- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
Διόδια
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
Διόδια Αφιδνών ρεύμα προς Αθήνα, ώρα 7:15
Ταμίας - Καλημερα σας
Εγώ - Μούγγα, απλώνω το χέρι και της δίνω 5 €
Ταμίας - Δυστυχώς κυριε το χαρτομομισμα δεν περνάει απο το μηχανημα.
Εγώ - Δυστυχώς δεν έχω άλλο να σου δώσω.
Ταμίας - 2,05 € κύριε
Εγώ - Ορίστε της λέω, 5 €
Ταμίας - Μα σας είπα κύριε οτι το χαρτονομισμα δεν περνάει απο το μηχανημα.
Εγώ - Δηλαδή μου λες οτι το χαρτονομισμα ειναι πλαστό? Δεν εχω αλλο σου λεω αν θες παρτο ειδαλλως ανοιξε τη μπαρα να περάσω.
Ταμίας - Καταρχιν να μου μιλατε στον πλυθυντικό οπως σας μιλω εγω και κατα δευτερον απαγορευται να σας ανοιξω.
Εγώ - Σε παρακαλώ κοπέλα μου, άνοιξε τη μπαρα να φύγω.
Ταμίας - 2,05 παρακαλώ
Εγώ - Με δουλεύεις βρε κοπελιά, άνοιξε τη μπαρα ή παρε τα λεφτα και δωσε μου τα ρεστα να παω στη δουλειά μου γιατι εχω αργήσει.
Ταμίας- Πως μιλατε έτσι κύριε σε μια απλή εργαζόμενη? Σας είπα οτι το χαρτονομισμα δεν περνάει
Εγώ - Δηλαδη αν σου παρουν το μηχανημα δε ξερεις να αναγνωρισεις ποιο ειναι πλαστο και ποιο όχι? Και ποιος σου είπε οτι εγω είμαι εσοδηματίας και γιατι να σου μιλαω στον πληθυντικο δεν το καταλαβαινω. Δε φευγω απο εδω αμα δεν ανοιξεις τη μπαρα. Φερε όποιον θες.
Εντωμεταξυ απο πίσω κορναρανε κανα 5αρι αυτοκινητα. Βγαινω και τους φωναζω. Θέλω να πληρώσω και δε μ αφήνει να περάσω. Δε φταιω εγώ....υπομονη παιδιά.
Ταμίας - Κύριε προκαλειτε παρακόλυση της κυκλοφορίας και ειναι αδίκημα.
Εγώ - Κάνεις λάθος . Αυτό το έχεις δημιουργήσει εσύ και δεν το κουνάω απο εδώ μέχρι ν ανοιξεις τη μπάρα.
Ταμίας - 2,05 € παρακαλώ
Τελικά τα πήρα στο κρανίο βγήκα απ το αμάξι σηκωσα τη μπάρα και έφυγα.
Η πλάκα είναι οτι το βράδι που γύριζα σπίτι εδωσα το ίδιο ταλιρο στα ίδια διόδια, η μπάρα άνοιξε, πήρα τα ρέστα και πήγα στο καλό.
Ελλας το μεγαλείο σου, αλλα αυτο δεν θα το αφήσω έτσι. Που θα μου πάει θα την πετύχω αύριο και θα της ζητήσω τα στοιχεία της. Γραμματάκι στη Νεα Οδο για το περιστατικό και βλέπουμε. Εχω κρατημένη και την αποδειξούλα του γυρισμού, να δούμε τι θα πει μετά η Κυρία 2,05 € παρακαλώ.
Επίσης λέω να φτιάξω και γώ ενα κινημα ενάντια στα διόδια, μόνο που θα είμαι μόνος μου. Σκέφτομαι να το ονομάσω ---- ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕ Μ ΑΦΗΝΟΥΝΕ
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- thodoris
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 122
Σε πλημμέλημα μετατρέπεται η μη καταβολή κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες ενώ η άρνηση πληρωμής διοδίου καθίσταται παράβαση του ΚΟΚ, όπως προβλέπει προσθήκη, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.
Σε κάθε περίπτωση, η μη πληρωμή διοδίου, σημειώνει η τροπολογία, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και συνεπάγεται για τον παραβάτη την επιβολή του διοικητικού προστίμου 200 ευρώ και τη δυνητική επιβολή των διοικητικών μέτρων της αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδηγού, άδεια κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες.
Σημειωτέον ότι μέρος των εσόδων από τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., αποδίδονται στους Ο.Τ.Α.
