Κλεισιμο ορατοτητας σε γκαραζ.

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47876 από nikitas tsi
Κλεισιμο ορατοτητας σε γκαραζ. δημιουργήθηκε από nikitas tsi
Το σπιτι που μενω εχει πυλωτη και μεσα σε αυτη βαζω τα δυο αυτοκινητα που εχω.
Ενας γειτονας παρκαρει ενα επαγγελματικο φορτηγακι(ford transit) ακριβως εκει που αρχιζει η ραμπα για το πεζοδρομιο.
Το φορτηγακι ομως ειναι ψηλο και φαρδυ συν το οτι ειναι συριζα στη ραμπα,μου κλεινει τελειως την ορατοτητα για την εξοδο με την οπισθεν διοτι δεν μπορω να δω αν διασχιζει το δρομο αλλο αυτοκινητο και βγαινω στα τυφλα σιγα-σιγα.
Δυο φορες μαλιστα εχω κινδυνεψει να με χτυπησουν.
Υπαρχει νομος που να οριζει στα ποσα μετρα απο εισοδο ραμπας για πυλωτη επιτρεπεται η σταθμευση?
Του το ειπα με το καλο μιας και ειναι γειτονας οτι κινδυνευω με ατυχημα και η απαντηση ηταν παρκαρω οπου θελω,δεν ειναι τσιφλικι σου ο δρομος.
Αν παραυτα κατσει στραβη μπορω να το φωτογραφησω-καλεσω αστυνομια και να μας αποζημιωσει και τους δυο εμπλεκομενους οδηγους η ασφαλιστικη εταιρεια του?

Νikitas TSi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• gustavo
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47879 από gustavo
Απαντήθηκε από gustavo στο θέμα Απ:Κλεισιμο ορατοτητας σε γκαραζ.
Δεν χρειάζεται να καλέσεις αστυνομίες κτλ. Πάρε φόρα με μια μπουλντόζα και πέσε πάνω του, μετά εξαφανίσου :whistle:
:good: :good: :good:

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47880 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Κλεισιμο ορατοτητας σε γκαραζ.
Αν δεν έχει σήμα απαγορευτικης στάθμευσης δε μπορείς να του υποδείξεις να παρκάρει αλλού. Ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Είναι περισσότερο στο πόσο σέβεται ο άλλος και ποσά καταλαβαίνει ώστε να παρκάρει και αυτός χωρις να σε ενοχλεί. Δυστυχώς ιδιαίτερα στην Αθήνα που είσαι τα πράγματα είναι στριμωγμενα οποτε δύσκολα έχουν πολλές επιλογές..

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47881 από vaggelis4
Απαντήθηκε από vaggelis4 στο θέμα Απ:Κλεισιμο ορατοτητας σε γκαραζ.
nikitas tsi έγραψε:

Το σπιτι που μενω εχει πυλωτη και μεσα σε αυτη βαζω τα δυο αυτοκινητα που εχω.
Ενας γειτονας παρκαρει ενα επαγγελματικο φορτηγακι(ford transit) ακριβως εκει που αρχιζει η ραμπα για το πεζοδρομιο.
Το φορτηγακι ομως ειναι ψηλο και φαρδυ συν το οτι ειναι συριζα στη ραμπα,μου κλεινει τελειως την ορατοτητα για την εξοδο με την οπισθεν διοτι δεν μπορω να δω αν διασχιζει το δρομο αλλο αυτοκινητο και βγαινω στα τυφλα σιγα-σιγα.
Δυο φορες μαλιστα εχω κινδυνεψει να με χτυπησουν.
Υπαρχει νομος που να οριζει στα ποσα μετρα απο εισοδο ραμπας για πυλωτη επιτρεπεται η σταθμευση?
Του το ειπα με το καλο μιας και ειναι γειτονας οτι κινδυνευω με ατυχημα και η απαντηση ηταν παρκαρω οπου θελω,δεν ειναι τσιφλικι σου ο δρομος.
Αν παραυτα κατσει στραβη μπορω να το φωτογραφησω-καλεσω αστυνομια και να μας αποζημιωσει και τους δυο εμπλεκομενους οδηγους η ασφαλιστικη εταιρεια του?

Βαλε μια πινακιδα απαγορευσης σταθμεσης λογω εισοδου γκαραζ και καθε φορα που παρκαρει μπορεις να καλεις την τροχαια να του βεβαιωνει παραβαση χρηματικου προστιμου 40 ευρώ , περα απο αυτο αν ειναι τοσο οριακα στην πορτα σου μπορεις να κανεις μια διαγραμηση με κιτρινι μπογια στο δρομο ωστε να καλυπτει την αποσταση της πορτας σου εως μισο μετρο παραπανω απο την εισοδο ωστε να καταλαβανει και να παρκαρει λιγο πιο πισω. Αν συνεχησει το βιολι του τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα!

Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47882 από Coo
vaggelis4 έγραψε:

Βαλε μια πινακιδα απαγορευσης σταθμεσης λογω εισοδου γκαραζ και καθε φορα που παρκαρει μπορεις να καλεις την τροχαια να του βεβαιωνει παραβαση χρηματικου προστιμου 40 ευρώ , περα απο αυτο αν ειναι τοσο οριακα στην πορτα σου μπορεις να κανεις μια διαγραμηση με κιτρινι μπογια στο δρομο ωστε να καλυπτει την αποσταση της πορτας σου εως μισο μετρο παραπανω απο την εισοδο ωστε να καταλαβανει και να παρκαρει λιγο πιο πισω. Αν συνεχησει το βιολι του τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα!

Για να το κάνεις αυτό έχω την εντύπωση ότι πρέπει να έχεις δηλωμένο το γκαράζ στην πυλωτή ώστε να υπάρχει και αριθμός στην πινακίδα που θα βάλεις για να θεωρείται γκαράζ (και όχι ακάλυπτος ή αυλή). Χωρίς αριθμό η πινακίδα για την τροχαία δεν έχει ισχύ, ακόμα και να παρκάρεις 45 αυτοκίνητα μέσα.. Συτό το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία.
Για τη διαγράμμιση στο δρόμο δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να έχεις άδεια ή όχι. Πολλοί (πιθανότατα αυθαίρετα) βιδώνουν πορτοκαλί κώνους ώστε να τους αφήνει λίγο περιθώριο παραπάνω.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47888 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Κλεισιμο ορατοτητας σε γκαραζ.
Exω στη καγκελοπορτα που ειναι και γκαραζοπορτα το σημα μη παρκαρετε.
Αυτο ομως ειναι για να βλεπουν οταν ειναι κλειστη αυτη οτι εδω ειναι παρκινγκ και μη με κλεισουν.

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47890 από sferidis
Απαντήθηκε από sferidis στο θέμα Απ:Κλεισιμο ορατοτητας σε γκαραζ.
Βιδωσε ενα ελαστικο κοκκινο κολονακι μισο μετρο απ την αρχη
του γκαραζ,και νομιζω πως θα λυσεις το προβλημα σου Νικητα.
Κατι αναλογο εχω κανει κι εγω με εκπληκτικα αποτελεσματα.... :superman: :superman:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ 2.0FSI

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47892 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Κλεισιμο ορατοτητας σε γκαραζ.
Αυτο εκανε κι ενας γειτονας και επειδη ειναι μεγαλο @ρχιδι και τον εχει στη μπουκα ολη γειτονια ,πηρανε τηλ τη δημοτικη αστυνομια η οποία οχι μονο ξηλωσε το κολωνακι ,αλλα του εκοψε και προστιμο.Στο δρομο δεν εχεις δικαιωμα να βάλεις τιποτα.Ουτε κολωνακια ,ουτε κονους.Αντιθετα στο πεζοδρομιο μπορεις να βάλεις οτι θέλεις.
Εννοείτε οτι ούτε μπορει να βάφει ο καθενας με κιτρινη μπογια εξω απο το σπίτι του και να απαιτει να μην παρκαρουν.Δηλαδή αν θελεις βάφεις ,αλλα απλά δεν εχει καμια ισχύ.

Δυστυχως δεν εχω να προτεινω καποια λύση ,εκτός απο το να αγοράσεις ενα αυτοκινητο-χρέπι με 100€ και να το παρκαρεις μονιμα εκει που αρχιζει η ράμπα σου...

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47894 από Coo
rallakias έγραψε:

Αυτο εκανε κι ενας γειτονας και επειδη ειναι μεγαλο @ρχιδι και τον εχει στη μπουκα ολη γειτονια ,πηρανε τηλ τη δημοτικη αστυνομια η οποία οχι μονο ξηλωσε το κολωνακι ,αλλα του εκοψε και προστιμο.Στο δρομο δεν εχεις δικαιωμα να βάλεις τιποτα.Ουτε κολωνακια ,ουτε κονους.Αντιθετα στο πεζοδρομιο μπορεις να βάλεις οτι θέλεις.
Εννοείτε οτι ούτε μπορει να βάφει ο καθενας με κιτρινη μπογια εξω απο το σπίτι του και να απαιτει να μην παρκαρουν.Δηλαδή αν θελεις βάφεις ,αλλα απλά δεν εχει καμια ισχύ.

Δυστυχως δεν εχω να προτεινω καποια λύση ,εκτός απο το να αγοράσεις ενα αυτοκινητο-χρέπι με 100€ και να το παρκαρεις μονιμα εκει που αρχιζει η ράμπα σου...

Σε αυτη την "αυθερεσια" αναφερομουν προηγουμένως. Εκτός αν έχεις άδεια για να κανείς κάτι, δεν έχεις το δικαίωμα να επεμβεις στο δρόμο, ακόμα και αν "τον πληρωσες στα τέλη κυκλοφορίας" που θα πούνε πολλοί. Τον δρόμο τον μοιράζεσαι ουσιαστικά, δεν είναι απόλυτα δικός σου, οποτε οποιαδήποτε επέμβαση επ´αυτου θα πρέπει να ακολουθείται απο άδεια του αρμοδίου οργάνου. Και για να πάρεις άδεια διαγραμμισης ή αποκλειστικού χώρου στάθμευσης θα πρέπει να ανήκεις σε ειδική κατηγορία (ΑΜΕΑ, βουλευτής, τριτοξαδερφος του Δημάρχου κλπ).
Όποτε, επανέρχομαι στο πρώτο ποστ μου και ξαναλέω πως ότι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται. Το αν αυτο προκαλέσει ατύχημα (φτου κακά) η ευθύνη παραμένει δική σου, ακόμα και αν ο άλλος σου έκλεισε την ορατότητα. Να είσαι προσεκτικός..

Δημήτρης

• marios_eos_160ps
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47900 από marios_eos_160ps
Απαντήθηκε από marios_eos_160ps στο θέμα Απ:Κλεισιμο ορατοτητας σε γκαραζ.
Επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα και αν το σπίτι το πάρκιν δεν το έχει με άδεια ( η άδεια κοστίζει κοντά στα 2000 ευρώ) δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα ακόμα και αν κλείσει εντελώς την πιλοτή οποιοδήποτε αμάξι....το είχα ψάξει παλιότερα....το καλύτερο είναι να τον πάρεις με το καλό.....

Υ.Γ Στα πάρκιν με άδεια πάνω στην ταμπέλα (απαγορεύεται το παρκάρισμα) γράφει τον αριθμό της άδειας, εαν φωνάξεις αστυνομία δεν θα καταφέρεις τίποτα έτσι και δεν υπάρχει άδεια.

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47902 από nikitas tsi
Μα στα νεα κτισματα ετσι κι'αλλιως η πυλωτη ειναι και χωρος σταθμευσης.
Ετσι τουλαχιστον γραφει η πολεοδομικη αδεια αν θυμαμαι σωστα.
Δεν εχω αγορασει διαμερισμα σε οικοδομημα με πυλωτη ωστε να μη δικαιουμαι παρκινγκ ουτε ειμαι με νοικι.
Οπως και αν δεν ειχε πυλωτη,η αδεια αναγραφει ως χωρο σταθμευσης τον περιβαλον χωρο(πρασια)

Νikitas TSi

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47915 από Coo
Νικήτα βάσει νόμου αυτό που δικαιούσαι να έχεις ελέυθερο από τα άλλα παρκαρισμένα μπροστά στην πυλωτή σου είναι απόσταση ίση με το άνοιγμα της εισόδου σου. Αν είχες είσοδο 5m θα έπρεπε μπροστά στα 5 αυτά μέτρα να μην μπορούσε να παρκάρει κανείς. Το αν παρκάρουν αριστερά ή δεξιά δε μπορείς να κάνεις κάτι.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #47920 από nikitas tsi
Mαλιστα,δηλαδη δεν κανουμε τιποτα......

Νikitas TSi

Συντονιστές: nikitas tsi