Εισροή υδάτων..!

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #74385 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Εισροή υδάτων..!
Χτες με τα μπουρίνια τί κάναμε;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #76163 από angelakis
Απαντήθηκε από angelakis στο θέμα Εισροή υδάτων..!
Επανέρχομαι μετά από καιρό για το ίδιο θέμα, παρά την προσεκτική συντήρηση (λίπανση, καθάρισμα στα λάστιχα κλπ) το πρόβλημα παραμένει. Πλέον πιστεύω αυτό που έχει γραφτεί και λίγο πιο πάνω από τον guardian. Η αλήθεια είναι πως βροχή στην Αθήνα δεν συναντάμε και συχνά και το πρόβλημα στη περιπτωσή μου περιορίζεται στο να μουσκεύει λίγο η ταπετσαρία στο αριστερό μπράτσο και μάλιστα όχι πάντα (κυρίως αναλόγως της έντασης και της διάρκειας της βροχής, όπως είπε και ο Βαγγέλης) ωστόσο αύριο έχω κλείσει ραντεβού στο gratsias να δω αν μπορεί να γίνει κάτι. Υποψιάζομαι πως θα μου προτείνει αλλαγή στο εσωτερικό λάστιχο της ηλιοροφής (νομίζω πως αυτό κάνει για κάποιο λόγο υπερχείληση καθότι και το a-pillar και η υδρορροή στην άκρη στο εμπρός λάστιχο είναι οκ) ή και στο εμπρός του παρμπρίζ. Ήθελα να ρωτήσω τόσο το Βαγγέλη αν μπόρεσε τελικά να το φιάξει μόνος του (κάτι είχες πεί για έναν οδηγό κάποια στιγμη, οπότε υπέθεσα πως βρήκες λύση) και αν κάποιος ξέρει πόσο πάει το κοστουμάκι για αυτή τη δουλεία (έλεγχος οροφής και αλλαγή σε λάστιχα) από τον gratsias.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #76171 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Εισροή υδάτων..!
Όχι, δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Σε εμένα το πρόβλημα παρουσιάζεται σε πολύ δυνατή νεροποντή (όπως αυτή που έκανε πριν δυο εβδομάδες) και μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Σε κίνηση προλαβαίνει και διώχνει τα νερά.

Για να δούμε τι έχει να πει ο Γρατσίας, είχα στα σχέδια να το πάω κι εγώ, οπότε με πρόλαβες...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #76173 από eosaki22
Απαντήθηκε από eosaki22 στο θέμα Εισροή υδάτων..!
Θέμα που με αγχώνει και με στεναχωρεί σε αυτό το μοντέλο!! Το ίδιο πρόβλημα έχω με τις πολύ δυνατές καταιγίδες!! Υπομονή αυτά έχουν τα κάμπριο!!!

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #76175 από vabatzis
Μην το λες...η BMW με τη σκληρή οροφή γιατί δε βάζει νερά δηλαδή; Και δεν έχει να κάνει με το κόστος αγοράς, το Eos δεν ήταν φτηνό αυτοκίνητο...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #76198 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Εισροή υδάτων..!
Εγώ που έλειπα εξωτερικό 2 βδομάδες, είχε γεμίσει την σκόνη της ζωής του, και μόλις το έπλυνα, διαπίστωσα ότι έμπασε νερό στην πίσω κολόνα του συνοδηγού... Δεν είχα ποτέ πρόβλημα, πρέπει να φταίνε τα σωληνάκια, γεμίζουν βρωμιά με τον καιρό και βουλώνουν.