Στο μεταξύ, συλλογική αγωγή για το καθεστώς των διοδίων, κατέθεσε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ( ΙΝΚΑ) από κοινού με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ''η νομική αυτή παρέμβαση του ΙΝΚΑ εντάσσεται στον αγώνα των πολιτών εναντίον του μέτρου μέχρι την οριστική κατάργησή του, όπως παλαιότερα έγινε με τις παρασιτικές παρκοεταιρείες''.
Πηγη
1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3
- dragonfighter
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Καλά πάνε καλά;; Αδίκημα το ένα, αδίκημα το άλλο, χούντα έχουμε;
Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
ΠηγήΣτο παιχνίδι μπαίνουν και οι κάμερες, αφού πλέον θα ελέγχονται και από αστυνομικούς ή τροχονόμους των διοδίων
και έτσι δεν χρειάζεται καν... αστυνομικό μπλόκο.
Τη φωτο-κλήση θα τη φέρνει ο ταχυδρόμος.Μετά την τροπολογία που κατατέθηκε όποιος αρνηθεί να πληρώσει διόδια θα παίρνει πρόστιμο 200 ευρώ και πιθανότατα θα του αφαιρείται και το δίπλωμα ή η άδεια του αυτοκινήτου για 20 ημέρες.
Όπως με όλες τις παραβάσεις του ΚΟΚ αν δεν πληρωθεί άμεσα η κλήση πάει στην εφορία και μέχρι να πληρωθεί και εκεί ο παραβάτης δεν παίρνει φορολογική ενημερότητα κλπ.
Τα εισιτήρια
Για όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο η τροπολογία προβλέπει πρόστιμο, όπως και σήμερα 60 φορές πάνω την τιμή του εισιτηρίου, αλλά και φυλάκιση τριών μηνών καθώς πλέον η παράβαση θεωρείται πλημμέλημα. Βέβαια η ποινή θα είναι εξαγοράσιμη...
Όλα αυτά καθώς το να μην δώσει κάποιος 1,20 ή 1,40 όπως λέει η τροπολογία... βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των αστικών συγκοινωνιών...
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- neTTor
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Not Speed.Only Pleasure
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Συμγωνώ με τον Corbil...
- mdsars
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Από την στιγμή που γίνεται όλο αυτό και στις επόμενες εκλογές πάλι οι ίδιοι θα είναι προς τί το παράπονο;;
Επειδή έχουμε δημοκρατία κάλλιστα μπορείτε στρις επόμενες εκλογές να αποδείξετε την δυσαρέσκειά σας!
Τέλος πάντων επειδή προσωπικά δεν μπορώ να μιλήσω πολιτικά (καθότι μου απαγορεύεται κιόλας...) αυτό είναι ένα απλό σχόλιο. Τα συμπεράσματα δικά σας. Δεν θέλω να αναπτυχθώ παραπάνω.
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Μια δυο γενιές πίσω βλέπουμε την Ελλάδα που προσπαθούσε, ζούσε στο περιθώριο και την ανέχεια κτλ κτλ. Ερχεται η δεκαετία του 80 με τα πακετάκια απο το εξωτερικό και η Ελλάδα είπε να το ρίξει λίγο έξω.
Η τεχνολογία προχώρησε, ο καπιταλισμός και ο καταναλωτισμός κάλπασε, η διαφθορά και η αδιαφορία ακμάσανε.
Και ήρθε το σήμερα και όλοι αυτοί που τόσο καιρό μας δίνανε για την ανάπτυξη θέλουνε πίσω τα δανεικά.
Ουκ λάβεις παρα του μη έχοντος θα του πούμε σε λίγο του κύριου που μας δάνειζε. Πως δεν έχεις.....εχεις και παρα έχεις θα σου πεί ο Κυριος. Και να σου κομμάτι κομμάτι η Ελλαδιτσα θ αρχισει να μοιράζει τα κομμάτια της δεξια κι αριστερά μέχρι να γίνουμε Αγγελοι να βγάλουμε φτερά, που λέει και το τραγούδι.
Λοιπόν τι κι αν ψήφισες μπλε, πράσινο, η κοκκινο.....Η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη εξ αρχής αφού όλοι παίζουνε Monopoly στα δικά μας κεφάλια.....Μονο που αυτοί όλοι ειναι τα πιόνια και οι παιχτες είναι άλλοι.
Ο νοων νοείτω!!!
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Iσως ειναι ενα μεσο αμυνας των διοδιων για τους ''τζαμπατζηδες''.
Νikitas TSi
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
α) να με υποχρεώσουν να αγοράσω μπλιμπλίκι
β) να αγοράζει ο ταξιδιώτης μπλιμπλίκι εκείνη την ώρα
Ας τα κάνουν όλα epass και αν δε φύγουν σε μια νύχτα από τις μπουλντόζες να μου τρυπήσεις τη μύτη.. χεχεχε
Δημήτρης
- ManosL
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Να βελτιώσουμε κ το εργαλείο να μη χρειάζεται συνοδηγός!
