχει νόημα γιατί μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας και να γυρίσει σε υγραέριο (η εκκίνηση και η κρύα κίνηση γίνονται με βενζίνη στα αέριου ψεκασμού), θα έχεις φτάσει στον προορισμό σου και θα έχεις κάψει μόνο βενζίνη.

Εγώ έχω βάλει σύστημα αέριου ψεκασμού (υπάρχει και υγρού, αλλά το κόστος ξεφεύγει πάνω από 2 χιλιάρικα) LandiRenzo Omegas Direct στα 40.000km και τώρα έχω 81.000km και κανένα πρόβλημα.
Αλλά θα πρέπει να τηρείς κάποια πράγματα, όπως π.χ. αλλαγές φίλτρων στην ώρα τους (ανά 15.000km), να μην αφήνεις τη βενζίνη να πέφτει κάτω από το 1/4 για να ψύχεται η τρόμπα βενζίνης και να μη σε αφήσει, να έχεις καλή μπαταρία, να καίς τη βενζίνη μέσα σε κάνα 3μηνο-4μηνο κλπ.

Αν θές να πάρεις μια γνώμη, έχω ποστάρει αναλυτικά στατιστικά χρήσης 1 χρόνου/21.000km πέρισυ εδώ : autogasforum.gr/view...7 και τα φετινά στατιστικά θα τα κάνω σε κάνα μήνα που θα κλείσω 2ο χρόνο. Up to date στατιστικά χωρίς ανάλυση εδώ : www.spritmonitor.de/...l
Όπως θα παρατηρήσεις, το πατάω :ntropalos: , αλλά στην τελική έχω κέρδος περίπου 1.000€ κάθε 20.000km, και βάζω 100άρα βενζίνη. Με 95άρα ίσως να κέρδιζα περισσότερα, αλλά θέλω να έχω ίδια οκτάνια με τα ~105 του υγραερίου και επειδή καίγεται πολύ βραδύτερα, να μην αφήνει κατάλοιπα.

Απλά βρές καλό εγκαταστάτη (μακριά από τον πολυδιαφημισμένο με τις δόσεις και την εγγύηση 15 χρόνων).

Υπάρχει και άλλο θέμα με περισσότερες απαντήσεις για να διαβάσεις, αλλά είναι παλιό : www.vweos.gr/kunena/...F

EOS 1.4 TSi 122hp
Landi Renzo Omegas Direct LPG System

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82837 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα VW Eos 1.6fsi to be LPG or not??
Η αγορά πετρελαιοκίνητου γιατί σε φοβίζει? Ποια είναι τα αρνητικά που αναφέρεις? Τι οτι ανακοίνωσε ο όμιλος ότι θα σταματήσει την παραγωγή των μηχανών αυτών το 23?
Και αμα σε φοβίζει αυτό τότε γιατί δεν πάς να ψάξεις για ένα μικρό αυτοκίνητο που απο τη μάνα του θα είναι LPG ή ακόμα καλύτερα CNG, παρα να ζείς με τον φόβο εαν στο δικό σου αμάξι θα πετύχει η μεταμόσχευση?

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82839 από denkar13
Απαντήθηκε από denkar13 στο θέμα VW Eos 1.6fsi to be LPG or not??
Και τα καινούργια βενζινοκίνητα πίνουν τα μισά απο τα δικά μας.
Παυλίτο πρόσφατα είδα το Γκόλφ 1.0 TSI του 2017.Φοβερό και πολυς καλος εξοπλισμός και καλή τιμή.
Για το αέριο μπορει να βγάλει κάτι μπορεί και όχι.Επειδή για να γινει σωστά (με υγρό ψεκασμό που και πάλι εχει ρίσκο ) θες περιπου 45.000χλμ για απόσβεση εγω δέν θα έβαζα...

Διονύσης
1.4 TSI 210hp by REVO technik.
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82841 από pavlito
Απαντήθηκε από pavlito στο θέμα Re:VW Eos 1.6fsi to be LPG or not??
Εννοώ αν τα αρνητικά είναι πολλά σε περίπτωση μετατροπής του κινητήρα μου σε αέριο, τότε θα σκεφτόμουν την περίπτωση του πετρελαίου. Θα ήθελα να αποφύγω την περίπτωση αγοράς πετρελαίου γιατί υπάρχουν ήδη 2 αυτοκίνητα τα οποία δεν πωλούνται για διάφορους λόγους και ένα τρίτο θα ήταν υπερβολή..
Για να πω βέβαια την αλήθεια 1000€ κέρδος στα 20000 χιλιόμετρα, αν κατάλαβα καλά, μου φαίνονται λίγα. Καθημερινά κάνω κοντά στα 80-100 χιλιόμετρα και το καλοκαίρι ίσως και λίγα περισσότερα, γι' αυτό το σκέφτομαι και θέλω να το κάνω ψιλοσύντομα.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82842 από pavlito
Απαντήθηκε από pavlito στο θέμα Re:VW Eos 1.6fsi to be LPG or not??
Διονύση αν έπαιρνα αυτοκίνητο αυτήν την στιγμή σίγουρα δεν θα ήταν vag group και για να σου την αλήθεια βλέπω το toyota yaris hybrid bicolor. Υβριδικό βενζίνης με πραγματική κατανάλωση 3,5 lt/100km. Δοκιμασμένο και στην πόλη μέσα δεν καταναλώνει καθόλου βενζίνη γιατί κινείται με τις μπαταρίες του. Το πρόβλημα πέρα του ότι θα είναι τρίτο αυτοκίνητο στην οικογένεια, είναι ότι αυτήν την στιγμή είναι υπερτιμημένο (κατά την γνώμη μου) και επίσης δεν υπάρχει μεταχειρισμένο σε τιμή που να επιτρέπει την αγορά του.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82845 από denkar13
Απαντήθηκε από denkar13 στο θέμα Re:VW Eos 1.6fsi to be LPG or not??
Αν θες τόσο οικονομικό πάρε το VW EcoUp.
Είχα ενα Up που μου έδωσαν απο μια αντιπροσωπεία που εκαιγε βενζίνη.Έκανα 230χλμ με 20€ στην πόλη και σε αρκετή κίνηση και με air condition τα 50-70 απο αυτά!!!! Δεν το πίστευα!Φαντάσου με το ecoUp που ειναι CNG! Και πολυ πιο φθηνο απο το Yaris και βγαινει και 5πορτο!
Δεν μπορούσα να φανταστώ οτι ένα αμάξι μπορεί να καίει τόσο λίγο και να ειναι βενζίνη.Εγω έλεγα οτι στην πόλυ όλα καίνε!

Διονύσης
1.4 TSI 210hp by REVO technik.
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Συντονιστές: nikitas tsi