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #76199 από angelakis
Βαγγέλη νομίζω αντιμετωπιζουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Πήγα στον gratsias σήμερα και το κοιτάξαμε, το καλο της υπόθεσης ειναι πως θεωρώ ότι φτιαχνεται και απο εμάς. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω καθότι δεν εχω εικόνες, οποίος επιθυμεί μπορεί να μου στείλει το τηλ του σε π.μ. για επιπλέον πληροφορίες (θα μπορούσαμε να κάνουμε και έναν οδηγό DIY αν κάποιος επιθυμεί να με συνδράμει στην επεξεργασία των φωτό) Ξεκινώ...
Ανοίγοντας την ηλιοροφή αποκαλύπτονται δυο οδηγοί, ο πρώτος μαζεύει τα νερά και τα οδηγεί στην υδρορροή του μπροστινού λάστιχου (όχι στο A PILLAR) το δεύτερο αποτελεί τη τσιμουχα πάνω στην οποία κάθεται η ηλιοροφή.
Εστιάζουμε στο πρώτο, το οποίο θα λέμε για ευκολία κανάλι .
Κάτω απο αυτο λοιπόν υπάρχει μια λεπτή ταινία η οποία ειναι κολλημένη πάνω στο μεταλλικό σκελετό της οροφής.
Ελέγχοντας συγκριτικά την αριστερή και τη δεξιά κολόνα παρατηρήσαμε ότι στην αριστερή ( αυτή με το πρόβλημα) η ταινία είχε ελαφρώς ξεκολλήσει σε ενα πολυ μικρό μεν αλλα υπαρκτό σημείο στο μπροστινό της άκρο. Επιπλέον το κανάλι δεξιά ήταν κολλημένο πάνω στη ταινία στο επίμαχο σημείο ενώ αριστερά είχε ξεκολλήσει ...
Υποθέσαμε λοιπόν ότι με τα πολλα άνοιξε κλείσε της ηλιοροφης (η οποία φυσιολογικά παταει εντός του καναλιού) κάποια στιγμή ξεκόλλησε η ταινία και το κανάλι! Το αποτέλεσμα να αλλάξει η φυσιολογική θέση του καναλιού κατα ελάχιστο μεν αλλα απο οτι φαίνεται αρκετό ωστε να ανοίξει λίγο το κανάλι και να κάνει υπερχείλιση.
Το συνεργείο πρότεινε αντικατάσταση μόνο στη ταινία της πάσχουσας πλευράς με κόστος ...210€, υποθέτοντας οτι η παραμόρφωση στο κανάλι εφόσον επανακοληθει δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Αν αυτο δεν απέδιδε θα έπρεπε να αλλαχτούν και τα δυο κανάλια αριστερό και δεξί (οδηγία της κοσμοκαρ) και μάλιστα με τα καινούργια που φόραγαν τα τελευταία EOS (πιο ενισχυμένα) κόστος αλλα 200€.
Προσωπικά θα κολλήσω εκ νέου τη ταινία αλλα και το κανάλι καθότι θεωρώ οτι ειναι τεχνικά εύκολο και υποθέτω πως θα ειναι και αρκετό.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #76200 από angelakis

angelakis έγραψε: Βαγγέλη νομίζω αντιμετωπιζουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Πήγα στον gratsias σήμερα και το κοιτάξαμε, το καλο της υπόθεσης ειναι πως θεωρώ ότι φτιαχνεται και απο εμάς. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω καθότι δεν εχω εικόνες, οποίος επιθυμεί μπορεί να μου στείλει το τηλ του σε π.μ. για επιπλέον πληροφορίες (θα μπορούσαμε να κάνουμε και έναν οδηγό DIY αν κάποιος επιθυμεί να με συνδράμει στην επεξεργασία των φωτό) Ξεκινώ...
Ανοίγοντας την ηλιοροφή αποκαλύπτονται δυο οδηγοί, ο πρώτος μαζεύει τα νερά και τα οδηγεί στην υδρορροή του μπροστινού λάστιχου (όχι στο A PILLAR) το δεύτερο αποτελεί τη τσιμουχα πάνω στην οποία κάθεται η ηλιοροφή.
Εστιάζουμε στο πρώτο, το οποίο θα λέμε για ευκολία κανάλι .
Κάτω απο αυτο λοιπόν υπάρχει μια λεπτή ταινία η οποία ειναι κολλημένη πάνω στο μεταλλικό σκελετό της οροφής.
Ελέγχοντας συγκριτικά την αριστερή και τη δεξιά κολόνα παρατηρήσαμε ότι στην αριστερή ( αυτή με το πρόβλημα) η ταινία είχε ελαφρώς ξεκολλήσει σε ενα πολυ μικρό μεν αλλα υπαρκτό σημείο στο μπροστινό της άκρο. Επιπλέον το κανάλι δεξιά ήταν κολλημένο πάνω στη ταινία στο επίμαχο σημείο ενώ αριστερά είχε ξεκολλήσει ...
Υποθέσαμε λοιπόν ότι με τα πολλα άνοιξε κλείσε της ηλιοροφης (η οποία φυσιολογικά παταει εντός του καναλιού) κάποια στιγμή ξεκόλλησε η ταινία και το κανάλι! Το αποτέλεσμα να αλλάξει η φυσιολογική θέση του καναλιού κατα ελάχιστο μεν αλλα απο οτι φαίνεται αρκετό ωστε να ανοίξει λίγο το κανάλι και να κάνει υπερχείλιση.
Το συνεργείο πρότεινε αντικατάσταση μόνο στη ταινία της πάσχουσας πλευράς με κόστος ...210€, υποθέτοντας οτι η παραμόρφωση στο κανάλι εφόσον επανακοληθει δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Αν αυτο δεν απέδιδε θα έπρεπε να αλλαχτούν και τα δυο κανάλια αριστερό και δεξί (οδηγία της κοσμοκαρ) και μάλιστα με τα καινούργια που φόραγαν τα τελευταία EOS (πιο ενισχυμένα) κόστος αλλα 200€.
Προσωπικά θα κολλήσω εκ νέου τη ταινία αλλα και το κανάλι καθότι θεωρώ οτι ειναι τεχνικά εύκολο και υποθέτω πως θα ειναι και αρκετό.