- thodoris
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Δεν μας είπε όμως τότε, ότι από τις 5 Μαρτίου η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», θα αυξήσει όλα τα διόδια που εκμεταλλεύεται κατά 33% ! Δεν μας είπε δηλαδή ότι από τις 5 Μαρτίου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν πλέον 4,10 ευρώ από 3,10 που πλήρωναν και τα μεγάλα Φορτηγά 14,20 ευρώ από 10,70 ευρώ που πληρώνουν σήμερα!
Αποσπασμα απο Πηγη
1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Θα πηγαίνω στον Βόλο με αεροπλάνο!
Θα γλιτώνω χρόνο, ταλαιπωρία αλλά και από την φθορά στο αυτοκίνητο!
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- thodoris
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
1,4 TSI 2?? PS
- betoven
- Senior Μέλος
-
ουτε ομως και να δουλευουμε για να πληρωνουμε βενζινες ασφαλειες και διοδια.τα @@@@ τα τελη γιατι τα πληρωνουμε αραγε?
το πραγμα εχει ξεφυγει πολυ.δεν μπορω να καταλαβω αν ολα αυτα ειναι γραμμη για κατι αλλο που "ερχεται" :bye:
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
:roulette: :trelimalaki
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά της λειτουργίας μιας υπηρεσίας όπως είναι η Τροχαία, με δεδομένο ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) νομοθετήθηκε αποκλειστικά και μόνο για την ορθή οδική συμπεριφορά και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Τη στιγμή μάλιστα, όπως λένε οι τροχονόμοι, που δεν υπάρχουν κατά παράβαση των συμβάσεων όλες οι άλλες προϋποθέσεις, όπως είναι οι παράλληλοι και παράπλευροι δρόμοι που θα έπρεπε να δίνουν τη δυνατότητα στους οδηγούς της εναλλακτικής διαδρομής.
Το ζητούμενο όμως σήμερα, όπως τονίζουν, είναι κυρίως ηθικό, λόγω της οικτρής οικονομικής κατάστασης που σχεδόν όλοι έχουμε περιέλθει. Δεν μπορεί, όπως λένε, ξαφνικά ένα ωραίο πρωινό ολόκληρες αστικές περιοχές να κυκλώνονται με διόδια και να κόβονται στα δύο. Δεν μπορεί να καλούνται από τη μια στιγμή στην άλλη χιλιάδες κάτοικοι να πληρώνουν χαράτσι για τις καθημερινές τους μετακινήσεις και εργασίες ρουτίνας, όπως είναι η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο ή η επίσκεψη στο φαρμακείο, στο σούπερ μάρκετ και στο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Αναρωτιούνται μάλιστα το πώς κανείς θα βρει το σθένος να επιβάλει πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος σε εργαζόμενους που βλέπουν να μειώνεται συνεχώς το μηνιαίο εισόδημά τους. Κι όλα αυτά γιατί αρνούνται να πληρώσουν τον ιδιώτη. Μήπως τελικά το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω» έχει να κάνει ουσιαστικά με το… δεν έχω να πληρώσω;
Κλήσεις και στους πεζούς;
Οι τροχονόμοι όμως θέτουν και μια άλλη παράμετρο στο όλο ζήτημα που παραδόξως εξελίχθηκε σε εθνικό θέμα. Η νομοθετική ρύθμιση θεωρεί παραβάτη και επιβάλλει πρόστιμο σε εκείνον τον οδηγό που αρνείται να πληρώσει το αντίτιμο κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου του από τα διόδια. Τί θα γίνει όμως στην περίπτωση που, για παράδειγμα, κάποια από τα μέλη της κίνησης πολιτών «Δεν πληρώνω» πηγαίνουν πεζοί κάθε πρωί και απόγευμα στα διόδια και ανοίγουν καθημερινά τις μπάρες σε ώρες αιχμής;
Δεν μπορείς εκ των πραγμάτων να βεβαιώσεις παράβαση σε έναν οδηγό που διέρχεται από διόδια με σηκωμένες μπάρες. Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι αρνείται να πληρώσει. Όσο για τους πεζούς, όπως μας λένε με νόημα, δεν διαθέτουν πινακίδες και περπατάνε χωρίς άδεια οδήγησης και κυκλοφορίας! Άρα θα πρέπει εδώ να νομοθετήσουμε στον ΚΟΚ και σχετικές παραβάσεις για τους πεζούς ή να στέλνουμε παντού τα ΜΑΤ, πράγμα που θα εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία.
