Πολύ Λάδι!

• xris36
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #6991 από xris36
Πολύ Λάδι! δημιουργήθηκε από xris36
Παιδια γεια σε ολους.
Πολυ λαδι............εχω ενα 1600 και μου καιει αρκετο λαδι χρησιμοποιω τα 10 -40 για το μεγαλο σερβις (30000) αλλα στης 15000 χλμ. δεν εχει σταγονα μεσα, τι γινετε??? μηπως να χρησιμοποιισω πιο χοντρο λαδι???
Ξερει καποιος........

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #6993 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
Γεια σου φίλε και Χρόνια Πολλά!

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μας πεις δύο λόγια για σένα και το αυτοκίνητό σου στην ενότητα "Νέα Μέλη" και να ενημερώσεις την υπογραφή σου. Αυτό γίνεται για να γνωριζόμαστε και λίγο μεταξύ μας!!

Στο θέμα σου τώρα. Έχω κι εγώ το 1.6FSI. Και στα 2 χρόνια που το έχω ξέρω (όπως όλοι μας κιόλας!) ότι το σέρβις γίνεται ανά 15.000χλμ και το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι 5W-30. Επομένως, αν μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο ( :whistle: ) μήπως κάνεις κάτι λάθος τόσο καιρό;;
Το βιβλίο το έχεις διαβάσει να δεις τί λάδι παίρνει και με ποιες προδιαγραφές;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

• xris36
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7025 από xris36
Απαντήθηκε από xris36 στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
Σορι για τα λαδια εχεις δικιο σημερα τα ειδα και ειναι 5-30,αλλα απο την αντιπροσοπεια μου ειπαν να τα αλλαζω οταν εχω ενδειξη στο ταμπλο δηλαδη στα 30000 χλμ. και οχι στης 15000 χλμ.

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7032 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
xris36 έγραψε:

Σορι για τα λαδια εχεις δικιο σημερα τα ειδα και ειναι 5-30,αλλα απο την αντιπροσοπεια μου ειπαν να τα αλλαζω οταν εχω ενδειξη στο ταμπλο δηλαδη στα 30000 χλμ. και οχι στης 15000 χλμ.

Χρήστο, το να αφήσεις τα ίδια λάδια μέσα στον κινητήρα για 30.000 χλμ, είναι έγκλημα. Μια αλλαγή κάθε 15.000 (τουλάχιστον) είναι επιβεβλημένη...αν ρίξεις μια ματιά στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου, αναφέρει τις συχνότητες για τα μικρά και μεγάλα σέρβις, όπως και τις εργασίες που πραγματοποιούνται σε κάθε ένα από αυτά...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7035 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
xris36 έγραψε:

Άν θές να σου μείνει η μηχανή στο χέρι, καλά σου είπαν.... :shhhh:
I rest my case...

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7043 από Γελάδι
xris36 έγραψε:

Ωραία! Πάει το ένα...
Όσο για το άλλο τώρα για να είμαστε ειλικρινείς υπάρχει ένα δίκιο σε αυτό που σου λένε... Βέβαια η ένδειξη που σου βγαίνει στην οθόνη δεν είναι συγκεκριμένη. Είναι εντελώς δυναμική. Δηλαδή, μεταβάλλεται ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και άλλους παράγοντες. Αυτή είναι η έννοια άλλωστε του περιβόητου Longlife! Σίγουρα όμως η επικρατούσα άποψη είναι ότι ανά 15.000χλμ είναι ένα καλό διάστημα να αλλάζουμε τα λάδια μας (όπως άλλωστε γράφει και το βιβλίο), άσχετα το τι λέει η ένδειξη. Και η πρότασή μου θα ήταν γι' αυτό. Τώρα βέβαια αν θέλεις να ακολουθείς τον υπολογιστή και την ένδειξη του, και αφού έχεις και τις ευλογίες της αντιπροσωπείας, τότε όπως θέλεις!