Να σημειώσω οτι στον έλεγχο που κάνανε δεν φάνηκε να παίρνει πουθενά νερό και έπρεπε να επιμείνω να περιμένουν αρκετη ώρα ώστε να φανεί και κυρίως αφού ανοίχτηκε η ηλιοροφή και βρέθηκε που γλείφει το νερό. Ειναι τόσο μικρή η αλλαγή στην ανατομία του καναλιού που περνάει ελάχιστο νερό και για αυτο το μουςκεμα ή υγραςια στην ταπετσαρία του μπρατσου εμφανίζεται σε μεγάλες βροχές και πολλές φορές αφού εχει ήδη σταματήσει η βροχή.
Ελπίζω να μην κούρασα και να μπόρεσα να βοηθήσω έστω και έναν.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #76201 από dragonfighter
Απαντήθηκε από dragonfighter στο θέμα Εισροή υδάτων..!
Πρέπει να έχεις δίκιο, είχα παρατηρήσει και γω αυτή την μετατόπιση στην ταινία αλλά δεν της έδωσα σημασία θεωρώντας το κάτι φυσιολογικό.

Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #76203 από vabatzis
Πολύ ευχαρίστως να ετοιμάσουμε έναν οδηγό παρέα αν θέλεις. Νομίζω θα χρειαστεί σε πολλούς.

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #76252 από angelakis
Επανέρχομαι με νέες πληροφορίες.. Έλεγξα εκ νέου την υπόθεση του τεχνικού στην αντιπροσωπεια και κατέληξα οτι δεν εχει βάση γιατί ακόμα και αν το λάστιχο κάνει υπερχειληση τα νερά πέφτουν μεσα στην βασική υδρορροή που διατρέχει το μπράτσο.
Έλεγξα λοιπόν το σημείο της εξόδου στο μπράτσο, εκει όπως θα έχετε δει υπάρχει μια λαστιχένια έξοδος η οποία καταλήγει στην είσοδο της υδρορροης του a pillar. Είδα λοιπον οτι εντός της λαστιχένιες εξόδου υπάρχει ένας πλαστικός οδηγός μήκους 2 εκ ο οποίος προφανώς εχει σκοπό να κρατά τη διατομή του λάστιχου αμετάβλητη ( μέχρι τώρα δεν τον είχα προσέξει ποτε). Ε λοιπον αυτή είχε ξεκολλήσει και βγήκε με ενα απλό τράβηγμα. Υπέθεσα λοιπον οτι εκει ήταν το πρόβλημα, τύλιξα με τεφλον ταινία στεγανοποίησης το πλαστικό κομμάτι και το επανατοποθέτησα ( κόστος 40λεπτα απο κατάστημα υδραυλικών)
Ακολούθως το πλάκωσα στο πιεστικό, ακολούθησε και η χτεσινή βροχή και μαντέψτε... Ούτε σταγόνα ! Ελπίζω να λύθηκε οριστικά το πρόβλημα...
Το σημαντικό νομίζω ειναι οτι η παρεμβαση ειναι πολυ απλή και απολύτως αναστρέψιμη και άρα αξίζει έναν έλεγχο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": vabatzis

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #76283 από vabatzis
Επιβεβαιώνω κι εγώ τα λεγόμενα του Λεωνίδα. Στο δικό μου, στην "προβληματική" πλευρά, με το που σήκωσα τα μπράτσα, το κομμάτι αυτό είχε γλιστρήσει σχεδόν ένα χιλιοστό προς τα έξω. Το επανατοποθέτησα στην κανονική του θέση και τέλος. Ακολουθώντας τη συμβουλή του Λεωνίδα, θα περάσω και την ταινία στεγανοποίησης σε πρώτη ευκαιρία (και στις δυο πλευρές για προληπτικούς λόγους) και ελπίζω να το έχουμε λύσει το θέμα...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #76284 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Εισροή υδάτων..!
Παιδιά και 1~2 φωτογραφίες θα βοηθούσαν...

Δημήτρης

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #76285 από vabatzis
Όταν είναι να περάσω την ταινία στεγανοποίησης θα φροντίσω να βγάλω και φωτογραφίες.

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #76364 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Re:Εισροή υδάτων..!

Coo έγραψε: Παιδιά και 1~2 φωτογραφίες θα βοηθούσαν...

Έτοιμες και οι φωτογραφίες. Τις έχω μαζέψει σε έναν οδηγό εδώ .

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Συντονιστές: nikitas tsi