Καθαρισμός μηχανής.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63437 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Πλύσιμο εσω-έξω detailing
Eκατσα και'γω και καθαρισα και το δικο μου.
Το απατελεσμα πολυ ικανοποιητικο για τα δικα μου κριτηρια.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Νikitas TSi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63438 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Πλύσιμο εσω-έξω detailing
GAMO!!! GAMO!!! Έχει πέσει περονόσπορος νοικοκυρέματος μετά το πόστ του Χρήστου βλέπω..

Perfect mon ami

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• andreas73
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63454 από andreas73
Απαντήθηκε από andreas73 στο θέμα Πλύσιμο εσω-έξω detailing
Κούκλος και ο Νικήτας GAMO!!! GAMO!!! GAMO!!!

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63467 από lyrakisdimitris
Απαντήθηκε από lyrakisdimitris στο θέμα Πλύσιμο εσω-έξω detailing
Πολύ καλή δουλειά! Μπράβο Νικήτα!

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63469 από lyrakisdimitris
Aero και άλλα κουραφέξαλα δεν τα εμπιστεύομαι και πολύ... Χώρια τα λεφτά που δεν μου περισεύουν! Λίγα και απλά! Ούτε πιεστικό βέβαια στον κινητήρα για κανένα λόγο! Άμα έχει ένας κινητήρας πολύ μπίχλα και δεν φεύγουν οι βρομιές με απλό νερό και κανένα πατσαβούρι καθαρό, τότε δουλεία θα κάνει λίγο πετρέλαιο. Βάζουμε λίγο σε ένα ποτιράκι πλαστικό από την δεξαμενή του σπιτιού μας, βουτάμε ένα πανάκι και τρίβουμε καλά. Όταν τελειώσουμε 1-2 χέρια με νερό και καθαρό πανί νοπό ξεπλένουμε. Σκουπίζουμε καλά με ένα άλλο στεγνό πανί. Μετά ανάβουμε για 5 λεπτά τη μηχανή έτσι ώστε αν έχει μείνει κάτι να εξατμιστεί και τέλος! Εάν θέλουμε να γυαλίσουμε τα πλαστικά της μηχανής τότε βάζουμε γυαλιστικό ταμπλό ή αφρό καθαρισμού ελαστικών ακόμα καλύτερα! Εγώ κάνω συνήθως το πολύ 1 ώρα! Εάν καθαρίζουμε με ένα πανί και λίγο νερό την μηχανή κάθε φορά που πλένουμε το αμάξι μας τότε δεν θα μπένουμε σε αυτή την διαδικασία!

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63470 από lyrakisdimitris
Άλλη μία μου δουλειά...

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63482 από nuberlis
Απαντήθηκε από nuberlis στο θέμα Καθαρισμός μηχανής.
Φίλε Δημήτρη τα εξειδικευμένα προϊόντα είναι ειδικά κατασκευασμένα για να κάνουν αυτό που φτιάχτηκαν χωρίς να δημιουργούν προβλήματα σε σύντομο χρόνο ή σε βάθος χρόνου.Καλή είναι η ευκολία και η οικονομία,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Όμως,το αποτέλεσμα που θα πάρεις από ένα εξειδικευμένο προϊόν θα είναι overall,πολύ καλύτερο.Άλλωστε δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να πάρεις 2-3 σωστά προϊόντα που θα κάνουν σωστά και safe την δουλειά τους.Ένα apc cleaner,ένα dressing και μια βούρτσα,κοστίζουν λίγο και προσφέρουν πολλά.

Η γνώμη μου είναι πάντως να αποφεύγεις κάθε τύπο καυσίμου για τον καθαρισμό της μηχανής.Στο στρατό καθάριζε σούπερ το πετρέλαιο και έκανε τα Stayer να δείχνουν καθαρά και όμορφα αλλά για το αμάξι μας δεν ενδείκνυται η χρήση του.Μυρίζει άσχημα,μαζεύει την σκόνη όπως το σφουγγάρι το νερό,αποκερώνει κάθε προστασία που υπάρχει σε μέρη ή στο σύνολο του κινητήρα ενώ ξηραίνει κάθε ελαστικό ή πλαστικό που θα έρθει σε επαφή μαζί του.Αν και δεν είναι εύφλεκτο καύσιμο και εκρηκτική ύλη όπως η βενζίνη ,δεν παύει να είναι υγρό καύσιμο με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό με την παρουσία του,τις αναθυμιάσεις ή τα υπολείμματά του,σε ένα χώρο όπου υπάρχει ηλεκτρικό κύκλωμα και αναπτύσονται μεγάλες θερμοκρασίες.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63483 από Corbil
Δημήτρη θα έλεγα να δοκίμαζες κάτι πριν το κατακρίνεις. Όχι απαραίτητα το aero το οποίο είναι το ποιο ακριβό...υπάρχουν και φθηνότερα που τα έχει αναλύσει σε κάποιο από τα post ο Χρήστος.
Πρώτα και εγώ όπως είχα αναφέρει χρησιμοποιούσα απλό σαπουνόνερο για να κρατήσω σε κάποιο επίπεδο Α τη μηχανή. Το απλό σαπουνόνερο όμως ναι μεν καθάριζε (με πολύ δυσκολία) και στο τέλος άφηνε μια άσχημη θαμπάδα που δε μου άρεσε.
Σε γενικές γραμμές θα διαφωνήσω κάθετα περί χρήσης οποιουδήποτε καυσίμου ως καθαριστικό μέσα στη μηχανή
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!
καθώς και τη χρήση του γυαλιστικού η οποία τραβάει σα μαγνήτης τη σκόνη και τις βρωμιές. Για το πιεστικό δε το συζητάμε. Για τον αφρό δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά και να χρησιμοποιούσα δε θα ήθελα να διαπιστώσω τις τυχόν βλάβες που πιθανόν να προξενούσε στα πλαστικά αφού η χρήση του είναι για άλλο σκοπό και άλλο υλικό.

