Σημαντικη αναβαθμιση για κινητηρες CAVD 1.4-160Hp

• rallakias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #34113 από rallakias
Μετα τα επανηλλειμενα κρούσματα σπασιματος κινητηρων με τον κωδικο CAVD 1.400cc-160Hp , η VW προχώρησε σε αναβάθμιση του λογισμικου του εν λόγω κινητηρα για αποφυγή την συνεχόμενης λειτουργίας σε συνθηκες κρουστικής καύσης (πειράκια).

Αρκετά αυτόκινητα του ομίλου με τον εν λόγω κινητηρα , κατέληξαν στο συνεργείο με σπασμένο κινητηρα και απο οσο ξέρω σε όλα τους είχε σπάσει ο 1ος κύλινδρος.Απο οσο επίσης γνωρίζω απο επίσημη πηγή ,οι κινητηρες αυτοί ήταν με το εργοστασιακό πρόγραμμα και οχι αναπρογραμματισμένοι με κάποιο βελτιωτικό πρόγραμμα της αγοράς.

Η αιτία:
οι εργοστασιακά ρυθμισμενες συνθηκες λειτουργίας με ''φτωχό μειγμα'' για λόγους οικονομιας καυσιμου και προδιαγραφών ρύπων , σε συνδυασμο με κακης ποιότητας βενζινη και τις αυξημενες θερμοκρασιες του ελληνικου κλίματος ,οδήγησαν κάποιους κινητηρες στο να σπάσουν.Φυσικα οι βλάβες καλύφθηκαν απο την αντιπροσωπεία πλήν ελαχίστων εξαιρεσεων.

Στο δια ταύτα , τα επίσημα συνεργεία εχουν ενημερωθεί να προβαίνουν σε ελεγχο των συγκεκριμενων κινητηρων για τυχόν εργοστασιακες αναβαθμίσεις του λογισμικου του κινητηρα για καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου της κρουστικης καυσης (νεα ρύθμιση των knock sensors) και ο ελεγχος αυτός ειναι υποχρεωτικό να γίνεται αυτόματα απο το εξουσιοδοτημενο συνεργείο σε κάθε service .

Αυτονόητο ειναι οτι αυτοκινητα με τελευταίες εκδόσεις λογισμικού , είναι καλυμμένα καθότι ήδη το λογισμικό τους περιέχει τις νεες ρυθμίσεις και 7 επιπλέον χάρτες για την διαχειριση του κινητηρα.
Παρόλα αυτά οι κάτοχοι οχημάτων με τις πρώτες γενιές κινητηρων CAVD (ΜΥ2009 ή εκδόσεις λογισμικού 3xxx ή ενδεχομένως και 4xxx) καλο θα ηταν ,αν αργεί το επομενο ετήσιο service να επισκέπτονται ενα εξουσιοδοτημενο συνεργείο και να κάνουν νωρίτερα την εν λόγω αναβάθμιση.

Σε αυτη την περίπτωση δεν αναφέρουμε περί αναβάθμισης στο συνεργείο καθότι δεν ειναι δυνατον να το γνωρίζουμε οτι υπάρχει κατι τετοιο.Τα ''παραπονα μας'' θα ειναι για ''πειρακια'' κατα τη λειτουργία του κινητηρα.

Οι τυχόν κινητηρες με '' aftermarket πρόγραμμα-βελτιωμενοι'' δεν ειναι αμεσης αναγκης για αναβαθμιση καθότι λειτουργούν σε περιβάλλον πλουσιοτερου μείγματος και ως επι το πλείστον εχουν καλύτερη αντιμετωπιση στα ''πειράκια''.

Η παραπάνω αναβαθμιση αφορά μόνο τους κινητηρες 1.400cc-160Hp με κωδικό κινητηρα που ξεκιναει απο CAVD.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #34114 από Coo
Ενημερωτικός όπως πάντα... Μπράβο Βασίλη :clap:

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #34130 από aceoscy
βασιλη εμενα ειναι cavd αλλα εχω 40 χιλιαδες και δεν μου εκανε κατι πρεπει να προχωρισω σε αναβαθμιση βγηκε ανακοινωση απο την vw αν το βρεις θελω την ανακοινωση διοτι θελω να τους την δειξω

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

• rallakias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #34135 από rallakias
Ουτε στους αλλους εκανε κάτι πριν σπάσει το μοτέρ.Απλά βάλανε χάλια βενζίνη και ''πατούσαν'' το γκάζι όπως και πρίν!!!Σαφώς και η αναβαθμιση πρέπει να γινει κανονικά και μάλιστα το νωριτερο δυνατον.

