Οι περίφημες πινακίδες Μ (Μ όπως Μισέλ)

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #72013 από Corbil
Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι έχω παραδώσει τις πινακίδες του αγαπημένου μου Eos εδώ και 1 χρόνο. Με αφορμή την πατάτα Λιάπη βγήκε στο φώς ο νόμος του 1953 και ποιο συγκεκριμένα όλα αναφέρονται στην παρ. 7 του άρθρου 22 του Ν.2367/1953 , ο οποίος σας επιτρέπει να κινήσετε το όχημα σας μέχρι και 2 ημέρες κάθε μήνα.

Η όλη διαδικασία εκτελείται στη ΔΟΥ στην οποία ανήκετε και έχετε καταθέσει τις πινακίδες και το μόνο που χρειάζεται είναι να θυμάστε τον αριθμό κυκλοφορία σας. Συμπληρώνετε μια αίτηση στο τμήμα αυτοκινήτων , παίρνετε από εκεί τα διπλότυπα πληρωμής, μετά πρωτοκολειτε την αίτηση, πληρώνετε 8 € στο ταμείο και επιστρεφετε στο τμήμα αυτοκινήτων στο οποίο σας εκδίδουν τις χάρτινες πινακίδες Μ.

Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.

Τα στοιχεία σας περνάνε στο computer το οποίο είναι συνδεδεμένο με την αστυνομία και αυτό είναι πλέον το πιστοποιητικό της προσωρινής κυκλοφοριας του αυτοκινήτου σας. Το μόνο μελανό σημείο το οποίο ξέχασα να ρωτήσω ήταν τι γίνεται με την ασφάλεια. Οι ασφαλιστικές δεν εκδίδουν προσωρινό σήμα 2 ημερών και το ελάχιστο για το οποίο μπορούν να σας ασφαλιστούν είναι για διάστημα 1 μήνος. Λογικά και μετά από πολλές ερωτήσεις στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, στους ανθρώπους της ομάδας Δίας που κυκλοφορούν εδώ κτλ κτλ σε καλύπτει σε περίπτωση τροχαίου το επικουρικό ταμείο του οποίου η τιμή συμπεριλαμβάνεται στα 8€ που έχεις πληρώσει. Αλλά αυτό δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Η τροχαία λέει ότι πρέπει να είναι ασφαλισμενο πάντως από ότι ρώτησα τον φίλο vaggelis4.

Σημαντική σημείωση είναι πως πλέον οι πινακίδες που έχετε παραδώσει δεν καταστρέφονται ακόμα κι αν περάσει ένας χρόνος. Δε συμφέρει το κράτος να εκδίδει νέες πινακίδες και η ανάκτηση τους είναι εύκολη υπόθεση αφού οι άνθρωποι εκεί τις έχουν ταξινομημενες και μπορούν εύκολα να τις βρουν.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #72016 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Οι περίφημες πινακίδες Μ (Μ όπως Μισέλ)
Άντε μπας και σε δούμε στην πίτα με τον Έουλα...
Νόμιζα πως το ήξερες. Είχα ψαχτεί το 2008 όταν δε μπορούσα λόγω απεργίας να παραλάβω το αυτοκίνητο από το τελωνείο. Δύο ημέρες πριν έρθει ήμουν έτοιμος να πάω να πάρω Μ για το αυτοκίνητο να το φέρω αντιπροσωπεία με δική μου ευθύνη (τότε ρίχναν και πέτρες στα φορτηγά οι απεργοί). Ο ασφαλιστής μου θα μου έβγαζε προσωρινή ασφάλεια. Θυμάμαι για την Μ ήταν €3,50 την ημερα, τώρα το πήγαν στα €8.00 ? Ε ρε λ7 υπάρχουν...

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #72019 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Οι περίφημες πινακίδες Μ (Μ όπως Μισέλ)
8 € είναι και για τις 2 μέρες. Το γνώριζα απλά δεν είχα τον καιρό να ασχοληθώ με την εφορία. Τώρα που πήρα το κολάί θα τις βγάζω ποιο εύκολα. Με την ασφάλεια τι γίνεται είναι το θεμα

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• cdoum
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #72020 από cdoum
Απαντήθηκε από cdoum στο θέμα Οι περίφημες πινακίδες Μ (Μ όπως Μισέλ)
οι πινακίδες Μ είναι και αυτές μια λύση τελικά...και αν έχεις και δεύτερο ιχ...

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #72021 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Οι περίφημες πινακίδες Μ (Μ όπως Μισέλ)
Δε το θεωρώ λύση Χρήστο.

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #72022 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Re:Οι περίφημες πινακίδες Μ (Μ όπως Μισέλ)
Για μενα που εχω να συντηρώ 3 αυτοκινητα οι πινακιδες αυτες ειναι μια προσωρινη λυση ετσι ωστε να μην παθει καμια ζημια απο την ακινησια το αυτοκινητο. Οταν και εαν φτιαξουν τα πραγματα, θα μπουν και παλι οι κανονικες επανω. Προς το παρον αστο να κανει νανι μεσα στο γκαραζ του.

Sent from my iPhone using Tapatalk

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #72094 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Οι περίφημες πινακίδες Μ (Μ όπως Μισέλ)

Corbil έγραψε: Με την ασφάλεια τι γίνεται είναι το θεμα

Πάνο θα πρέπει να το ασφαλίσεις για το διάστημα που θέλεις να το κινήσεις, και μάλιστα να προσκομίσεις το ασφαλιστήριο στην ΔΟΥ για να πάρεις την προσωρινή άδεια. Χθες δόθηκαν οι σχετικές διευκρινήσεις από το Υπουργείο. Δες και τη σχετικά δημοσίευση εδώ .

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #72110 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Οι περίφημες πινακίδες Μ (Μ όπως Μισέλ)
Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο λοιπόν αίρονται οι όποιες ασάφειες υπήρχαν με το θέμα της ασφάλισης. Φτάνει πλέον και οι ασφαλιστικές να βγάλουν προγράμματα προσαρμοσμένα για να εξυπηρετούν το συγκεκριμένο σκοπό. Μόνο η Εθνική σου ασφαλίζει το αμάξι κατ ελάχιστον για 1 μήνα αντί του ποσού 50 € απ ότι ξέρω.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Συντονιστές: nikitas tsi