Tριγμοι οροφης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8973 από nikitas tsi
Tριγμοι οροφης δημιουργήθηκε από nikitas tsi
Λοιπον,ειναι γεγονος τριζει η οροφη μου,6εν αναφερομαι στον χτυπο απο τις πισω κολωνες μιλαω για τριξιμο.
Εντοπιζω τον τριγμο αναμεσα στον ουρανο και στο πισω παρμπριζ.
Το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι τριζει μονο οταν το ο6ηγησω μεσημερι με πολυ ηλιο και κλειστο.
Καθαρισα ολα τα λαστιχα και τις τσιμουχες απο τη σκονη αλλα παραμενει το προ6λημα.
Μηπως θελουν σφιξιμο καποιες 6ι6ες??
Λιπανση σε ποια λαστιχα μπορω να κανω?(ελπιζω να μη 6ρεχει αυριο στη Χαλκι6α ωστε να το κανουμε επιτελους)
Καμια λυση υπαρχει?

Νikitas TSi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8975 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Λίπανση Νικήτα! Τίποτα άλλο! :agree:
Αν το πρόβλημα παραμείνει και μετά από αυτό τότε μία επίσκεψη σε μία αντιπροσωπεία, ίσως ( :whistle: ) λύσει το πρόβλημά σου!! :mpouxaxaxax :dance

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8978 από Magnum
Απαντήθηκε από Magnum στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Καλημέρα παιδιά.
Εγώ χθες το απόγευμα πήρα το eos μου από την Autonet όπου εκανα το μικρό service και λίπανση οροφής.
Ο τεχνικός μου είπε όταν το πλένω να του περνάω τα λάστιχα με βαζελίνη.

Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ

EOS 1.4 TSI

Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8981 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Καλώς τον Πασχάλη, καιρό είχαμε να σε ακούσουμε... :clap:
:thinking Λογικό, η βαζελίνη θα μαλακώσει τα λάστιχα. Το θέμα είναι αν υπάρχουν τίποτα ..."παρενέργειες" με το ειδικό (?) στρώμα-φάντασμα που έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι υπάρχει στα λάστιχα.

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8984 από Magnum
Τι εννοείς παρενέργειες;

Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ

EOS 1.4 TSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8987 από Coo
Κάπου είχε ακουστεί παλαιότερα ότι -και καλά- τα λάστιχα έχουν ένα "ειδικό" στρώμα από το εργοαστάσιο που αν χρησιμοποιηθούν βαζελίνες ή κάποια άλλα προϊόντα θα το βλάψουν και θα υπάρχουν μετά αεροδυναμικοί θόρυβοι.
Όλα αυτα βέβαια μπορεί να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας άλλων, δεν τα είδα ποτέ με τα ίδια μου τα μάτια τα στρώματα κλπ κλπ....

Δημήτρης

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8988 από serres tsi
Απαντήθηκε από serres tsi στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
εγω παντως ακουσα οτι αυτα τα στρωματα ειναι κατασκευασμα των ελληνικων αντιπροσωπιων μονο και μονο για να μη βαζουμε χερι στα τουτουνια μας.χωρις να θελω βεβαια να παρω κανενα στο λαιμο μου.για βαζελινη παντως μου ειπαν εμενα και για τα λαστιχα στους γυαλοκαθαριστηρες για να μην χαλανε λεει ευκολα.βεβαια δεν αχω βαλει

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8990 από Magnum
εμ, βέβαια...αν δεν υπήρχε αυτό το "ειδικό" στρώμα πως θα πληρώναμε 50 ευρώ το λαδάκι τους;

Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ

EOS 1.4 TSI

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8991 από serres tsi
ακριβως.αλλα ειπαμε.τολμας να μην ακολουθησεις οδηγιες και κανονες; :thinking

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8992 από Coo
serres tsi έγραψε:

εγω παντως ακουσα οτι αυτα τα στρωματα ειναι κατασκευασμα των ελληνικων αντιπροσωπιων μονο και μονο για να μη βαζουμε χερι στα τουτουνια μας.χωρις να θελω βεβαια να παρω κανενα στο λαιμο μου.για βαζελινη παντως μου ειπαν εμενα και για τα λαστιχα στους γυαλοκαθαριστηρες για να μην χαλανε λεει ευκολα.βεβαια δεν αχω βαλει

