Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81913 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Λογικά, εννοεί πως είναι πιο τρένο το αυτοκίνητο στο τιμόνι. Από προσωπική εμπειρία, όταν άλλαξα από 16" σε 17" και μετά σε 18" δεν κατάλαβα τρελή διαφορά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Εκεί που κατάλαβα μεγάλη διαφορά στις στροφές και τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης (προς το πολύ καλύτερο), ήταν όταν το χαμήλωσα.. Από βάρκα έγινε τρένο (ή τραίνο, όπως προτιμάτε).
Για μένα αν το πρόβλημα σας είναι η απόκριση του τιμονιού, θέλεις περισσότερο το χαμήλωμα/σπορ ανάρτηση και όχι την αλλαγή σε φάρδος ελαστικού. Και τα δύο βοηθάνε, το καθένα στο βαθμό που τους αναλογεί, αλλά έχουν και τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην άνεση/καταπονήσεις αμαξώματος και την κατανάλωση.

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81914 από Goudis
Απαντήθηκε από Goudis στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Με καλυψε απολυτα ο προλαλησαντας Διονυση.. ;) ;)
Αρκετά πιο σταθερό το τιμόνι,ειδικά σε στροφές που πριν ήταν πιο βάρκα..Ίσως φταίει που και τα παλιά μου λάστιχα ήταν στα τελευταία τους.

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81917 από denkar13
Απαντήθηκε από denkar13 στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Εντάξει!
Τώρα πήρα εγω σειρά :good:

Τα λάστιχα σίγουρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο...και εγω που απλα τα άλλαξα είδα μεγάλη διαφορά στις στροφές,πολύ μεγάλη!αλλα και στο άνοιγμα εχει πολυ καλυτερη πρόσφυση,το αμαξι βεντουζάρει στην άσφαλτο!
Οι ζάντες όμως παιζουν και αυτες μεγάλο ρόλο!Ειδικα οσο μεγαλώνει το πλάτος!
Σε 235 και 18αρα θελω να πάω κάποια στιγμή αλλα με 40αρι προφίλ και φοβάμαι οτι θα κοπανάει πολύ...

Διονύσης
1.4 TSI 210hp by REVO technik.
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81919 από Goudis
Κοίτα εμένα είχαν γίνει τόσο κούτσουρα τα παλιά,που παρά το ανέβασμα σε 17 κοπανάει λιγότερο :hahaha: :hahaha:

Καλη και η 18αρα,αλλά ανεβαίνουν πολύ και τα €€,άσε που είμαι και 122.
Και το κυριότερο:Σιγά μην άφηνα chicago τώρα που τις βρήκα! :whistle: :whistle:

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81921 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

denkar13 έγραψε: Εντάξει!
Τώρα πήρα εγω σειρά :good:

Τα λάστιχα σίγουρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο...και εγω που απλα τα άλλαξα είδα μεγάλη διαφορά στις στροφές,πολύ μεγάλη!αλλα και στο άνοιγμα εχει πολυ καλυτερη πρόσφυση,το αμαξι βεντουζάρει στην άσφαλτο!
Οι ζάντες όμως παιζουν και αυτες μεγάλο ρόλο!Ειδικα οσο μεγαλώνει το πλάτος!
Σε 235 και 18αρα θελω να πάω κάποια στιγμή αλλα με 35αρι προφίλ και φοβάμαι οτι θα κοπανάει πολύ...

Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

Χαμήλωμα με σκληρά ελατήρια Eibach (-35mm) και 225/40/18... Μια χαρά είναι, μην το φοβάσαι.

Δημήτρης

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81928 από denkar13
Πολύ ωραία ζάντα.
Τωρα την πρόσεξα!Απίστευτη!
Με τα ελατήρια που έβαλες είναι σαν το 160άρι μαμά η πιο χαμηλό;
Εγώ θέλω να βάλω αυτές (Golf MK7 GTI)
αλλά δεν λέει τι λάστιχο θέλουν και οταν αλλάξω θα ήθελα να παω σε 235 και οχι 225 απο 215 και επίσης με τα οφσετ και τα ολα τα στοιχεία της ζάντας αν θα αλλάξει η γεωμετρία του αυτοκινήτου...Κάπου ειχα βρει εναν αλγόριθμο που έβαζες σε μεταβλητές τα specs της ζαντας που χει απο το εργοστάσιο και της άλλης που θες να βάλεις και έβγαζες ενα νούμερο που ήταν η απόκλιση.Επιτρεπτό έλεγε οτι ειναι μεχρι 3% (+ ή -)για να μην αλλάξει η γεώμετρία του αυτοκινήτου...

