Τέλη Κυκλοφορίας
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Τα τέλη, σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο, θα κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-12-2009 και από 0,90 έως 3,40 ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπών ρύπων για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα από 1-1-2010 και μετά.
Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε πως φέτος θα υπάρχει άλλη διαδικασία καταβολής των τελών κυκλοφορίας.
Έτσι, όπως γίνεται γνωστό, καταργούνται τα ειδικά αυτοκόλλητα σήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες των οχημάτων προμηθεύονταν από τις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ ή τις εφορίες και τα επικολλούσαν πάνω σε αυτά.
Ειδικότερα με βάση το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που θα τεθεί σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου:
- Όσοι κάτοχοι οχημάτων είναι πιστοποιημένοι στις διαδικτυακές υπηρεσίες του ΤΑΧΙSNET, που βρίσκονται στις ιστοσελίδες της ΓΓΠΣ, τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα "φορτωθούν" στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών.
Οι υπόχρεοι θα πρέπει να τα "κατεβάσουν" και να τα εκτυπώσουν.
- Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο TAXISNET τα ειδοποιητήρια θα εκτυπωθούν από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλούν ταχυδρομικά.
- Και οι δύο παραπάνω κατηγορίες ιδιοκτητών οχημάτων θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα για την εξόφληση των τελών. Η εξόφληση θα είναι εφικτή και μέσω διαδικτύου για όσους έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτυακής τραπεζικής εξυπηρέτησης.
- Τα τέλη θα βεβαιώνονται στο όνομα κάθε ιδιοκτήτη οχήματος όπως αυτό εμφανίζεται στο αρχείο οχημάτων του TAXISNET. Εφόσον δεν εξοφληθούν έως τις 31-12-2012 θα βεβαιώνονται στο διπλάσιο. Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας που προσδοκά να εισπράξει φέτος το δημόσιο φθάνει το 1 δισ. ευρώ.
news247.gr
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
- nuberlis
- Επισκέπτης
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- andreas73
- Επισκέπτης
-
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Μήτσος
- nuberlis
- Επισκέπτης
-
Γελάδι έγραψε: Ποτέ δεν έχω κολλήσει στο Eos αλλά πάντα το έχω μαζί μου μαζί με την απόδειξη κτλ. Το ξέρω ότι έτσι ήταν το προβλεπόμενο, αλλά... την γλίτωσα!
+1,δεν το κόλλησα ποτέ,τα έχω όλα μαζεμένα μαζί με τις αποδείξεις τους.
- cyberten
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
nuberlis έγραψε:
Γελάδι έγραψε: Ποτέ δεν έχω κολλήσει στο Eos αλλά πάντα το έχω μαζί μου μαζί με την απόδειξη κτλ. Το ξέρω ότι έτσι ήταν το προβλεπόμενο, αλλά... την γλίτωσα!
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, ελλοχεύει ο κίνδυνος να σε γραψουν για σήμα αν δεν ειναι κολλημένο στα προβλεπόμενα σημεία. Ίσως είναι αλήθεια!
- andreas73
- Επισκέπτης
-
cyberten έγραψε:
nuberlis έγραψε:
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, ελλοχεύει ο κίνδυνος να σε γραψουν για σήμα αν δεν ειναι κολλημένο στα προβλεπόμενα σημεία. Ίσως είναι αλήθεια!
Παιδιά σας λέω ότι μου πήραν πινακίδες σε ένα Ibiza που είχα αγοράσει.
Το αστείο είναι ότι κυκλοφορούσα για χρόνια με έναν σκαραβαίο που είχα κολοπειράξει. Αλλαγμένη μηχανή και χρώμα αδήλωτα, δεν είχα περάσει ΚΤΕΟ κ.λπ. Αγόρασα λοιπόν μετά από χρόνια καινούργιο αυτοκίνητο και το είχα εξοπλίσει με τα πάντα (πυροσβεστήρα, φαρμακείο, γιλεκάκι). Άνετος λοιπόν αφού είχα τα πάντα και γελώντας που για χρόνια δεν με είχαν πιάσει, πήγαινα να πάρω τη γυναίκα για βολτούλα και με σταμάτησαν έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Όπως καταλαβαίνετε, αρχικά γέλασα γιατί λέω τώρα π@@στη γράψε με...
Και τελικά ο π@@στης με έγραψε και μου πήρε και τις πινακίδες...
Ευτυχώς που δεν είχα πουλήσει τον σκαραβαίο μου :PPP
- cyberten
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Coo
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Προσοχή, δεν χρειάζεται να στηθείτε στην ουρά της εφορίας παρά μόνο αν θέλετε να καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας. Η πληρωμή των τελών θα εξακολουθήσει να γίνεται μέχρι και τις 8 Ιανουρίου με τη γνώριμη διαδικασία μέσω της εφαρμογής από το taxisnet όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος θα εκδίδεται κωδικός με τον οποίο θα πληρώνεται το ποσό είτε μέσω τραπέζης, είτε μέσω e-banking. Η απόδειξη και το εκτυπωμένο απόκομμα θα υποκαθιστούν το σήμα τελών κυκλοφορίας.
Δημήτρης
- georen
- Επισκέπτης
-
1) εχει καποια πιστωτικη της αγροτικης ή
2) εχει καποια πιστωτικη της πειραιως
παει σε μια απο τις δυο (που στην ουσια ειναι μια) και τα πληρωνη αν θελει μεσω πιστωτικης σε μεχρι 6 ατοκες δοσεις
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Και το πρόστιμο όχι διπλάσιο. Τετραπλάσιο!
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να βάλουμε μυαλό κάποτε.
Καλή χρονιά, καλά μυαλά!
Μήτσος
- PETROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- vw eos 2.0T fsi
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
την 1η φορα πηγα ταχυδρομειο.ηταν στο νουμερο 223 και πηρα το 509 !!! :wacko:
μετα απο μιση ωρα το νουμερο ηταν στο 260 και αποφασισα να φυγω.
την 2η φορα πηγα τραπεζα.χωρις νουμερα εκει με μια ουρα περι τα 60-70 ατομα.μετα απο αναμονη 1+ ωρας και αφου απειχα μολις 4 ατομα απο το ταμειο,μας ανακοινωνουν οτι επεσε το συστημα... :tsantila:
την 3η φορα τα καταφερα... GAMO!!!
Πέτρος
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Αυτό σημαίνει ή ότι εγώ είμαι φοβερά έξυπνος, ή ότι όλοι αυτοί που περιμένουν με τις ώρες και το μόνο που ξέρουν είναι να γκρινιάζουν είναι %#()#)*!@^!%%^#*)_@.
Αλλά τέτοιοι είμαστε... Και καλά μας κάνουν!
Μήτσος