Για τους γυαλοκαθαριστήρες πράγματι, κακό δεν κάνεις, αρκεί να μη βάλεις πάρα πολύ και μετά καθαρίζεις μόνιμα το παρπρίζ σου από τη βαζελίνη... Με μέτρο! :)

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8993 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Λοιπον,θα περασω μια βολτα απο το μαγαζι μου αυριο και θα παρω ενα σπρει σιλικονης να το πλακωσουμε στο καστρο.
Παντως και ο αδελφος μου στο twintop του αν και η ΟΠΕΛ εχει κατι αντιστοιχο του crytox,βαζει το θαυματουργο αυτο σπρει διχως κανενα προβλημα.

Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποια τεχνικη οδηγια που να μιλαει για σφιξιμο στις βιδες της οροφης?
Δηλαδη ποιες σφιγγουμε και με ποση ροπη?
Το ΕΤΚΑ,ΕΛΣΑ κλπ οποιοι ξερουν να τα δουλευουν κανουν καμια υποδειξη?

Μηπως υπαρχει καποιος εμπειρικος τροπος του τυπου βιδωνουμε οτι βρουμε μπροστα μας?

Νikitas TSi

• leftin3d
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8995 από leftin3d
Απαντήθηκε από leftin3d στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
θελω και εγω λυπανση αυριο:whistle: :whistle:
μπορει να μην εινε εος...αλα ναι τους εχει τους τριγμους του:whistle: :whistle:

• serres tsi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9000 από serres tsi
μην ανησυχεις Λευτερη.ειμαι σιγουρος οτι η τεχνικη υποστηριξη του vweos κατι θα εχει να προτεινει και για τα megane περιμενω εντυπωσειςςςςς :unsure: :unsure: :unsure:

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9004 από Γελάδι
Magnum έγραψε:

Καλημέρα παιδιά.
Εγώ χθες το απόγευμα πήρα το eos μου από την Autonet όπου εκανα το μικρό service και λίπανση οροφής.
Ο τεχνικός μου είπε όταν το πλένω να του περνάω τα λάστιχα με βαζελίνη.

Απαγορεύεται!!!!

Μην βάζετε βαζελίνη και οτιδήποτε άλλο πετρελαιοειδές στα λάστιχα!! Γενικά μπορεί η βαζελίνη να μαλακώνει τα λάστιχα, αλλά όταν αυτά έρχονται σε επαφή με τον ήλιο (όπως τα δικά μας...) τα καίει στην κυριολεξία!! Ειδικά τώρα που είναι και καλοκαίρι :bye:

Μήτσος

• panos
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9070 από panos
Απαντήθηκε από panos στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Eίχα την εντύπωση πως η βαζελίνη είναι μονωτική. Γι αυτό και τη βάζουν περιμετρικά στα λάστιχα και στα πλαστικά του αυτοκινήτου (π.χ. καθρέπτες). Το είχα διαβάσει σε περιοδικό.

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9071 από Coo
Συμφωνώ με το Γελάδι... Όπως απαγορεύεται και στο ταμπλό! Έχω δεί ταμπλό να 'σκάνε' λόγω βαζελίνης... :apagoreyeta

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9304 από halkis_13
Απαντήθηκε από halkis_13 στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Καλησπέρα και απο μένα..εχω γίνει λιγο ασυνεπής..θα βελτιωθώ σύντομα..Η "μαμα" αντιπροσωπία λέει μόνο το crytox και τίποτα άλλο..ούτε της wurth..χθές μου έφυγε-εσκισε απο τον ανεμοθραύστη του παρ-μπριζ ένα πλαστικό-ελατήριο.είναι αριστερά εκεί που ακουμπαει ο ανεμοθραύστης..μάλλον απο την πολύ χρήση..και έχω ακόμα ένα πρόβλημα στην κόρνα!!!!!μουγκρίζει!απο βδομάδα στην αντιπροσωπία!!!

KONSTANTINOS

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9305 από Γελάδι
halkis_13 έγραψε:

Καλησπέρα και απο μένα..εχω γίνει λιγο ασυνεπής..θα βελτιωθώ σύντομα..Η "μαμα" αντιπροσωπία λέει μόνο το crytox και τίποτα άλλο..ούτε της wurth..χθές μου έφυγε-εσκισε απο τον ανεμοθραύστη του παρ-μπριζ ένα πλαστικό-ελατήριο.είναι αριστερά εκεί που ακουμπαει ο ανεμοθραύστης..μάλλον απο την πολύ χρήση..και έχω ακόμα πρόβλημα στην κόρνα!!!!!μουγκρίζει!απο βδομάδα στην αντιπροσωπία!!!

Το συγκεκριμένο λαστιχάκι - ελατήριο Κώστα έχει σκιστεί και σε μένα. Τελικά το αγόρασα και έκανε 6€ περίπου. Κανονικά δεν έπρεπε αλλά έγινε μπέρδεμα και γι' αυτό το πλήρωσα.

Ο λόγος που σκίστηκε εμένα ήταν επειδή πέρυσι το καλοκαίρι πύρωνε η ηλιοροφή και όλο το μέρος εκεί. Όταν το άνοιγα λοιπόν, επειδή είναι λάστιχο, αυτό με την ζέστη "έλιωνε" σχετικά... Και μάλιστα επειδή κόλλαγε στο κάτω μέρος του ανεμοθραύστη αυτός δεν ανέβαινε καλά. Σαν να κόλλαγε που και που. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τελικά σκίστηκε σε κάποιο σημείο και είναι λίγο πιο χαλαρό απ' ότι θα έπρεπε...

Βασικά δεν το έχω αλλάξει ακόμη από πέρυσι ( :shy: ), χωρίς να έχω πρόβλημα.

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως, η μία κόρνα έχει καεί και σε μένα. Έχω ακόμη μία και μουγκανίζει (Γελάδι άλλωστε...) αλλά δεν με νοιάζει γιατί δεν την χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ! Εκτός από γάμους που το δίνω και καταλαβαίνει!! :clap:

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9592 από halkis_13
Απαντήθηκε από halkis_13 στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Γελάδι έγραψε:

halkis_13 έγραψε:

Καλησπέρα και απο μένα..εχω γίνει λιγο ασυνεπής..θα βελτιωθώ σύντομα..Η "μαμα" αντιπροσωπία λέει μόνο το crytox και τίποτα άλλο..ούτε της wurth..χθές μου έφυγε-εσκισε απο τον ανεμοθραύστη του παρ-μπριζ ένα πλαστικό-ελατήριο.είναι αριστερά εκεί που ακουμπαει ο ανεμοθραύστης..μάλλον απο την πολύ χρήση..και έχω ακόμα πρόβλημα στην κόρνα!!!!!μουγκρίζει!απο βδομάδα στην αντιπροσωπία!!!

Το συγκεκριμένο λαστιχάκι - ελατήριο Κώστα έχει σκιστεί και σε μένα. Τελικά το αγόρασα και έκανε 6€ περίπου. Κανονικά δεν έπρεπε αλλά έγινε μπέρδεμα και γι' αυτό το πλήρωσα.

Ο λόγος που σκίστηκε εμένα ήταν επειδή πέρυσι το καλοκαίρι πύρωνε η ηλιοροφή και όλο το μέρος εκεί. Όταν το άνοιγα λοιπόν, επειδή είναι λάστιχο, αυτό με την ζέστη "έλιωνε" σχετικά... Και μάλιστα επειδή κόλλαγε στο κάτω μέρος του ανεμοθραύστη αυτός δεν ανέβαινε καλά. Σαν να κόλλαγε που και που. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τελικά σκίστηκε σε κάποιο σημείο και είναι λίγο πιο χαλαρό απ' ότι θα έπρεπε...

Βασικά δεν το έχω αλλάξει ακόμη από πέρυσι ( :shy: ), χωρίς να έχω πρόβλημα.

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως, η μία κόρνα έχει καεί και σε μένα. Έχω ακόμη μία και μουγκανίζει (Γελάδι άλλωστε...) αλλά δεν με νοιάζει γιατί δεν την χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ! Εκτός από γάμους που το δίνω και καταλαβαίνει!! :clap:

Τελικά έχουμε πολλά κοινά Δημητράκη...Εκλεισα την Πέμπτη ραντεβού στα ξεφτέριια της Χαλκιδας!!!

KONSTANTINOS

• Dorara
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9599 από Dorara
Απαντήθηκε από Dorara στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Magnum έγραψε:

εμ, βέβαια...αν δεν υπήρχε αυτό το "ειδικό" στρώμα πως θα πληρώναμε 50 ευρώ το λαδάκι τους;

+20 ευρώ η εργασία .... σύνολο 70......
λίγο τσιμπιμένα μου τα 'παν???
:wtf:

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9613 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Εγώ λειτουργώ διαφορετικά....
Δεν λιπαίνω οροφή...
Πάω απλά κάθε 3-4 μήνες και αλλάζω τσιμούχες οροφής...(εννοείται στην εγγύηση)
χαχαχαχα....

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9634 από djlgm
Απαντήθηκε από djlgm στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
Τις τελευταίες μέρες είχε αρχίσει και μένα να τρίζει αρκετά αισθητά κυρίως στα παράθυρα, και δεξιά και αριστερά.
Το Σάββατο κάθισα με υπομονή και καθάρισα τα λάστιχα που συγκρατούν τα παράθυρα όταν είναι κλειστά, όλα τα λάστιχα γενικώς που έρχονται σε επαφή με τα παράθυρα, μέχρι κα το τελείωμα στην πόρτα προς τον καθρέφτη. Καθάρισα και μεσα στην σχισμή που μπαίνει το παράθυρο με το ειδικό πανάκι, και ομολογουμένως βγήκε αρκετή σκόνη/χώμα. Μετά πέρασα όλα τα σημεία με krytox, και μέχρι σήμερα μετά από 3 μέρες δεν ακούω το παραμικρό από εκείνον το θόρυβο. Το krytox κάνει δουλειά, αρκεί να έχετε υπομονή!

ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9638 από Coo
Guardian έγραψε:

Εγώ λειτουργώ διαφορετικά....
Δεν λιπαίνω οροφή...
Πάω απλά κάθε 3-4 μήνες και αλλάζω τσιμούχες οροφής...(εννοείται στην εγγύηση)
χαχαχαχα....

Σωστό κι αυτό...Χαρά στο κουράγιο σου!:PPP

djlgm έγραψε:

Τις τελευταίες μέρες είχε αρχίσει και μένα να τρίζει αρκετά αισθητά κυρίως στα παράθυρα, και δεξιά και αριστερά.
Το Σάββατο κάθισα με υπομονή και καθάρισα τα λάστιχα που συγκρατούν τα παράθυρα όταν είναι κλειστά, όλα τα λάστιχα γενικώς που έρχονται σε επαφή με τα παράθυρα, μέχρι κα το τελείωμα στην πόρτα προς τον καθρέφτη. Καθάρισα και μεσα στην σχισμή που μπαίνει το παράθυρο με το ειδικό πανάκι, και ομολογουμένως βγήκε αρκετή σκόνη/χώμα. Μετά πέρασα όλα τα σημεία με krytox, και μέχρι σήμερα μετά από 3 μέρες δεν ακούω το παραμικρό από εκείνον το θόρυβο. Το krytox κάνει δουλειά, αρκεί να έχετε υπομονή! .

Εννοείται αυτό Γιώργο. Ο καθένας που σκέφτεται να πάρει ανοιχτό αυτοκίνητο (όχι μόνο το Eos) πρέπει να γνωρίζει πως είναι αυτοκίνητο με 'ευαισθησίες' και θέλει φροντίδα και προδέρμ (Crytox)...

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9640 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Tριγμοι οροφης
coo έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9641 από Coo
vabatzis έγραψε:

coo έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

:shy: Σσσσσσσσστ!!!! :fapa:

Μωρέ τί πονηρά μυαλά είστε όλοι σας! Για την οροφή μιλούσαμε σε γυναίκες το γυρίσατε! χαχαχα

Δημήτρης

Συντονιστές: nikitas tsi