Διονύσης
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81929 από Goudis
Η μαμά sport ανάρτηση είναι 1,5cm πιο χαμηλή,ο Coo κατεβηκε 3,5cm.
Δεν λεει τι λαστιχο θελει γτ δεν παιρνει μονο κατι συγκεκριμενο(παει ανάλογα με το πλάτος βέβαια),αλλα γενικά βάζεις ο,τι θές. Αν ψάξεις για stretched tyres πχ θα δεις οτι οοολα γίνονται.
Αλλα δε νομιζω οτι μπορει να παιρνει 235/40/18 και οχι 225/40/18 εξάλλου σιγά τη διαφορά που θα έχουν στο μέγεθος.Και γτ το φοβάσαι το 225;

Ενα βολικό και αναλυτικο calculator:http://www.willtheyfit.com/#isPage=1

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81930 από denkar13
Το θέμα ειναι η ζάντα τι θέλει.
Δεν το φοβάμαι αλλα ειναι μικρη η διαφορα απο το 215 που εχω τώρα και θελω να ειναι μεγαλύτερη η αλλαγή και σε επιδόσεις,μην είναι μόνο οπτικό το αποτέλεσμα αλλα να εχει και την μέγιστη δυνατή (σε λογικά πλαίσια) διαφορά!
Το χω ξαναδεί αυτο το site,νομιζω το χεις ποστάρει και σε άλλο thread η και εδώ πιο παλιά!!!

Edit:Βλέπω στο site οτι με 235/40/18 η διαφορά στο βήμα ειναι 0.5% ! αρα δν θα εχω "πρόβλημα" με την ταχύτητα,ούτε που θα καταλάβω διαφορά λογικά!
Τώρα που το βλέπω καλά Γιάννη και 225 με 35 προφίλ σε 18αρα δεν ειναι άσχημο χαχαχαχα,βγάζει 3 εκατοστά μικρότερη ακτίνα σε σχέση με τις adelaide.Θα πάρει κιόλας χαχαχαχαχα θα το λέω και δεν θα το πιστέυουν :P

Διονύσης
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81932 από Candlemass
Απαντήθηκε από Candlemass στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

denkar13 έγραψε: Εγώ θέλω να βάλω αυτές (Golf MK7 GTI)
αλλά δεν λέει τι λάστιχο θέλουν και οταν αλλάξω θα ήθελα να παω σε 235 και οχι 225 απο 215 και επίσης με τα οφσετ και τα ολα τα στοιχεία της ζάντας αν θα αλλάξει η γεωμετρία του αυτοκινήτου...Κάπου ειχα βρει εναν αλγόριθμο που έβαζες σε μεταβλητές τα specs της ζαντας που χει απο το εργοστάσιο και της άλλης που θες να βάλεις και έβγαζες ενα νούμερο που ήταν η απόκλιση.Επιτρεπτό έλεγε οτι ειναι μεχρι 3% (+ ή -)για να μην αλλάξει η γεώμετρία του αυτοκινήτου...

Τις έχει βάλει άλλο μέλος, δές εδώ : www.vweos.gr/kunena/...0

Και το tyre calculator : www.willtheyfit.com/

EOS 1.4 TSi 122hp
Landi Renzo Omegas Direct LPG System

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81942 από denkar13
Candlemass είσαι αρχηγός!!!Δεν το είχα δεί και έλεγα αν θα πηγαίνουν στο EOS...
Νομίζω του πάνε!Πηρα τηλ και ειναι απο χώρα της Ασίας και μου ειπε οτι και τις εργοστασιακές εκει τις φτιάχνουν και οτι ειναι πολύ δύσκολο να βρώ εργοστασιακές παρα μόνο replica.
235/40/18 είναι εντάξει για αυτές!
Ο αλγοριθμος που λέω ήταν για την γεωμετρία για το αν η νέα ζάντα επηρεάζει,όχι για το speed error,δηλαδή την διάμετρο...αλλα τον ψαχνω και δεν μπορώ να τον βρώ...
Μου είπε οτι τις φέρνει σε οffset απο 42 εώς 45 και το τι θα βάλω εξαρτάται απο το μοντέλο του αυτοκινήτου και θα δει αν ειναι να τις παρω ποιες θα φέρει για EOS...
Εμενα αυτο που με προβληματίζει ειναι το θέμα replica....μην σπάσουν η μην γινει καμια βλακεία η τρίζει το τιμόνι σε χλμ (αν και τις ζυγοσταθμίζει και ας είναι καινούργιες).Μου είπε οτι για να κυκλοφορούν στην Ε.Ε πληρούν τις προδιαγραφές αλλα το CE εγω νομίζω οτι και η κουτσή Μαρία το παίρνει η απλα το βάζει πάνω...Σε original που βρήκα θέλει τα διπλά λεφτά.

