Χαμήλωμα EOS

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #38027 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
τα vogtalnd λοιπόν με τι αμορτισέρ θα τα κόλλαγες?
Τα bilstein όπως έχω ξαναπεί τα θεωρώ πολύ αξιόπιστα και δοκιμασμένα αλλά για το eos νομίζω είναι σκληρά...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #38060 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
αν θελεις βελτιωση στο κρατημα,οποια και να βαλεις θα σου φανουν πολυ πιο σκληρα απο τα μαμα.σε πιο μαλακα απο τα bilstein κοιτα σε sachs kai kayaba.

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #38061 από Guardian
kayaba σε Γερμανικό αυτοκίνητο δεν θα έβαζα...
Δεν κοτάζω για βελτίωση στο κράτημα, κοιτάζω αρχικά για αλλαγή και δεύτερον για χαμήλωμα..

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #38119 από PETROS
τοτε σε sachs.νομιζω οτι βγαζει και καποια ενδιαμεσα στα κανονικα(μαλακα) και στα πιο σκληρα... (εχω και τα μαμα που φοραγα παλια αν θελεις,ηταν τα σπορ υποτιθεται.εχουν βεβαια 20000κλμ)

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #38122 από Guardian
Είναι ιδιαίτερη απόφαση η επιλογή ανάρτησης, θα προσπαθήσω να καταλήξω σχετικά σύντομα...

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39260 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Καλά όλα αυτά βρε παιδιά, και να με συμπαθάτε, αλλά λίγο eos πολύ μου φαίνονται δυσνόητα, ίσως επειδή ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με την ανάρτηση.
Αιωρούνται μάρκες από αμορτισέρ και ελατήρια χωρίς να έχω καταλάβει ουσιαστικά τί προσφέρει η καθεμία ή -το κυριότερο- πως θα πρέπει να τα συνδυάσω ώστε να ταιριάζουν στο Eos και να μην το κάνουν καρναβάλι και επικίνδυνο.
Αν εγώ αποφάσιζα αύριο να αλλάξω ανάρτηση για να χαμηλώσω το αυτοκίνητο, πέρα από μάρκες που σίγουρα παίζουν το ρόλο τους, ποιές παραμέτρους θα πρέπει να δώ;
Νομίζω ότι εκεί είναι το σημαντικό του θέματος για αρχή και αργότερα στο τι μάρκα θα καταλήξω να αγοράσω.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39265 από PETROS
με απλα λογια,2 πραγματα εχεις να σκεφτεις:
1-αν θελεις να το χαμηλωσεις
2-αν θελεις να το σκληρυνεις
περα απο θεμα εμφανισης,που ειναι υποκειμενικο,και τα δυο σου προσφερουν καλυτερο κρατημα στους ελιγμους,αλλα και καταπονουν περισσοτερο το αμαξωμα κανοντας πιο 'αισθητο' το οδοστρωμα.

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39286 από Christaras
Απαντήθηκε από Christaras στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Σε δεύτερο αυτοκίνητο που έχω Sachs είμαι πλήρως δυσαρεστημένος. Διάλεξα τα Sachs που είναι ίδια με το εργοστασιακό στύλ δηλαδή μεγαλύτερη άνεση και απορρόφηση κραδασμών. Αρχικά όλα καλά στα πρώτα 2000km μετά όμως άρχισα να ακούω τις λακούβες στερεοφωνικά! (Μέχρι στιγμής έχουν κάνει περίπου 20.000km) Με τη πρώτη ευκαιρία θα τα πετάξω!

Και φυσικά συμφωνώ με το Σπύρο ότι σε Γερμανικό αυτοκίνητο όχι Kayaba.
Ο καλύτερος συνδιασμός που έκανε φίλος μου και ακριβώς τον ίδιο θα κάνω είναι Bilstein αμορτισέρ με ελατήρια H&R.
Είναι ένας συνδιασμός ποιότητας-άνεσης-τιμής.

Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39288 από PETROS
για ποιοτητα και τιμη συμφωνω,αλλα ανεση οχι... αν μιλαμε βεβαια για τα κιτρινα bilstein.δεν τα αλλαζω με τιποτα,αλλα τις λακουβες τις αισθανομαι σαφως περισσοτερο σε σχεση με τα εργοστασιακα.

Πέτρος

• ARTE83MHS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39290 από ARTE83MHS
Απαντήθηκε από ARTE83MHS στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
εγω εχω βαλει bilstein με h&r και ειμαι πολη ευχαριστημενος ...

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39292 από Guardian
Αρτέμη μάλλον θα με πάς βόλτα το Σαββάτο..

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39294 από Coo
Aν θέλω να χαμηλώσω κατα 2cm και υποθέσουμε ότι μιλάμε για αυτό που οι περισσότεροι προτείνετε (Bilstein αμορτισέρ με ελατήρια H&R) για τί τιμές μιλάμε περίπου;

Δημήτρης

• ARTE83MHS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39339 από ARTE83MHS
Guardian έγραψε:

Αρτέμη μάλλον θα με πάς βόλτα το Σαββάτο..

θα το ηθελα πολυ αλλα ρε γαμοτο δουλευω το Σαββατο ,ετσι ειναι αν δουλευεις στο ελ. βενιζελος .....

• ARTE83MHS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39340 από ARTE83MHS
coo έγραψε:

Aν θέλω να χαμηλώσω κατα 2cm και υποθέσουμε ότι μιλάμε για αυτό που οι περισσότεροι προτείνετε (Bilstein αμορτισέρ με ελατήρια H&R) για τί τιμές μιλάμε περίπου;

αν θυμαμαι καλα γιατι παει και 1 χρονος περιπου στα 800 ευρω πακετο ....

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39383 από Christaras
PETROS έγραψε:

για ποιοτητα και τιμη συμφωνω,αλλα ανεση οχι... αν μιλαμε βεβαια για τα κιτρινα bilstein.δεν τα αλλαζω με τιποτα,αλλα τις λακουβες τις αισθανομαι σαφως περισσοτερο σε σχεση με τα εργοστασιακα.

Έχεις δίκιο Πέτρο διότι δε διευκρίνισα. Μιλάω για τα μαύρα (τα απλά) και όχι φυσικά για τα (πολύ) σκληρά κίτρινα.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για τους ελληνικούς δρόμους θέλεις ένα αμορτισέρ που να απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερους κραδασμούς αν βέβαια οδηγείς συντηρητικά όπως εγώ.

Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39385 από Christaras
coo έγραψε:

Δημήτρη χωρίς να γνωρίζω και καλά νομίζω πως τα ελατήρια H&R βγαίνουν σε συγκεκριμένο ύψος. Δηλαδή χαμηλώνουν το αμάξωμα αν θυμάμαι καλά κατά 3-3,5cm. Τώρα δε ξέρω εάν βγαίνουν και ελατήρια H&R για μεγαλύτερο χαμήλωμα πάντως η τιμή τους δε θα έλεγα ότι είναι και τσουχτερή σε σχέση πάντα με παραπλήσια.

Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39392 από PETROS
++1 για 2cm χαμηλωμα μαλλον χρειαζεσαι ρυθμιζομενη(η' πατεντα).τα απλα ελατηρια ξεκινουν απο 3cm και ανεβαινουν...

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39642 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Χαμήλωμα EOS
Θυμάται κάποιος πόσο πάει το πακέτο για την σπορ ανάρτηση της μαμάς;
Όταν αλλάξω κι εγώ τα αμορτισέρ θα ήθελα να το χαμήλωνα 1,5 με 2 εκατοστά! Δείχνει πανέμορφο έτσι το αυτοκίνητο.

Για επιδόσεις δεν με ενδιαφέρει κάτι μιας και σπάνια το μπατιλικώνω...

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39647 από PETROS
αν θελεις μονο λιγο χαμηλωμα για εμφανιση, χαμηλωσε οσο θελεις τα μαμα ελατηρια και θα εισαι κομπλε...