Ανακοινωση δεν υπάρχει!Αν υπηρχε θα το ειχες ακούσει στα καναλια. :PPP
Η πληροφορία που μεταφέρω ειναι απο ενδοεταιρικη γνωστοποιήση προς όλα τα εξουσιοδοτημενα συνεργεία ,τουλάχιστον της Ελλάδας.Η αναβαθμιση θα γινει κανονικά όταν θα πας για το επομενο service και το πιθανοτερο ειναι να μην καταλαβαινες και τιποτα.Απλά εννιοτε ''ξεχνάνε'' να ελέγξουν στο σύστημα αν υπάρχει διαθεσιμη αναβαθμιση για τον κινητηρα σου , αλλάζουν λαδια φίλτρα και ''φέρε μεσα το επόμενο''!
Το κυριοτερο είναι οτι πρέπει να γινει το γρηγοροτερο δυνατον η αναβαθμιση.Κανονικά η ενημερωση απο την VW λέει οτι για παραπονα του πελατη για ''κρουστικη καύση'' ,η πρώτη μας ενεργεια ειναι ο ελεγχος για αναβαθμιση.

Αλλωστε δεν κοστιζει κάτι ,γιατι ειναι μεσα στην εγγυηση και μονο κερδιζεις οτι εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Εμεις δεν ξερουμε περι αναβαθμισης.Απλά ''παραπονιομαστε'' οτι χτυπάει πειράκια το μοτερ....

Αυτη η αναβάθμιση ειναι πολυ σημαντικη!Καποιους κατόχους αυτοκινητων VW με κινητηρα CAV , κάποια σοβαρα και υπεύθυνα εξουσιοδοτημενα συνεργεία , τους κάλεσαν τηλεφωνικά για να κανουν την αναβαθμιση ΑΜΕΣΑ.Η αναβαθμιση υπάρχει απο τον Απρίλιο του 2010.

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #34141 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Σημαντικη αναβαθμιση για κινητηρες CAVD 1.4-160Hp
Aυτος ειναι ο κωδικος που μας ενδιαφερει?

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Και που λεει CAVD ?

Νikitas TSi

• rallakias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #34144 από rallakias
Η εκδοση του λογισμικου του κινητηρα στη συγκεκριμενη φωτογραφια φαινεται πανω δεξιά και ειναι 3427.Προσωπικά απο την 3427 μου έβαλαν την 5859.
Νικητα φοραμε και οι δυο το ιδιο μοτερ (το 160αρι) το οποίο αναφερεται με κωδικο CAVD.Για επιβεβαιωση μπορεις να διαβασεις την αδεια κυκλοφοριας του αυτοκινητου σου.

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Κοιταξε το πεδίο D2 στη δευτερη σειρά.

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #34173 από Christaras
Απαντήθηκε από Christaras στο θέμα Απ:Σημαντικη αναβαθμιση για κινητηρες CAVD 1.4-160Hp
Βασίλη 5859 ονομάζεται η αναβάθμιση που χρειάζεται για το θέμα της της κρουστικής καύσης (την οποία πέρασαν και σε εσένα) ή είναι η ονομασία μιας ''κλασικής και διαθέσιμης'' αναβάθμισης που έστειλε η VW?

Να ξέρω πως θα το ζητήσω (εκτός από τον τρόπο που μας υπόδειξες πιο πάνω) διότι καμιά φορά πρέπει να γίνεσαι αηδιαστικά αναλυτικός.

Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps

• rallakias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #34178 από rallakias
Οχι χρηστο δεν λεγεται 5859.Εγω το είπα ενημερωτικα.
Η αναβαθμιση ειναι ανεπισημα γνωστη ως ''για τα πειρακια''.
Εσυ δεν ξερεις κατι.Απλα παραπονα θα κανεις για πειρακια.

Α,ξεχασα να σας πω οτι πρέπει να μπουν στο online συστημα για να δουν για τυχον αναβαθμιση.Οχι στο απλό που εχουν και τσεκαρουν με τον αριθμο πλαισιου.

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #34179 από Corbil
Βασίλη μπορεί να παίζει κάτι ανάλογο και για τα 1600αρια? Παρατηρώ οτι με 98αρα που του βάζω τα πρειρακια χτυπάνε ενώ με την 100αρα ακούγεται διαμάντι ο κινητήρας

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• rallakias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34257 από rallakias
Αυτο συμβαινει γιατι η 98αρα που βάζεις δεν ειναι 98αρα ,ειναι 95αρα.
Δεν εχουμε 98αρες στην Ελλάδα.Οι 95+ ειναι 95αρες με καποια προσθετα αλλα οχι 98αρες.