Διονύσης
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81948 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Replica δε σημαίνει ψεύτικες, αλλά απομίμηση πρωτότυπου σχεδίου. Το βασικό είναι να κοιτάξεις τη χώρα προέλευσης.
Οι replica R8 που είχα ήταν made in Italy. Σκυλιά πραγματικά είχαν αποδειχθεί και δε στράβωσαν ποτέ.
Οι replica Iroc που έχω τώρα είναι made in Taiwan. Η αλήθεια για τις τελευταίες είναι ότι δεν εχουν περάσει ιδιαίτερα crash tests και δεν έχω άποψη για την αντοχή τους διότι δεν εχω κυκλοφορήσει το αμάξι αρκετα.
Η ποιότητα βαφής είναι αυτή που με χαλάει με τις Replica και εκεί είναι που πάσχουν συνηθως με τις original. Ξεφτίζουν γρήγορα απο τις αμμοβολές που τρώνε στο δρόμο.
Οσο για το τιμόνι μην ανησυχείς αρκεί να πέσεις σε κάποιον που να έχει σωστό μηχάνημα ζυγοστάθμισης.

Τις δικές μου τις έχω πάρει απο αυτόν στο ebay και έχει και αυτές που ψάχνεις σε καλή τιμή πιστεύω αλλα δεν είναι 18αρες. Πάντως ο τυπάκος έχει ζάντες και για τον ποιο απαιτητικό πελάτη και είναι και απο Αγγλία. Παραγγέλνεις και σε μια βδομαδούλα τις έχεις με Courrier στην πόρτα σου

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81950 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
6 χρόνια με ρεπλικα με μπόλικα χιλιόμετρα σπορ ανάρτηση και όλα κομπλέ.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Δημήτρης

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81953 από denkar13
Απαντήθηκε από denkar13 στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Corbil ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το link!!!
Θα ήθελα να παω σε 18άρες για να δώ μεγαλύτερη διαφορά στην οδήγηση και να παω σε 235 απο 215.
Ναι σωστά το τρίξιμο ειναι θέμα ζυγοστάθμισης...
Αν ξεφτίσει το χρώμα την ξαναβάφεις,το θέμα ειναι να μην ξεφτίζει καθε 2 χρόνια...
Coo ευχαριστώ για την πληροφορία!
Αν αλλάξω σίγουρα παντως θα παω σε ρέπλικα.
1000+ για ζάντες είναι πολλά...
Επίσης να ρωτήσω κάτι.
Το σημα της VW για το κέντρο της ζάντας το αγοράζω έξτρα;;Και απο πού;Και θα κάνει σίγουρα για την τρύπα;

Διονύσης
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81954 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Οι Replicant ζάντες έρχονται με το καπάκι σκέτο.....μετά πας στο ebay και αγοράζεις όποιο 3d curved αυτοκόλλητο θές.....υπάρχουν πολλές επιλογές και σε πολλές διαμέτρους.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81977 από denkar13
Αυτοκόλλητα θα εχω δηλαδή στις ζάντες ; :klaps:

Διονύσης
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #81995 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Όχι ρε αυτοκόλλητα, αυτοκόλλητα σου έβαλαν εσένα; Τουλάχιστον στις δικές μου είναι έτοιμο καπάκι, το σήμα είναι πλαστικό κουμπωτό, δεν κόλλησα τίποτα από πάνω.

Δημήτρης

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #82002 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Οι ζάντες ήρθαν με πλαστικά καπάκια. Το καπάκι δεν είχε σήμα επάνω και αγόρασα απο το ebay τα αυτοκόλλητα......
Για την ακρίβεια είναι πλαστικά κουρμπαρισμένα stickers.
Τα βρίσκεις σαν VW 3D wheel center caps στο ebay.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": denkar13

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #82005 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Εμένα μου έβαλαν αυτά τα καπάκια , δεν είναι αυτοκόλλητα. Υπάρχουν και έτοιμα καπάκια άλλου τύπου όπως αυτά . Εγώ δεν θα έβαζα αυτοκόλλητα, όχι γιατί δεν είναι ωραία ή αντοχής (ίσως να μην φαίνεται καθόλου η διαφορά) απλά θα προτιμούσα ολόκληρο καπάκι.