Τέλος το αποτέλεσμα σε όλες τις μηχανές που είδαμε στις photo, πράγματι ότι κι αν χρησιμοποίησε ο καθένας, δείχνουν σα καινούργιες. Ο συνδυασμός όμως του αποτελέσματος σε συνάρτηση με το πόσο καιρό θα κρατηθεί καθαρός ο χώρος της μηχανής θα δείξει πιστεύω και τη διαφορά.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63484 από Corbil
Χρήστο πιάσε κόκκινο στις σκέψεις.....

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63486 από nuberlis
Έπιασα lol

Νικήτα πολύ ωραίο το μηχανοστάσιο σου,λάμπει!

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63540 από lyrakisdimitris
Απαντήθηκε από lyrakisdimitris στο θέμα Καθαρισμός μηχανής.
Φίλε μου Corbil δεν νομίζω ότι κατακρίνω κάποιον η κάτι... Εάν διαβάσετε καλά το αρχικό post που έγραψα περί το πώς και τι χρησιμοποίησα θα καταλάβετε πως πρώτα είπα λίγο πετρέλαιο σε ένα πανάκι ίσα ίσα να είναι νωπό και μετά με άλλο καθαρό πανί με νερό τώρα... Προφανώς για να βγάλουμε το πετρέλαιο! Ο καθαριστικός αφρός ελαστικών δεν νομίζω ότι δημιουργεί προβλήματα από την στιγμή που το χρησιμοποιούμε για τα λάστιχα που είναι ένα από τα κυριότερα μέρη ενός αυτοκινήτου για την ασφάλειά μας. Αυτός είναι και ένας τρόπος έτσι ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα πετρελαίου ή βρώμας. Άρα προφανώς εάν σκουπίσουμε σχολαστικά καλά με το πανάκι μας με το νερό δεν θα μείνει ίχνος πετρελαίου και προφανώς να μην κολάει η σκόνη. Το πιο κύριο είναι πως είπα ότι αυτό το κάνουμε μία φορά όταν έχουμε πάρα πολύ καιρό να καθαρήσουμε την μηχανή και έχει μαζέψει μπίχλα και όχι συνέχεια και πως εάν καθαρίζουμε την μηχανή κάθε φορά που πλένουμε το αυτοκίνητό μας θα διατιρούσαμε την μηχανήμας καθαρή, άρα δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδος καθαριστικού υλικού ή πετρελαίου! Το έχω δοκιμάσει
σε 7 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα!

Το ξανάλεω για να είμαι απόλυτα σαφής. Ότι λέω είναι φυσικά προσωπική μου γνώμη ή άποψη και δεν κατακρίνω κανέναν!