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39650 από Γελάδι
Κόψιμο εννοείς;
Λέγεται ότι καταπονεί περισσότερο τα αμορτισέρ έτσι. Δεν ισχύει;

Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 8 Μήνες πριν #39653 από PETROS
κοψιμο ποτε :oxi:
χαμηλωμα... τα ζεσταινεις και τα συμπιεζεις οσο θελεις.ιδανικο για οσους δεν θελουν το στανταρ χαμηλωμα των επωνυμων.και στο eos μπορει να γινει γιατι απο μαμα φοραει αρκετα χοντρα ελατηρια.
τα δικα μου ετσι ειναι και σε συνδιασμο με τα bilstein ειμαι πολυ ικανοποιημενος.60000χλμ τωρα και με αρκετη καταπονηση και δεν καταλαβαινουν τιποτα(εννοειται πως δεν το κανεις μονος σου και πως δεν αντιστρεφεται η διαδικασια).

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #40861 από Γελάδι
Πέτρο πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα. Πράγματι, δεν γνώριζα ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Έχεις κάποιο κατάστημα κατα νου που μπορεί να το κάνει αυτό, ή κάτι που πρέπει να προσέξω αν ψάξω μόνος μου συνεργείο; Και αν εχεις ιδέα για ένα κόστος κατά προσέγγιση.

Έχω τις μαμά αναρτήσεις, όχι σπορ και θέλω απλά να το χαμηλώσω λίγο στο επίπεδο της σπορ ανάρτησης. Δεν μιλάω για πίτα.

Φαντάζομαι ότι όταν χρειαστεί να αλλάξω αμορτισέρ μπορώ να βάλω πάλι τα ίδια, έτσι;; Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα κάτι το aftermarket με ρύθμιση σε ύψος και τέτοια.

Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #40872 από PETROS
ξερω μονο για το ''αναρτησαδικο'' που το εκανα εγω και προσωπικα τον εμπιστευομαι.προφανως θα το κανουν και αλλοι,αλλα δεν γνωριζω.
τοτε(πριν 2 περιπου χρονια) κοστισε 100ευρω η τετραδα και μαλιστα ξαναπηγα αργοτερα για να το χαμηλωσω λιγο ακομα και δεν μου πηρε τιποτα.
μπορει να στο χαμηλωσει οσο θελεις και να βαλεις μετα τα ελατηρια σε οποια αμορτισερ θελεις,αφου δεν πειραζονται καθολου οι ακρες.
αν ομως σκεφτεσαι και για αμορτισερ,καλυτερα βαλε τα και τα δυο μαζι.γιατι να πληρωνεις διπλα 'εργασια' ?

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #40883 από Γελάδι
Πολύ ωραία.

Επομένως την επόμενη φορά που θα αλλάξω αμορτισέρ (για τα ίδια σκέφτομαι) μπορώ να κάνω και το χαμήλωμα.

Ευχαριστώ Πέτρο! GAMO!!!

Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #40886 από Coo
Ακούω διάφορες απόψεις, αλλά παρ'όλα αυτά δεν έχω σχηματίσει ακόμα γνώμη γιατί φαίνεται ψιλομπερδεγουέι η όλη ιστορία με τα χαμηλωμένα/κοντύτερα ελατήρια και τα "απλά" αμορτισέρ. Σε αυτό το οποίο φαντάζομαι πως όλοι συμφωνούμε είναι ότι το ιδανικό είναι να αλλαχτούν μαζί ελατήρια και αμορτισέρ ώστε να χαμηλώσει σωστά το αυτοκίνητο.
Αλλάζοντας (ή χαμηλώνοντας) τα ελατήρια και κρατώντας τα ίδια αμορτισέρ επιφέρει τελικά αστάθεια/κίνδυνο στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ή όχι;
Σίγουρα η διαδρομή μικραίνει, το αμορτισέρ "πιέζεται" περισσότερο, άρα η συμπεριφορά του είναι πλέον λανθασμένη ή απλά θα "κλατάρει" πιο γρήγορα από ότι σε φυσιολογικές συνθήκες;
:crazydude:

Δημήτρης

Συντονιστές: nikitas tsi