Χαμήλωμα EOS

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #40890 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
κανενα προβλημα ασταθειας.πιο σταθερο θα γινει το αυτοκινητο απο τα χαμηλοτερα ελατηρια.οσο για την καταπονηση,σιγουρα θα ειναι μεγαλυτερη και θα μειωσει το ''χρονο ζωης'' των αμορτισερ,αλλα εφοσον μιλαμε για νορμαλ χαμηλωμα (2-3cm) δεν αποτελει ιδιαιτερο προβλημα.
σιγουρα το ιδανικο ειναι το πακετο αναρτησης.

Πέτρος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #40891 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Χμ. Έτσι ακούγεται δελεαστικότερη (οικονομικά) η ιδέα να χαμηλώσω το κατσίκι μου... Χωρίς τη σπορ ανάρτηση το αυτοκίνητο -κατα τη γνώμη μου- χάνει αρκετά γιατί δείχνει πολύ ψηλό.

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #40911 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
coo έγραψε:

Χμ. Έτσι ακούγεται δελεαστικότερη (οικονομικά) η ιδέα να χαμηλώσω το κατσίκι μου... Χωρίς τη σπορ ανάρτηση το αυτοκίνητο -κατα τη γνώμη μου- χάνει αρκετά γιατί δείχνει πολύ ψηλό.

Ομοίως και το δικό μου το κρι-κρι...
Αυτός είναι και ο λόγος να κάνω κάτι το οικονομικό. Πόσο μάλλον από την στιγμή που ούτε το τρέχω πολύ ούτε έχω τον χρόνο να αφιερώσω και να ψαχτώ πολύ για το συγκεκριμένο.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #47229 από Coo
Χθες χρειάστηκε να ταξιδέψω μέχρι τη Β.Εύβοια για τη δουλειά μου, και λόγω πίεσης χρόνου χρειάστηκε να ζορίσω λίγο παραπάνω το αυτοκίνητο και να ταξιδέψω πιο γρήγορα από ότι συνηθως..
Για όσους δε γνωρίζουν τη διαδρομή είναι μια εξαιρετική διαδρομή κλασσικού ελληνικού επαρχιακού δρόμου (στο μεγαλύτερο μερος του σε βουνό) με πολλές απότομες ανηφορικές και κατηφορικές στροφές. Εξαιρετική για απλή οδήγηση, διότι διαπίστωσα ότι ζορίζοντας λίγο παραπάνω το αυτοκίνητο έπαιρνε σχετικά μεγάλες κλίσεις, αισθανόμουν πολύ έντονα το βάρος του, κάτι που με προβλημάτισε αρκετά για πρώτη φορά αφού γενικότερα οδηγάω ομαλά χωρίς πολλές ακρότητες. Διαβάζω τόσο καιρό τα παιδιά που έχουν τη μαμά σπορ ή χαμηλωμένη ανάρτηση να μιλάνε για τεράστια αλλαγή στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε σχέση με την "απλή" και το σκέφτομαι πλέον λίγο πιο σοβαρά να κάνω και εγώ κάποιες αλλαγές με την πρώτη ευκαιρία που μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου. Απλά το δίλημα μου είναι στην επιλογή ελατηρίων (για αρχή αυτά θα αλλαχτούν) γιατί διαβάζω διάφορες απόψεις από την αρχή του θέματος. Βρίσκομαι ανάμεσα στα μαμά σπορ ελατήρια και σε κάποια συμβατά σετ της aftermarket. Τί θα μου προτείνατε;

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #47234 από halkis_13
Απαντήθηκε από halkis_13 στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Δημήτρη όπως ξέρεις έχω βάλει τα bilstein 3,5cm..ουσιαστικά χαμήλωσε κατα 2 cm γιατί είχα το μαμά sport ελατήρια..Είδα διαφορά αλλά σου θυμίζω ότι είχα αλλάξει και την διάσταση του ελαστικού-ζάντας..Αρκετά πιο στιβαρότο Eow..Απλά σου θυμίζω, την διαφορά θα την νιώσεις και στους τριγμούς...Παρόλο αυτά εγώ είμαι αρκετά ευχαριστημένος και ιδίως σε διαδρομές που περιγράφεις....