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63554 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Καθαρισμός μηχανής.
Η "κρίση" και το αν κατακρίνεις, πήγαινε καθαρά στο προϊόν και όχι ότι έθιξες κάποιον. Όταν μιλάς για κουραφέξαλα είναι σαν να κρίνεις κάτι χωρίς να το έχεις δοκιμάσει. Απλό.
Όσο για την περιγραφή του καθαρισμού που ακολούθησες είναι πλήρως κατανοητή, αλλά να σου εξηγήσω και κάτι παραπάνω λόγω ότι δουλεύω μέσα σε διυλιστήριο τόσα χρόνια, και όσο να ναι κάτι ξέρω παραπάνω. Αυτό που δημιουργεί εκρηκτικό περιβάλλον ιδίως σε κλειστό χώρο δεν είναι αυτό κάθε αυτό το υγρό, αλλά οι αναθυμιάσεις του ίδιου του υγρού. Οι χειριστές μας το πρωϊ πριν απο οποιαδήποτε εργασία έρχονται και μετράνε με ειδικά μηχανήματα τα LEL (Low explosive limits) το CO2 (διοξείδια του άνθρακα) και το H2S (υδρόθειο) ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανός κίνδυνος έκρηξης. Γι αυτούς τους λόγους ΠΟΤΕ δε θα χρησιμοποιούσα όπως έγραψα και παραπάνω κανένα είδους υδρογονάνθρακα μέσα στη μηχανή. Συμπληρωματικά ο Χρήστος ανέφερε και την διάβρωση που μπορεί να προκαλέσει σε καλωδιώσεις λάστιχα και ευπαθή πλαστικά ακόμη κι αν το ξεπλύνεις αμέσως.
Τον αφρό τον εφαρμόζουμε όπως σωστά λες στα λάστιχα για να γυαλίζουν. Άλλες ιδιότητες όμως έχει το λάστιχο, άλλες το pvc και άλλες η λαμαρίνα. Είναι διαφορετικά υλικά με διαφορετική μοριακή σύνθεση και διαφορετική αντίδραση στα διάφορα χημικά. Γι αυτό φρόνιμο θα ήταν να χρησιμοποιούμε το κάθε χημικό για τον σκοπό που προορίζεται. Και με Ava μπορείς να πλύνεις το αυτοκίνητο αλλά η χρήση του προορίζεται για τα πιάτα αλλιώς σε βάθος χρόνου θα αναρωτιέσαι που πήγε εκείνη η αρχική περίφημη λάμψη του αυτοκινήτου σου.
Τέλος γιατί φαντάζομαι θα σε κούρασα, στη δική μου εφαρμογή, μετά απο 2 εβδομάδες παρατήρησα οτι η μηχανή (του corsa οχι του Eos) μετά απο τόσα χλμ που κάνω καθημερινά, είναι ακόμα στην ίδια κατάσταση της φωτογραφίας. Δηλαδή ούτε σκόνη έχει μαζέψει ούτε ρύπους. Αυτό ειναι περισσότερο που με ικανοποιεί σαν αποτέλεσμα και όχι το να πλένω τη μηχανή κάθε φορά που θα πλένω το αμάξι.

Οι απόψεις των παιδιών εδώ μέσα είναι όλες σεβαστές και κανένας δεν προσπαθεί να πείσει τον άλλον να πράξει κάτι που δεν θέλει. Όλοι είμαστε νοήμονες άνθρωποι, ξέρουμε να διαβάζουμε, και να επεξεργαζόμαστε την κάθε πληροφορία στο έπακρο πιστεύω. Απο κει και πέρα αποφασίζει ο καθένας το τι θα κάνει με την περιουσία του.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63558 από nuberlis
Good post Παναγιώτη!

Ακόμα και ο αφρός αλλά και άλλα ενυδατικά ελαστικών,μπορούν να κάνουν ζημιά στο ελαστικό αν έχουν στην σύστασή τους δυνατά χημικά ή παράγωγα του πετρελαίου.Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις όπου τα ελαστικά ξεραίνονταν και ''γερνούσαν'',ειδικά στα πλαϊνά τους,πρίν την ώρα τους,από την χρήση τέτοιων προϊόντων.

• nuberlis
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63885 από nuberlis
Μερικές φωτογραφίες που έβγαλα σήμερα στον χώρο της μηχανής τον οποίο είχα περιποιηθεί πρίν αρκετό καιρό όπως φαίνεται στις πρώτες δημοσιεύσεις του παρόντος θέματος.Υπήρχε ελάχιστη σκόνη,σχεδόν καθόλου, ενώ τα πλαστικά έχουν παραμείνει όπως ακριβώς ήταν την πρώτη μέρα της περιποίησης που δέχτηκαν.
Βλέπουμε λοιπόν πόσο όμορφο,καθαρό και με διάρκεια αποτέλεσμα παίρνουμε όταν χρησιμοποιούμε σωστά υλικά χωρίς απαραίτητα να κοστίζουν πολλά χρήματα.Η ελάχιστη σκόνη που υπήρχε,εξαφανίστηκε με ένα γρήγορο πέρασμα με πίεση αέρα αφήνοντας το μηχανοστάσιο φρέσκο σαν την πρώτη ημέρα.Τα υλικά που είχα χρησιμοποιήσει αναφέρονται στα αρχικά πόστ του θέματος.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #63891 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Καθαρισμός μηχανής.
Αυτό ήθελα να διαπιστώσω Χρήστο.....την αντοχή στο χρόνο. Καλά για τη μηχανή του Eos δε το συζητάω, γιατί δεν κάνει χιλιόμετρα αλλά στο Corsa που κάνει καθημερινά μετά απο σχεδόν 3 εβδομάδες είναι στην ίδια κατάσταση σαν πρώτα. Και σημειωτέον, είχε ρίξει και μια καλή μπόρα μεσοβδόμαδα.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #74800 από mdsars
Απαντήθηκε από mdsars στο θέμα Καθαρισμός μηχανής.
Να δω ποτε θα βρω τον χρονο να το κανω και εγω ,,, αν αποφασίσω φυσικα πρώτα τι υλικά θα χρησιμοποιήσω ...

Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI