- Ληφθείσες Ευχαριστίες 162
Tριγμοι οροφης
- nikitas tsi
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Εντοπιζω τον τριγμο αναμεσα στον ουρανο και στο πισω παρμπριζ.
Το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι τριζει μονο οταν το ο6ηγησω μεσημερι με πολυ ηλιο και κλειστο.
Καθαρισα ολα τα λαστιχα και τις τσιμουχες απο τη σκονη αλλα παραμενει το προ6λημα.
Μηπως θελουν σφιξιμο καποιες 6ι6ες??
Λιπανση σε ποια λαστιχα μπορω να κανω?(ελπιζω να μη 6ρεχει αυριο στη Χαλκι6α ωστε να το κανουμε επιτελους)
Καμια λυση υπαρχει?
Νikitas TSi
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Αν το πρόβλημα παραμείνει και μετά από αυτό τότε μία επίσκεψη σε μία αντιπροσωπεία, ίσως ( :whistle: ) λύσει το πρόβλημά σου!! :mpouxaxaxax :dance
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Εγώ χθες το απόγευμα πήρα το eos μου από την Autonet όπου εκανα το μικρό service και λίπανση οροφής.
Ο τεχνικός μου είπε όταν το πλένω να του περνάω τα λάστιχα με βαζελίνη.
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
:thinking Λογικό, η βαζελίνη θα μαλακώσει τα λάστιχα. Το θέμα είναι αν υπάρχουν τίποτα ..."παρενέργειες" με το ειδικό (?) στρώμα-φάντασμα που έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι υπάρχει στα λάστιχα.
Δημήτρης
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Όλα αυτα βέβαια μπορεί να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας άλλων, δεν τα είδα ποτέ με τα ίδια μου τα μάτια τα στρώματα κλπ κλπ....
Δημήτρης
- serres tsi
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
- serres tsi
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
εγω παντως ακουσα οτι αυτα τα στρωματα ειναι κατασκευασμα των ελληνικων αντιπροσωπιων μονο και μονο για να μη βαζουμε χερι στα τουτουνια μας.χωρις να θελω βεβαια να παρω κανενα στο λαιμο μου.για βαζελινη παντως μου ειπαν εμενα και για τα λαστιχα στους γυαλοκαθαριστηρες για να μην χαλανε λεει ευκολα.βεβαια δεν αχω βαλει
Για τους γυαλοκαθαριστήρες πράγματι, κακό δεν κάνεις, αρκεί να μη βάλεις πάρα πολύ και μετά καθαρίζεις μόνιμα το παρπρίζ σου από τη βαζελίνη... Με μέτρο!

Δημήτρης
- nikitas tsi
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 162
Παντως και ο αδελφος μου στο twintop του αν και η ΟΠΕΛ εχει κατι αντιστοιχο του crytox,βαζει το θαυματουργο αυτο σπρει διχως κανενα προβλημα.
Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποια τεχνικη οδηγια που να μιλαει για σφιξιμο στις βιδες της οροφης?
Δηλαδη ποιες σφιγγουμε και με ποση ροπη?
Το ΕΤΚΑ,ΕΛΣΑ κλπ οποιοι ξερουν να τα δουλευουν κανουν καμια υποδειξη?
Μηπως υπαρχει καποιος εμπειρικος τροπος του τυπου βιδωνουμε οτι βρουμε μπροστα μας?
Νikitas TSi
- leftin3d
- Senior Μέλος
-
μπορει να μην εινε εος...αλα ναι τους εχει τους τριγμους του:whistle: :whistle:
- serres tsi
- Senior Μέλος
-

- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Καλημέρα παιδιά.
Εγώ χθες το απόγευμα πήρα το eos μου από την Autonet όπου εκανα το μικρό service και λίπανση οροφής.
Ο τεχνικός μου είπε όταν το πλένω να του περνάω τα λάστιχα με βαζελίνη.
Απαγορεύεται!!!!
Μην βάζετε βαζελίνη και οτιδήποτε άλλο πετρελαιοειδές στα λάστιχα!! Γενικά μπορεί η βαζελίνη να μαλακώνει τα λάστιχα, αλλά όταν αυτά έρχονται σε επαφή με τον ήλιο (όπως τα δικά μας...) τα καίει στην κυριολεξία!! Ειδικά τώρα που είναι και καλοκαίρι :bye:
Μήτσος
- panos
- Senior Μέλος
-
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Δημήτρης
- halkis_13
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Μέλος
-
KONSTANTINOS
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
Καλησπέρα και απο μένα..εχω γίνει λιγο ασυνεπής..θα βελτιωθώ σύντομα..Η "μαμα" αντιπροσωπία λέει μόνο το crytox και τίποτα άλλο..ούτε της wurth..χθές μου έφυγε-εσκισε απο τον ανεμοθραύστη του παρ-μπριζ ένα πλαστικό-ελατήριο.είναι αριστερά εκεί που ακουμπαει ο ανεμοθραύστης..μάλλον απο την πολύ χρήση..και έχω ακόμα πρόβλημα στην κόρνα!!!!!μουγκρίζει!απο βδομάδα στην αντιπροσωπία!!!
Το συγκεκριμένο λαστιχάκι - ελατήριο Κώστα έχει σκιστεί και σε μένα. Τελικά το αγόρασα και έκανε 6€ περίπου. Κανονικά δεν έπρεπε αλλά έγινε μπέρδεμα και γι' αυτό το πλήρωσα.
Ο λόγος που σκίστηκε εμένα ήταν επειδή πέρυσι το καλοκαίρι πύρωνε η ηλιοροφή και όλο το μέρος εκεί. Όταν το άνοιγα λοιπόν, επειδή είναι λάστιχο, αυτό με την ζέστη "έλιωνε" σχετικά... Και μάλιστα επειδή κόλλαγε στο κάτω μέρος του ανεμοθραύστη αυτός δεν ανέβαινε καλά. Σαν να κόλλαγε που και που. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τελικά σκίστηκε σε κάποιο σημείο και είναι λίγο πιο χαλαρό απ' ότι θα έπρεπε...
Βασικά δεν το έχω αλλάξει ακόμη από πέρυσι ( :shy: ), χωρίς να έχω πρόβλημα.
Υ.Γ. Παρεπιπτόντως, η μία κόρνα έχει καεί και σε μένα. Έχω ακόμη μία και μουγκανίζει (Γελάδι άλλωστε...) αλλά δεν με νοιάζει γιατί δεν την χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ! Εκτός από γάμους που το δίνω και καταλαβαίνει!! :clap:
Μήτσος
- halkis_13
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Μέλος
-
Τελικά έχουμε πολλά κοινά Δημητράκη...Εκλεισα την Πέμπτη ραντεβού στα ξεφτέριια της Χαλκιδας!!!halkis_13 έγραψε:
Καλησπέρα και απο μένα..εχω γίνει λιγο ασυνεπής..θα βελτιωθώ σύντομα..Η "μαμα" αντιπροσωπία λέει μόνο το crytox και τίποτα άλλο..ούτε της wurth..χθές μου έφυγε-εσκισε απο τον ανεμοθραύστη του παρ-μπριζ ένα πλαστικό-ελατήριο.είναι αριστερά εκεί που ακουμπαει ο ανεμοθραύστης..μάλλον απο την πολύ χρήση..και έχω ακόμα πρόβλημα στην κόρνα!!!!!μουγκρίζει!απο βδομάδα στην αντιπροσωπία!!!
Το συγκεκριμένο λαστιχάκι - ελατήριο Κώστα έχει σκιστεί και σε μένα. Τελικά το αγόρασα και έκανε 6€ περίπου. Κανονικά δεν έπρεπε αλλά έγινε μπέρδεμα και γι' αυτό το πλήρωσα.
Ο λόγος που σκίστηκε εμένα ήταν επειδή πέρυσι το καλοκαίρι πύρωνε η ηλιοροφή και όλο το μέρος εκεί. Όταν το άνοιγα λοιπόν, επειδή είναι λάστιχο, αυτό με την ζέστη "έλιωνε" σχετικά... Και μάλιστα επειδή κόλλαγε στο κάτω μέρος του ανεμοθραύστη αυτός δεν ανέβαινε καλά. Σαν να κόλλαγε που και που. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τελικά σκίστηκε σε κάποιο σημείο και είναι λίγο πιο χαλαρό απ' ότι θα έπρεπε...
Βασικά δεν το έχω αλλάξει ακόμη από πέρυσι ( :shy: ), χωρίς να έχω πρόβλημα.
Υ.Γ. Παρεπιπτόντως, η μία κόρνα έχει καεί και σε μένα. Έχω ακόμη μία και μουγκανίζει (Γελάδι άλλωστε...) αλλά δεν με νοιάζει γιατί δεν την χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ! Εκτός από γάμους που το δίνω και καταλαβαίνει!! :clap:
KONSTANTINOS
- Dorara
- Senior Μέλος
-
εμ, βέβαια...αν δεν υπήρχε αυτό το "ειδικό" στρώμα πως θα πληρώναμε 50 ευρώ το λαδάκι τους;
+20 ευρώ η εργασία .... σύνολο 70......
λίγο τσιμπιμένα μου τα 'παν???
:wtf:
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Δεν λιπαίνω οροφή...
Πάω απλά κάθε 3-4 μήνες και αλλάζω τσιμούχες οροφής...(εννοείται στην εγγύηση)
χαχαχαχα....
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- djlgm
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Το Σάββατο κάθισα με υπομονή και καθάρισα τα λάστιχα που συγκρατούν τα παράθυρα όταν είναι κλειστά, όλα τα λάστιχα γενικώς που έρχονται σε επαφή με τα παράθυρα, μέχρι κα το τελείωμα στην πόρτα προς τον καθρέφτη. Καθάρισα και μεσα στην σχισμή που μπαίνει το παράθυρο με το ειδικό πανάκι, και ομολογουμένως βγήκε αρκετή σκόνη/χώμα. Μετά πέρασα όλα τα σημεία με krytox, και μέχρι σήμερα μετά από 3 μέρες δεν ακούω το παραμικρό από εκείνον το θόρυβο. Το krytox κάνει δουλειά, αρκεί να έχετε υπομονή!
ΓΙΩΡΓΟΣ
(LGM)
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Εγώ λειτουργώ διαφορετικά....
Δεν λιπαίνω οροφή...
Πάω απλά κάθε 3-4 μήνες και αλλάζω τσιμούχες οροφής...(εννοείται στην εγγύηση)
χαχαχαχα....
Σωστό κι αυτό...Χαρά στο κουράγιο σου!:PPP
djlgm έγραψε:
Τις τελευταίες μέρες είχε αρχίσει και μένα να τρίζει αρκετά αισθητά κυρίως στα παράθυρα, και δεξιά και αριστερά.
Το Σάββατο κάθισα με υπομονή και καθάρισα τα λάστιχα που συγκρατούν τα παράθυρα όταν είναι κλειστά, όλα τα λάστιχα γενικώς που έρχονται σε επαφή με τα παράθυρα, μέχρι κα το τελείωμα στην πόρτα προς τον καθρέφτη. Καθάρισα και μεσα στην σχισμή που μπαίνει το παράθυρο με το ειδικό πανάκι, και ομολογουμένως βγήκε αρκετή σκόνη/χώμα. Μετά πέρασα όλα τα σημεία με krytox, και μέχρι σήμερα μετά από 3 μέρες δεν ακούω το παραμικρό από εκείνον το θόρυβο. Το krytox κάνει δουλειά, αρκεί να έχετε υπομονή! .
Εννοείται αυτό Γιώργο. Ο καθένας που σκέφτεται να πάρει ανοιχτό αυτοκίνητο (όχι μόνο το Eos) πρέπει να γνωρίζει πως είναι αυτοκίνητο με 'ευαισθησίες' και θέλει φροντίδα και προδέρμ (Crytox)...
Πάντως απογοητεύτηκα από το Mazda MX-5. Το αγόρασε μια φίλη μου πρίν από 3 ημέρες, μπήκα μέσα και έκανε σαν κουδουνίστρα η οροφή! Αμάξι 3 ημερών !!! :wtf:
Δημήτρης
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!
Πάντως απογοητεύτηκα από το Mazda MX-5. Το αγόρασε μια φίλη μου πρίν από 3 ημέρες, μπήκα μέσα και έκανε σαν κουδουνίστρα η οροφή! Αμάξι 3 ημερών !!! :wtf:
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
coo έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!
Πάντως απογοητεύτηκα από το Mazda MX-5. Το αγόρασε μια φίλη μου πρίν από 3 ημέρες, μπήκα μέσα και έκανε σαν κουδουνίστρα η οροφή! Αμάξι 3 ημερών !!! :wtf:ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!Τί φίλη είναι αυτή ; Η Αθανασία το ξέρει ; :PPP
:shy: Σσσσσσσσστ!!!! :fapa:
Μωρέ τί πονηρά μυαλά είστε όλοι σας! Για την οροφή μιλούσαμε σε γυναίκες το γυρίσατε! χαχαχα
Δημήτρης