Δημήτρης
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού έγινε νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ζητάμε έκδοση Επί πιστώσει απόδειξης.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ; Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι…..
«δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα. Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι: α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης. β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης. Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας. Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα. Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους». Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.
Τι άλλαξε στον ΚΟΚ; Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος: «Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο; Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση; Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.
Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα; Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.
Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα; Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.
Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα; Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.
Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια; Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό; Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.
Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή; Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει: «Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε; Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.
Δίνουμε τα στοιχεία μας; Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.
Υπογράφουμε; Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν; Ναι.
Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί; Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.
Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται; Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.
Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω; Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.
Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια; Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο
Νikitas TSi
- betoven
- Senior Μέλος
-
...κοψτε μου αποδειξη επι πιστωση-και μετα να παω να την πληρωσω-και να ερχομαι σε κοντρα με εναν απλο υπαλληλο-και να κοιταω που ειναι οι αστυνομικοι για να σηκωσω η οχι την μπαρα-και να παιζει μεσα σε ολα αυτα και το προστιμο το 200αρι...εμενα μου κανουν ολα αυτα εναν ατυπο κλεφτοπολεμο χωρις ουσια.
το οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα και πιανομαστε απο το παραμικρο ειναι γεγονος.ημαστε στην κατηφορα ομως και εμεις παταμε γκαζι δηλαδη?
θες να διαμαρτυριθεις?παρε το κτελ η το τρενο.δεν στο απαγορευει κανεις αυτο.(δεν μιλαω προσωπικα σε καποιον τωρα!!)
εμεις ομως τα θελουμε να τα εχουμε ολα.ε οχι ρε παιδια δεν γινονται ετσι οι "αγωνες".συγνωμη κιολας!!
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Το "δεν πληρώνω" οι περισσότεροι το παίρνουν με την ελληνική βλαχοχωριατομαγκία του "ξέρεις ποιος είμαι γω ρε;" και του "χθες ήμουν Τερλάγκα και έσκασα 400 ευρώ αλλά διόδια δεν πλήρωσα στο γυρισμό!"
Το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" τουλάχιστον αρχικά είχε τη μορφή διαμαρτυρίας από όσους το έκαναν, τώρα πια έχει καταντήσει γελοίο, όσο γελοίο είναι να σου ζητάνε ευρώ 2 για να το Αθήνα-Χαλκίδα, και πολλά περισσότερα σε άλλες περιπτώσεις. Η μη πληρωμή αποτέλεσε μοχλό πίεσης για μείωση των τιμών, κανείς δεν είπε ότι θέλουμε να ζημιώνουμε το δημόσιο (γιατί αυτό γίνεται). Από την άλλη όμως, αντί η κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία και να μειώσει τα ποσά, περνάει νύχτα μια συμπληρωματική παράγραφο στον ΚΟΚ και αυξάνονται και οι τιμές.
Ε όχι ρε πούστη, μπάστα! Εμένα προσωπικά δε με επηρεάζει τόσο, έρχομαι μια στο τόσο Αθήνα.. Ο άλλος που η δουλειά του απαιτεί να περνάει διόδια κάθε μέρα; Ο αγρότης που για να πάει 100 μέτρα στην εθνική οδό με το τρακτέρ πρέπει να πληρώνει γύρω στα ευρώ 10-15 την ημέρα; Αυτοί έχουν το μεγάλο πρόβλημα.
Απλά ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας -που λέει και ο γνωστός φαφούτης παρουσιαστής αθλητικής εκπομπής- βρήκε παπά και θάβει... Σου λέει "ΤΣΑΜΠΑ ΦΙΛΑΡΑΚ' ΤΣΑΜΠΑ"... Το έκανα και εγώ μια φορά, δε μου άρεσε δεν το ξανακάνω, και ας μου κοστίζει ένα 20άρι να πάω και να έρθω στη Λάρισα μόνο για διόδια.
Όσο για το ΚΤΕΛ και το τρένο Μήτσε μάλλον έχεις καιρό να μπείς. Ενημερωτικά Οινόη-Λάρισα-Οινόη, 2 άτομα, ευρώ 85. Για να μη σου προσθέσω την ταλαιπωρία... Είπες κάτι; Πιο ακριβό και από το αυτοκίνητο μαζί με τα διόδια!
Δημήτρης
- thodoris
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
+ Ότι σε κάθε είσοδο και έξοδο στην Ε.Ο έχουν κι εκεί διόδια ώστε ούτε από εκεί να τη γλυτώνεις.
1,4 TSI 2?? PS