KONSTANTINOS

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #47235 από Coo
halkis_13 έγραψε:

Δημήτρη όπως ξέρεις έχω βάλει τα bilstein 3,5cm..ουσιαστικά χαμήλωσε κατα 2 cm γιατί είχα το μαμά sport ελατήρια..Είδα διαφορά αλλά σου θυμίζω ότι είχα αλλάξει και την διάσταση του ελαστικού-ζάντας..Αρκετά πιο στιβαρό το Eos..Απλά σου θυμίζω, την διαφορά θα την νιώσεις και στους τριγμούς...Παρόλο αυτά εγώ είμαι αρκετα ευχαριστημένος!!

Τη μεταφορά περισσότερων δονήσεων (=καταπόνηση) τη θεωρώ δεδομένη. Αλλά η συμπεριφορά με προβλημάτισε περισσότερο όχι γιατί θα πάω με 200 σε στροφιλίκια, αλλά σε μια στιγμή που θα χρειαστεί από θέμα ασφάλειας να έχω γρήγορη απόκριση θέλω το αυτοκίνητο να με ακούσει, και όχι να γονατίσει ή να δουλεύουν overtime όλα τα συστήματα.. Δε θέλω να γίνει σαύρα το αυτοκίνητο, ούτε και να γρατζουνάω χαλίκια. Θεωρώ ότι αυτο που θα ήθελα από άποψη ασφάλειας είναι η κατα το δυνατόν ελαχιστοποίηση των κλίσεων και από άποψη ομορφιάς max -2cm..
Θα υπάρξει ουσιαστική διαφορά όμως με τόσο χαμήλωμα ή "τσάμπα καίει η λάμπα"; :unsure:

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #47237 από halkis_13
Απαντήθηκε από halkis_13 στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Δημήτρη από ότι θυμάμαι (γιατί τα έχω 3 χρόνια) το πρώτο σετ χαμηλώματος άρχιζε από τα 3,5cm..Μην αγχώνεσαι..Και εμένα δεν είναι πίτα..έχω γύρω στα 1,5 2 δάκτυλα απο το φτερό..Σπάνια έχω "βρει" απο κάτω(όχι χαλίκια-"κοτρόνα" θέλεις!!!χαχαχα!!!)..Αλλά γενικά προσέχω...Στις στροφές θα δεις διαφορά...

KONSTANTINOS

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #53367 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
ερώτηση σε όσους γνωρίζουν και όχι μόνο..
Θα προτιμούσατε αμορτισέρ - ελατήρια χαμηλώματος ή coilover ανάρτηση?
παρακαλώ να σημειώσετε και τους λόγους της κάθε επιλογής

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #53375 από PETROS
αναλογως τι θελεις να πετυχεις.αν μιλαμε για 'καλο' κρατημα,στανταρ καλα αμορτισερ και χαμηλωμενα ελατηρια.αν θελεις μια πιο μεση λυση,δηλαδη καπως καλυτερο κρατημα και διατηρηση μιας καποιας ανεσης τοτε πηγαινε σε coilover.
προσωπικα δεν ειμαι υπερ των ρυθμιζομενων(ως προς την σκληροτητα)για τους εξης λογους.
αν θελεις μαλακη ρυθμιση,ασε τα μαμα.
αν θελεις σκληρη,βαζεις σπορ αμορτισερ-ελατηρια πολυ φθηνοτερα.
η μεση ρυθμιση συνηθως ειναι 'μαπα'.και την ανεση σου χαλαει και καλο κρατημα δεν σου δινει.

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #53376 από mdsars
Απαντήθηκε από mdsars στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Είμαι στις 107000, σκεφτόμουν να αλλάξω τα αμορτισέρ-ελατηρια και για χαμηλωμα και λόγω του ότι έφτασα σε έναν αριθμο χιλιομέτρων σχετικά μεγάλο. Έχω ακούσει απο τους περισσότερους για συνδυασμό bilstein-HR (bilstein κίτρινα) δεν έχω τεχνογνωσία απι του θέματος αλλα μάλλον προς τα εκει θα κατευθυνθω για χαμηλωμα 3,5 - 4 cm. Μαζι με το bodykit της Ingo που σκοπεύω να βάλω θα ταιριάζει πιστεύω καλα.

