Γυάλισμα σε φρεσκοβαμμένο

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68034 από Coo
Γυάλισμα σε φρεσκοβαμμένο δημιουργήθηκε από Coo
Λίγο εκτός Εοs, αλλά ρωταω τους ειδικούς του detailing.

Έχω βάψει τη μηχανή μου (δίτροχο, όχι του Eos.. χαχαχα ) με τον προβλεπόμενο τρόπο: Λύσιμο, Τρίψιμο, αστάρωμα, βαφή με πιστόλι και 5-6 στρώματα βερνίκι. Λόγω του υδατοδιαλυτού χρώματος έβγαλε και την υφή πορτοκαλιού (αναμενόμενο) η οποία θα εξομαλυνθεί με τρίψιμο στο βερνίκι και αλοιφή γυαλίσματος σήμερα ή άυριο, ώστε να μονταριστούν τα κομμάτια πάνω στο σασί της μηχανής.

Πέρα από αυτό όμως, γνωρίζω πως θα πρέπει να περάσει λίγος χρόνος μέχρι να θεωρηθεί απόλυτα "ψημένο" και σκληρό το βερνίκι.
Τί θα μπορούσα (ΑΝ υπάρχει κάτι) να βάλω μετά το γυάλισμα ώστε να προστεθεί κάποιο στρώμα προστασίας του χρώματος; :unsure:
Δεν είναι η επιπλέον γυαλάδα ο στόχος (φαντάζομαι με το γυαλιστικό θα είναι κούκλα) αλλά ένα επιπλέον στρώμα προστασίας.

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68035 από thodoris
Απαντήθηκε από thodoris στο θέμα Γυάλισμα σε φρεσκοβαμμένο
Μέτα από κάθε γυάλισμα πάντα βάζουμε κερί για προστασία, αν όμως έχεις θερμοκρασίες όπως πχ αναπτύσσονται στις ζάντες βάζεις συνθετικό κερί sealand που είναι ιδικό για θερμοκρασίες και είναι ακριβώς το ίδιο με το προηγούμενο. Για κάποιο πιο συγκεκριμένο ρώτα σε ιδικό κατάστημα να σου προτείνουν. Κόστος κάτω από 20ε άλλα θα σου χρειαστεί και στο αυτοκίνητο αν ασχοληθείς με τις ζάντες.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Coo

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68036 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Γυάλισμα σε φρεσκοβαμμένο
Δε γνωρίζω τις θερμοκρασίες σις ζάντες, αλλά λόγω του ότι τα πλαστικά καλύπτουν τη μηχανή, φαντάσου πως αναπτύσονται μεγάλες θερμοκρασίες και εκεί και στο ντεπόζιτο που το καίει ο ήλιος. Να φανταστείς κάποια πλαστικά απο μέσα έχουν φύλλο αλουμινίου (μάλλον) για προστασία από τη θερμοκρασία.

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68038 από thodoris
Μια πρόταση είναι αυτό άλλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και οποιοδήποτε άλλο sealand.

1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Coo

• Dionysis
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68039 από Dionysis
Απαντήθηκε από Dionysis στο θέμα Γυάλισμα σε φρεσκοβαμμένο
αυτό που έβαλε ο Θοδωρής είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο ανθεκτικά sealants ..κατά τη γνώμη μου είναι ιδανικό για τη περίπτωση σου