Δημήτρης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": denkar13

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #82007 από Candlemass
Απαντήθηκε από Candlemass στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Οι ρέπλικα ζάντες έρχονται είτε με κενά καπάκια για να τους κολλήσεις αυτοκόλλητο, είτε χωρίς καθόλου καπάκια, οπότε τα παίρνεις ξεχωριστά.

Μπορείτε να πάτε στο OEM Volkswagen Alloy Wheel Database και να δείτε το part number από το center cap από τις διάφορες ζάντες για να το παραγγείλετε από ebay.
π.χ. για τις Chicago είναι το 3B7 601 171 και για τις Detroit (του GT) είναι το 3B7 601 171 (δλδ το ίδιο :PPP ).

EOS 1.4 TSi 122hp

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #82009 από Goudis
Πολύ ωραία όλα αυτά,αλλά διαστάσεις πού θα βρούμε;Γιατί ψάχνω με τον κωδικό και μου βγάζει 56mm,60mm,65mm...

Γιάννης 1.4 TSI

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #82010 από Candlemass
Απαντήθηκε από Candlemass στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

Goudis έγραψε: Πολύ ωραία όλα αυτά,αλλά διαστάσεις πού θα βρούμε;Γιατί ψάχνω με τον κωδικό και μου βγάζει 56mm,60mm,65mm...

Για τις δικές σου, το part no βγάζει μόνο 65mm στο ebay, οπότε αυτή θα είναι. Έτσι παρήγγειλα και τα δικά μου καπάκια και ταιριάζουν άψογα.

EOS 1.4 TSi 122hp
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Μου αρέσει": Goudis

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #82014 από denkar13

Candlemass έγραψε: Οι ρέπλικα ζάντες έρχονται είτε με κενά καπάκια για να τους κολλήσεις αυτοκόλλητο, είτε χωρίς καθόλου καπάκια, οπότε τα παίρνεις ξεχωριστά.

Μπορείτε να πάτε στο OEM Volkswagen Alloy Wheel Database και να δείτε το part number από το center cap από τις διάφορες ζάντες για να το παραγγείλετε από ebay.
π.χ. για τις Chicago είναι το 3B7 601 171 και για τις Detroit (του GT) είναι το 3B7 601 171 (δλδ το ίδιο :PPP ).

Είσαι αρχηγός!

Διονύσης
K&N Air Filter.
Το EOS μου εδώ

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #82025 από cmkostas
Απαντήθηκε από cmkostas στο θέμα Re:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Καλησπέρα και καλή χρονιά φίλοι συνεοσιτες.. ήρθε και η δικιά μου ώρα.. έχω διαβάσει όλες τις σελίδες και έχω αποφασίσει να πάω στο 205, είναι μεγάλη η οικονομική διαφορά κακά τα ψέμματα.
Είμαι ανάμεσα στα
pirelli p7 τα απλά που από οτο κατάλαβα θα έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο από τα blue
Goodyear efficientgrip performance που έχουν καλές κριτικές αλλά από ότι κατάλαβα ίσως να μην έχουν τόσο μεγάλη αντοχή στο χρόνο όσο τα πρώτα.
Είναι κάπως έτσι όπως τα λεω; τι έχουν να πουν οι φίλοι που ίσως τα φορανε;

3η επιλογή Michelin primacy 3. Έχω ακούσει από πολλούς αρκετά καλά λόγια για το συγκεκριμένο ελαστικό και με εμπνέει μια σιγουριά και η εταιρεία.