Ο κινητηρας FSI έχει ως ελαχιστο τα 98 οκτάνια ,οπότε με 95αρα ειναι λογικο να χτυπάει πειράκια!

Παρόλα αυτα αν υπήρχε αναβαθμιση για τον FSI ,θα σημαινε περαιτερω μειωση της αποδοσης.Γενικα πάντως σε ατμοσφαιρικο κινητηρα ,δεν ειναι τόσο επιφοβα τα ''πειρακια'' όσο ειναι σε ενα κινητηρα τουρμπο που κινδυνευεις να παρεις τον κινητηρα στο χέρι αν τον παραζορίσεις σε τετοιες συνθηκες.

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34351 από gumbal
Επειδή με υποψιάσατε, κοίταξα σημερα την άδεια κυκλοφορίας μου και ειδα οτι εχω CAVDAE.ΝΑ ΤΡΕΞΩ????????????

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34355 από vabatzis
Μπορείς απλά να κάνεις μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία "παραπονούμενος" για πυράκια, όπως έχει αναφέρει αρκετές φορές ο Βασίλης...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34364 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Σημαντικη αναβαθμιση για κινητηρες CAVD 1.4-160Hp
Σημερα μαλλον θα εχουμε μια πρωτη εικονα.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34394 από nikitas tsi
Την αναβαθμιση την εκανε ενα μελος μας με Εos MY'10 και οθονη MFI.
Μου αρεσε πολυ που σου δειχνει η οθονη πλεον ποτε να αλλαζεις ταχυτητες για οικονομια.
Η νεα εκδοση λεγεται 5859 και κατα τα λεγομενα του το αυτοκινητο ζωντανεψε.

Νikitas TSi

• rallakias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34395 από rallakias
Χαμηλα κι εγω πιστευω οτι λειτουργει καλυτερα το μοτερ.Εχει πιο στρωτη λειτουργία χωρις ''σκαλοπάτια''.
Η ενδειξη αλλαγης ταχυτητας εμφανιζεται μονο στα μοντέλα ΜΥ2010 που εχουν τη λευκη MFI.Στα παλαιότερα με την κοκκινη MFD δεν υπάρχει καποια εμφανης διαφορά εξωτερικά.

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34396 από nikitas tsi
Mηπως και εμεις με καποια κωδικοποιηση,ισως με τα νεοτερα vag com μπορουμε να την ενεργοποιησουμε?

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34400 από tasos_sib84
Απαντήθηκε από tasos_sib84 στο θέμα Απ:Σημαντικη αναβαθμιση για κινητηρες CAVD 1.4-160Hp
Σημερα το πρωι επισκεπτικα τον μπουρμά στον αλιμο για να κανω την αναβαθμιση,με τη γνωστη δικαιολογια "πυρακια". Να πω οτι η εξυπηρετηση τους ηταν αριστη κ μεσα σε μια ωρα τελειωσα χωρις να ειχα κλησει ραντεβου.
Εντυπωσεις.. δεν ειδα καποια αρνητικη διαφορα στη λειτουργια του κινητηρα, αντιθετως λειτουργει καλυτερα κ μου εβγαλε στην οθονη mfi την ενδειξη τι ταχυτητα εχει το κιβωτιο κ οταν χρειαζεται αλλαγη(ανεβασμα η κατεβασμα) με το αντοιστιχο βελακι.

Τασος

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34401 από vaggelis4
rallakias έγραψε:

Το κυριοτερο είναι οτι πρέπει να γινει το γρηγοροτερο δυνατον η αναβαθμιση.Κανονικά η ενημερωση απο την VW λέει οτι για παραπονα του πελατη για ''κρουστικη καύση'' ,η πρώτη μας ενεργεια ειναι ο ελεγχος για αναβαθμιση.

Αλλωστε δεν κοστιζει κάτι ,γιατι ειναι μεσα στην εγγυηση και μονο κερδιζεις οτι εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Εμεις δεν ξερουμε περι αναβαθμισης.Απλά ''παραπονιομαστε'' οτι χτυπάει πειράκια το μοτερ....

Εγω παντως οταν το ειχα παει τον Ιουνιο ακομα για το πρωτο σερβις στον Ρωρρη επειδη ειχα διαβασει σε ενα θεμα του φορουμ για υπαρκτες αναβαθμησεις στον εγκεφαλο του ειπα απλα να μου περασουν και τις τελευταιες αναβαθμησεις στον εγκεφαλο του και χωρις να φανει απορημενος μου ειπε ενταξει και οπως και το εκαναν. Ειχα ανοιξει και ενα σχετικο θεμα εδω καθως μου αρεσε η ενδειξη της καταλληλης ταχυτητας στην οθονη... Αρα θελουν δε θελουν θα την κανουν την αναβαθμηση και μαλιστα ηδη εχει κυκλοφορησει καιρο τωρα το λογισμικο αυτο.

Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp

• rallakias
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34411 από rallakias
Πραγματι η αναβαθμιση αυτη κυκλοφορεί απο το Απριλιο του 2010 και ειναι υποχρεωτική για όλα τα 160αρια του ομίλου.Παρόλα αυτα εχει τύχει σε πολλούς κατόχους (και στον γράφοντα) να ζητάνε την αναβαθμιση και να περνουν απαντηση οτι ''δεν υπάρχει κατι για το αυτοκινητο σας όπως βλέπω στο σύστημα''.Αυτο μπορεί να συμβεί αν δεν ψάξουν στο online συστημα με τη Γερμανια.Γι αυτό ζητάμε πάντα να ειναι το Online συστημα και οχι ενας απλός ελεγχος με βάση τον αριθμο πλαισιου.

Η συζητηση γινεται για να γινει όσο το δυνατον νωρίτερα η αναβαθμιση αυτή.Ποιός σου λέει οτι μεχρι να την κάνεις (αν το επομενο σερβις ειναι σε 6 μηνες), δεν θα σε προλάβει τιποτα πολύ χειρότερο..... :bye:

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #34414 από aceoscy
Βασιλη εγω ρωτησα στην Κυπρο για αναβαθμιση και δεν γνωριζουν τιποτα για την αναβαθμιση

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #36915 από Christaras
Απαντήθηκε από Christaras στο θέμα Απ:Σημαντικη αναβαθμιση για κινητηρες CAVD 1.4-160Hp
Παίδες σήμερα έκανα το πρώτο μικρό μου service (γενικώς πολύ ευχαριστημένος) αλλά στο κομμάτι της αναβάθμισης έχω ακόμα μία επιφύλαξη.

Πιο αναλυτικά... Ζήτησα την αναβάθμιση παραπονούμενος για πειράκια και μου απάντησαν πως ''ναι'' βλέπουμε μία αναβάθμιση για τον κινητήρα σας αλλά δεν αναφέρει κάτι για κρουστική καύση. Η εν λόγω αναβάθμιση( που έκανα κιόλας) βγήκε το Σεπτέμβριο του 2010.
Εγώ ανέφερα ότι μιλάω για τη συγκεγκριμένη αναβάθμιση που κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2010 αλλά ΄΄δεν βλέπουμε κάτι΄΄ είπαν για το κινητήρα μου. (εννοείται πως έχω CAVD)
Τώρα με τη καινούργια αναβάθμιση βλέπω στην MFI το εικονίδιο με τις ταχύτητες που αλλάζω δίπλα από το ρολόι.
Το ερώτημα μου είναι... Έκαναν τη σωστή αναβάθμιση ή όχι? Κοίταγα και το΄΄computer'' ας το πούμε που είναι συνδεδεμένο με το on line σύστημα αλλά δε κατάφερα να αναγνωρίσω από κάποιο στοιχείο την αναβάθμιση. Παρόλα αυτά είμαι κάπως επιφυλακτικός. Μπορείς να με βοηθήσεις Βασίλη?

Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #36916 από Christaras
Μήπως η αναβάθμιση που έκανα περιλαμβάνει κατά κάποιο τρόπο και τη προηγούμενη? Υπάρχει κάτι που μπορώ να παρατηρήσω στο αυτοκίνητο (σχετικά με τη συμπεριφορά του) που να με διαβεβαιώνει ότι μου πέρασαν τη σωστή? Έιχε κάποιο άλλο μέλος παρόμοια εμπειρία?

Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #36917 από nikitas tsi
Εισαι οκ,εγινε η αναβαθμιση αφου βλεπεις το σηματακι.
Καλου κακου αν το φισωσεις σε vag com η εκδοση σου πρεπει να ειναι η 5859

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #36972 από Christaras
Νικήτα η 5859 δε ξέρουμε ότι είναι η συγκεκριμένη για τα πειράκια αφού όπως ρώτησα πιο πάνω ο Βασίλης γράφει ότι το είπε ενημερωτικά και ότι δε λέγεται έτσι.

Επειδή έχω μπερδευτεί αρκετά σχετικά τις αναβαθμίσεις και τις ημερομηνίες τους και τα νούμερά τους θα πάρω κάποια τηλέφωνα ώστε να διευκρινίσω πιο σωστά και θα σας ενημερώσω διότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό. Stay tuned...

Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #36974 από aceoscy
εγω το πηγα για ενημερωση και δεν υπηρχε καμια ενημερωση

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

Συντονιστές: nikitas tsi