• nuberlis
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68046 από nuberlis
Απαντήθηκε από nuberlis στο θέμα Γυάλισμα σε φρεσκοβαμμένο
Αρχικα να πουμε πως το orange peel ειναι αποτελεσμα του τροπου και μεθοδου βαφης και των υλικων που χρησιμοποιουνται.Προκαλειται απο την γρηγορη και ανισομερη εξατμιση του διαλυτικου.Εχει να κανει με το βερνικι και οχι του χρωματος βαφης και παρουσιαζεται οταν η βαφη ειναι τεχνικα λαθος εκτελεσμενη χωρις να θελω να θιξω την εργασια σου Δημητρη.Αλλωστε ολα τα οχηματα απο εργοστασιακης βαφης εχουν orange peel,μια εργασια που επι το πλειστον γινεται ρομποτικα.
Οσο αφορα το γυαλισμα,αφησε το βερνικι να στεγνωσει μερικες μερες καλα και μετα προχωρα σε γυαλοχαρταρισμα και γυαλισμα.Ο χρονος αναμονης εξαρταται απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος και την ποιοτητα,ειδος του βερνικιου που χρησιμοποιηθηκε.
Οταν σκληρηνει εντελως μπορεις αφοβα να γυαλοχαρταρεις και να γυαλισεις,προσεχοντας μονο να χρησιμοποιησεις αλοιφες χωρις σιλικονη δλδ bodyshop safe.
Περνωντας στο κερωμα,θα προτεινα να αφησεις κανα μηνα την επιφανεια χωρις κερι και μετα να κερωσεις.Σχεδον ολα τα κερια εχουν και σιλικονες στην συνθεση τους και τον λογο αυτο δεν ενδεικνυται το κερωμα μετα απο βαφη της επιφανειας.Καποια natural blended waxes ειναι silicone free αλλα κοστιζουν και μαλλον τα καθιστουν ασυμφορη αγορα για τον σκοπο που θες.Sorry για το σεντονι.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68047 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Γυάλισμα σε φρεσκοβαμμένο
Χρήστο αυτό έκανα. Άφησα κάποιες ημέρες να στεγνώσει το βερνίκι και το γυαλοχαρτάρισα με ψιλό (2500-3000-4000) και έφυγε η υφή πορτοκαλιού, έγινε τελείως λεία η επιφάνεια και φυσικά θάμπωσε.
Σε κατάστημα που πήγα μου πρότειναν αυτή την αλοιφή (πάνω δεξιά). Δε γνωρίζω αν είναι γνωστή ή όχι, αλλά με αρκετή υπομονή και τη βοήθεια αλοιφαδόρου μπορώ να πώ πως γυάλισε αρκετά η επιφάνεια και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Τη συγκεκριμένη μου τη σύστησαν στο κατάστημα από όπου αγόρασα το χρώμα και το θεώρησα (ως άσχετος) πιο "ασφαλές" να ακολουθήσω τη συμβουλή του.
Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα το κερώσω, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους αφού από γυαλάδα πάμε καλά. Απλά θέλω αυτή την έξτρα προστασία.
Συζητώντας μου έχουν πει πως για να "ψηθεί" καλά το βερνίκι θέλει περίπου ένα δίμηνο - σίγουρα ο μήνας που μου λες είναι αρκετός; Απλά ρωτάω..
Αυτό που μου πρότεινε προηγουμένως ο Θοδωρής (ευχαριστώ) βάσει των χαρακτηριστικών που βλέπω να έχει (από το 1-10) δείχνει να κάνει για τη δουλειά. Εκτός αν έχεις κάποιο να μου προτείνεις που θεωρέις πιο καλό / κατάλληλο.
Και εν τέλει αξίζει (πέρα του ψυχολογικού) η ιστορία με το κέρωμα ή δε θα δώ μεγάλη διαφορά;

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις πληροφορίες. :clap:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68048 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Γυάλισμα σε φρεσκοβαμμένο
Ουαου!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #68049 από thodoris

Coo έγραψε: Και εν τέλει αξίζει (πέρα του ψυχολογικού) η ιστορία με το κέρωμα ή δε θα δώ μεγάλη διαφορά;

Γενικά αξίζει!! Το κέρωμα πέρα απο τη προστασία σου τονώνει και το χρώμα και η διαφορά φαίνεται έντονα κυρίως σε μεγάλες επιφάνειες όπου με κατάλληλη προετοιμασία πραγματικά θα κάθεσαι να το χαζεύεις. Τώρα το τι κερί ή sealant θα επιλέξεις πέρα απο αυτη την ειδική περίπτωση εξαρτάτε καθαρά απο εσένα με το πόσο θα ασχοληθείς και πόσα θα δώσεις,

1,4 TSI 2?? PS