Καταγγελία για πειραγμένη αντλία σε πρατήριο υγρών καυσίμων
- dragonfighter
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Μήτσος
- dragonfighter
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Την έχω πατήσει 2 φορές κι εγώ αν και με το προηγούμενο αυτοκίνητο πριν 6-7 χρόνια περίπου. Μία στην Λάρισα σε ένα ΕΤΕΚΑ κοντά στις γραμμές και άλλη μία σε πρατήριο στην Λεωφόρο Αθηνών. Και οι δύο είχαν καταφέρει να μου βάλουν περισσότερη βενζίνη από αυτό που μπορούσε να πάρει στο ντεπόζιτο και στο πορτ-μπαγκάζ μαζί! Βέβαια τους πλήρωσα κανονικά στο περίπου όσο το υπολόγισα και το τελείωσα μόνος μου εκεί το θέμα! Ας με κηνυγούσαν αν τολμούσαν!
Μήτσος
- dragonfighter
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Πάντως αυτό που έκανες είναι το καλύτερο (το να πληρώσεις λιγότερα) αλλά πάντα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βιάζομαι και δεν έχω χρόνο να μπλέξω σε ιστορίες.
Άλλη μια φορά μου έχει τύχει να με κλέψουν στην αντλία αλλά όχι τόσο πολύ όπως σήμερα (πάνω από 12 ευρώ).
Γιάννης 1.4 TSI
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 164
Νikitas TSi
- dragonfighter
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Επίσης το ότι μου έβαλαν... 55 λίτρα, δηλαδή όσο η συνολική χωρητικότητα του ρεζερβουάρ, ενώ είχα άλλα 30 χλμ υπόλοιπο!
Γιάννης 1.4 TSI
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Για ελλειποβαρή ή νοθευμένα κάυσιμα μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Μετρολογίας της κατά τόπον αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχία). Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επιλαμβάνεται της υπόθεσης, εφόσον από το πόρισμα της Περιφερειακή Ενότητας προκύψει ζήτημα ασφάλειας του καυσίμου.
Η πληροφορία αντλήθηκε από εδώ . Το ΣΔΟΕ δύσκολα θα ασχοληθεί με μια τέτοια περίπτωση...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- tasos_sib84
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- tasos 1.4tsi 160ps
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Τασος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 164
Οταν πας με μπετονι για να βαλεις βενζινη τοτε το ξαναπατανε και γραφει κανονικα.
Ετσι και στον ελεγχο καθως και σε καθε ανεφοδιασμο πρατηριου ειναι υποχρεωμενοι να δινουν 1 λιτρο βενζινη προς ποιοτικο και ποσοτικο ελεγχο.
Νikitas TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Το νέο νομοσχέδιο του αγορανομικού κώδικα περιλαμβάνει αυστηρότερα μέτρα για καύσιμα και τρόφιμα. Φυλάκιση και βαριά πρόστιμα περιμένουν όσους βενζινοπώλες εντοπιστούν με ''πειραγμένες'' αντλίες. Ειδικότερα, με το νέο κείμενο του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι αν σε ένα βενζινάδικο βρεθεί ''πειραγμένη'' αντλία, ο πρατηριούχος θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών, ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε αντλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Παράλληλα αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας του βενζινάδικου και δεν θα επιτρέπεται η χορήγηση νέας στο ίδιο σημείο, για ομοειδή ή παρόμοια επιχείρηση, όχι μόνο στον παραβάτη αλλά και στους συγγενείς του μέχρι δευτέρου βαθμού.
Με άλλες διατάξεις θα τιμωρούνται αυστηρότερα και όσοι επιχειρηματίες διακινούν επικίνδυνα για την υγεία τρόφιμα. Ως αυτουργοί για τα ποινικά αδικήματα δεν θα διώκονται μόνο οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών, αλλά πλέον και οι εν τοις πράγμασι ασκούντες τη διοίκηση και διαχείριση της επιχείρησης.
Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, μπαίνει τέλος στην πρακτική που ακολουθούσαν κάποιοι με τους ''αυτοφοράκηδες''. Δηλαδή πλήρωναν συνήθως ηλικιωμένα άτομα για να εμφανίζονται ως νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών και τα διοικητικά στελέχη γλίτωναν από τις κυρώσεις.
Εξάλλου, με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση του νέου αγορανομικού κώδικα θα αυξηθούν τα πρόστιμα και επιπλέον για κάθε παράβαση θα αντιστοιχεί και η συγκεκριμένη χρηματική ποινή. Έχουν το δικαίωμα οι παραβάτες να πληρώνουν τα μισά πρόστιμα αν τα καταβάλλουν εγκαίρως.
Σε άλλα άρθρα καταργούνται απαρχαιωμένες ρυθμίσεις που έδιναν το δικαίωμα στον υπουργό να απαγορεύει τις εξαγωγές ή π.χ. που προέβλεπαν συγκεκριμένο τρόπο για την παραγωγή τροφίμων.
Στο νομοσχέδιο αλλάζει και ο τρόπος αναγραφής των τιμών στη διάρκεια των προσφορών. Στις ταμπέλες θα υπάρχουν οι τιμές προ και μετά της μείωσης των τιμών και όχι το ποσοστό.
Πηγή
Δημήτρης
- thodoris
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 122
nikitas tsi έγραψε: Συνηθως οι υπαλληλοι του πρατηριου εχουν ενα τηλεκοντρολ και οταν δουν το ανυποψιαστο θυμα το πατανε και η αντλια γραφει αλλα αντ'αλλων.
Οταν πας με μπετονι για να βαλεις βενζινη τοτε το ξαναπατανε και γραφει κανονικα.
Μη το λες έχω τύχει σε περίπτωση με μπετόνι που ήταν 25 λίτρα και η αντλία έγραφε 32. Αυτός απλα είχε το θράσος να με βγάλει και τρελο και οτι κάνω λάθος.
Sent from my iPhone using Tapatalk
1,4 TSI 2?? PS