Σπύρος Black (soon to be something else than just black) EOS 2.0 TFSI

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #53377 από PETROS
bilstein-hr και bilstein-eibach,οι καλυτεροι συνδιασμοι.και εγω τα κιτρινα φοραω.κορυφαια ποιοτητα,αντοχη και πολυ καλο κρατημα.βεβαια αν δεν το θες για 'γκαζια' το τουτου,δεν θα τα συνιστουσα.θα σου αυξησουν αισθητα τους κραδασμους στους τελειους ελληνικους δρομους... (προσεξε μονο με χαμηλωμα 3,5cm και bodykit μπροστα,μη χαμηλωσει πολυ)

Πέτρος

• doperman
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54768 από doperman
Απαντήθηκε από doperman στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Παιδιά σόρι για το οφ τόπικ, αλλά για τοποθέτηση άκουσα ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Συνήθως που παίζουν οι τιμες στα συνεργεία;

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54779 από chrisalex

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54780 από Guardian
εγώ Νάσο έκανα το Σάββατο τοποθέτηση, 60ευρώ και εκκρεμεί η ευθυγράμμιση μέχρι να πατήσουν η οποια είναι μέσα στην τιμή..
Φυσικά αν βάλεις ρυθμιζόμενες υπολόγιζε γύρω στα 120-140 για ρύθμιση ύψους μόνο..

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

• doperman
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54785 από doperman
Απαντήθηκε από doperman στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Αχα! άρα είχα δίκιο που μου φάνηκαν πολλά τα 160 (!!!) που μου είπανε, χωρίς ρυθμιζόμενη.

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54789 από Guardian
καλά και εμένα μου έχουν πει και 150..
Φυσικά και είναι πολλά..
Α, και βασική παράλειψη, δεν ήταν γνωστός μου...

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54815 από Coo
Σπύρο εσύ το έκανες σε γνωστό;

ΥΓ. Παρεπιπτόντως, για όποιον ενδιαφέρεται, είχα κάνει ερώτηση σε αντιπροσωπεία για τα σπορ ελατήρια της vw και το κόστος είναι 350.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54816 από Guardian
μόνο ελατήρια 350? κόκα ντουλουντού - κόκα ντουλουντί...
όχι δεν το έκανα σε γνωστό..αποφάσισα σε κάποιες εργασίες να αφήνω τους γνωστούς απ' έξω..
θεωρώ ότι με κάποιους ανθρώπους τίθεται θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης..
πήγα σε κατάστημα που κάνει μόνο αυτό..

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54832 από chrisalex
Απαντήθηκε από chrisalex στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
K γω η τιμη που αναφερω ηταν για τοποθετηση σε ρυθμιζομενη αναρτηση σε μαγαζι που ασχολειται μονο με τοποθετησεις κ ευθυγραμισεις

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55627 από mdsars
Έχω τιμή από συγγενικό μου πρόσωπο τα κίτρινα τα KONI σε συνδυασμό με EIBACH στα 750 γιουρια ... Είναι πολλά ?

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55628 από Guardian
ναι είναι πολλά...
φαντάζομαι με τοποθέτηση και ευθυγράμμιση???
Γιατί χωρίς αυτά είναι πάρα πολλά..

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55634 από mdsars
Όχι μόνο ανταλλακτικά έλεγα εγώ, δηλαδή πόσο κάνουν σαν λογική τιμή.

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55642 από chrisalex
Απαντήθηκε από chrisalex στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Σε αυτα τα λεφτά βρίσκεις coil over κ το στηνεις όπως θες....

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55646 από PETROS
εγω παλι δεν το βρισκω εξωφρενικο το ποσο...(λογω συγγενη θα περιμενα βεβαια κατι καλυτερο :unsure: )
αν ηταν και για τοποθετημενα ειδικα θα ηταν σουπερ.ενα 500-600αρι εχουν τα καλα αμορτισερ (σε bilstein πχ) και κανενα 150αρι τα ελατηρια,βαλε και ενα 50-100αρι τα περαστικα...

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55648 από Guardian
δεν είπα ότι είναι εξωφρενικό...
απλά φαντάσου ότι χωρίς γνωστό μου έρχονται γύρω στα 650....

Franz Kafka
Σπύρος

Συντονιστές: nikitas tsi