Kostas
1.4 TSI

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #82499 από georgis000
Απαντήθηκε από georgis000 στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Καλησπέρα παίδες,
Είμαι νέος στο φόρουμ κ επειδή σκέφτομαι ν'αλλάξω λάστιχα (ή ακόμα κ ζάντες αν βρω κάτι καλό),μπήκα να διαβάσω τπτ πληροφορίες από εσάς ,αλλά απ'τις πολλές πληροφορίες μπερδεύτηκα..! :hahaha:
Καταρχήν αγόρασα πριν 1,5 χρόνο ένα eos του 2010 με τα 160ps με 33.000 χλμ κ τα λάστιχα που είχε πάνω ήταν της μάνας του (dunlop sport fast response 215/55/R16 97W).Πλέον έχω φτάσει σχεδόν στα 46.000 χλμ κ θέλουν αλλαγή (αν κ θα προτιμούσα να τ'άλλαζα από Σεπτέμβρη..).
Στην καρέντα που το πήγα για το μικρό σέρβις τώρα κ τους ρώτησα για τα λάστιχα μου είπαν ότι καλό είναι να βάλω πάλι 97W ,ως έχουν κ πάλι 215/55/16.
Εδώ βέβαια διάβασα ότι αργούν να ζεσταθούν τα W και ότι δεν είναι απαραίτητο το 97..
Άρα,
1)στο δικό μου eos 1.4-160ps να ξαναβάλω 97W ή να πάω για 93V;

2)αν πάω για 17αρα ζάντα σε 235/45/17 που μπορώ να κοιτάξω για ζάντες vw καινούργιες ή μεταχειρισμένες;(δεν θα ήθελα ρεπλικες ή άλλες μάρκες..)Και για τι κόστος μιλάμε για ζάντες
Διάβασα ότι έχει μικρές διαφορές στον θόρυβο κ την κατανάλωση με τη 16αρα.

π.χ αυτή τη ζάντα -->

3)Σαν ελαστικό που να έχει καλά κρατήματα,σχετικά μαλακό για τους θορύβους κ ανθεκτικό προτείνετε το continental premium contact 5?γιατί ενώ πήγαινα για michelin θορυβήθηκα απ'την διάρκεια αντοχής επειδή είναι πολύ μαλακό..θα ήθελα μαλακό για τους θορύβους,αλλά να κρατήσει κ μια 5ετία..
Επίσης μια ματιά που έριξα στο ινετρνετ τα περισσότερα 97w είναι XL..

Σόρρυ για το κατεβατό..
&
ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #82500 από georgis000
Απαντήθηκε από georgis000 στο θέμα Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Καλησπέρα παίδες,
Είμαι νέος στο φόρουμ κ επειδή σκέφτομαι ν'αλλάξω λάστιχα (ή ακόμα κ ζάντες αν βρω κάτι καλό),μπήκα να διαβάσω τπτ πληροφορίες από εσάς ,αλλά απ'τις πολλές πληροφορίες μπερδεύτηκα..! :hahaha:
Καταρχήν αγόρασα πριν 1,5 χρόνο ένα eos του 2010 με τα 160ps με 33.000 χλμ κ τα λάστιχα που είχε πάνω ήταν της μάνας του (dunlop sport fast response 215/55/R16 97W).Πλέον έχω φτάσει σχεδόν στα 46.000 χλμ κ θέλουν αλλαγή (αν κ θα προτιμούσα να τ'άλλαζα από Σεπτέμβρη..).
Στην καρέντα που το πήγα για το μικρό σέρβις τώρα κ τους ρώτησα για τα λάστιχα μου είπαν ότι καλό είναι να βάλω πάλι 97W ,ως έχουν κ πάλι 215/55/16.
Εδώ βέβαια διάβασα ότι αργούν να ζεσταθούν τα W και ότι δεν είναι απαραίτητο το 97..
Άρα,
1)στο δικό μου eos 1.4-160ps να ξαναβάλω 97W ή να πάω για 93V;

2)αν πάω για 17αρα ζάντα σε 235/45/17 που μπορώ να κοιτάξω για ζάντες vw καινούργιες ή μεταχειρισμένες;(δεν θα ήθελα ρεπλικες ή άλλες μάρκες..)Και για τι κόστος μιλάμε για ζάντες
Διάβασα ότι έχει μικρές διαφορές στον θόρυβο κ την κατανάλωση με τη 16αρα.

π.χ αυτή τη ζάντα -->
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.

3)Σαν ελαστικό που να έχει καλά κρατήματα,σχετικά μαλακό για τους θορύβους κ ανθεκτικό προτείνετε το continental premium contact 5?γιατί ενώ πήγαινα για michelin θορυβήθηκα απ'την διάρκεια αντοχής επειδή είναι πολύ μαλακό..θα ήθελα μαλακό για τους θορύβους,αλλά να κρατήσει κ μια 5ετία..
Επίσης μια ματιά που έριξα στο ινετρνετ τα περισσότερα 97w είναι XL..

Σόρρυ για το κατεβατό..
&
ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συντονιστές: nikitas tsi