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7049 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
1)Στα ατμοσφαιρικα το αργοτερο στα 15000 χλμ θελουν αλλαγη και να σου πω κατι,αλλαξε και ενα φιλτρακι τουλαχιστον ανα δευτερη αλλαγη λαδιων.
Και φτηνο ειναι και σιγουρα δεν κανει κακο στον κινητηρα σου.
2)Παραπονιεσαι οτι δεν εχει αρκετο λαδι στην αλλαγη λαδιων.
Μηπως τα καιει?
Μηπως τα χανει απο καποια τσιμουχα-φλαντζα ή απο τη ταπα του καρτερ?
Μια μικρη ποσοτητα λαδιου καινε ολες οι μηχανες,αν υποψιαζεσαι οτι καιει περισσοτερο κοιταξε μηπως εχεις λαδωμενα μπουζι (δηλαδη πας για ελατηρια πιστονιου) η αυτο χανετε μεσω τω αναθυμιασεων.
Αν βαλεις πιο χοντρο λαδι δεν θα εχεις επαρκη λιπανση,θα καταναλωνει περισσοτερη βενζινη και θα χασεις σε ευστροφια.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7055 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
Γελάδι έγραψε:

Γεια σου φίλε και Χρόνια Πολλά!

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μας πεις δύο λόγια για σένα και το αυτοκίνητό σου στην ενότητα "Νέα Μέλη" και να ενημερώσεις την υπογραφή σου. Αυτό γίνεται για να γνωριζόμαστε και λίγο μεταξύ μας!!

Στο θέμα σου τώρα. Έχω κι εγώ το 1.6FSI. Και στα 2 χρόνια που το έχω ξέρω (όπως όλοι μας κιόλας!) ότι το σέρβις γίνεται ανά 15.000χλμ και το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι 5W-30. Επομένως, αν μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο ( :whistle: ) μήπως κάνεις κάτι λάθος τόσο καιρό;;
Το βιβλίο το έχεις διαβάσει να δεις τί λάδι παίρνει και με ποιες προδιαγραφές;

Άσε που και τα 15,000 πολλά είναι αλλά αφού η αντιπροσωπεία λέει όλα ΟΚ τι να κάνουμε.τα αλλάζουμε όλοι κάθε 15.000

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7157 από Jimmy LarisEOS
Απαντήθηκε από Jimmy LarisEOS στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
Αντιπροσωπεία σου είπε κάθε 30000 ή ο μπαρμπα Θωμάς με το συνεργείο στην γωνία; Αν είναι το συνεργείο πές μας που δεν πρέπει να ξαναπάμε τα αυτοκίνητά μας για σερβις

ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:

• xris36
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7225 από xris36
Ρε παιδια δεν τα λεω απο μονος μου, η αντιπροσωπεια της κομοτηνης μου ειπε οτι και καλα τα λαδια ειναι καταλληλα για 30000χλμ. τι να πω εγω. Παντως στα 15000χλμ. που εκανα εναν ελενχο πηρε περιπου στα 700μλ.

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7226 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
xris36 έγραψε:

Ρε παιδια δεν τα λεω απο μονος μου, η αντιπρωσοπεια της κομοτημης μου ειπαι οτι και καλα τα λαδια ειναι καταλυλα για 30000χλμ. τι να πω εγω. Παντος στα 15000χλμ. που εκανα εναν ελενχο πηρε περιπου στα 700μλ.

Χρήστο σε έχουν πληροφορήσει λανθασμένα....κάθε αλλαγή πρέπει να γίνεται max στις 15.000 χλμ...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7234 από Jimmy LarisEOS
Απαντήθηκε από Jimmy LarisEOS στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
Επειδή εδώ πάνω είμαι και εγώ όσοι έχουν VW και τα πονάνε τα πηγαίνουν για σερβις Καβάλα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7237 από Coo
Βρε και ...βιλανόβα να μου έβαζαν και να μου έλεγαν ότι αντέχει για 100000 χλμ, εγώ πάλι στα 15,000 θα τα άλλαζα.

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7247 από nikitas tsi
Kai σιγουρα αν αντεχουν για 15000χλμ στον FSI,σιγουρα για τα TSI θελουν αλλαγη στα 10000 χλμ μιας και το λαδι κυριολεκτικα τηγανιζετε απο την λιπανση του αξονα της τουρμπινας.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7248 από Coo
nikitas tsi έγραψε:

Kai σιγουρα αν αντεχουν για 15000χλμ στον FSI,σιγουρα για τα TSI θελουν αλλαγη στα 10000 χλμ μιας και το λαδι κυριολεκτικα τηγανιζετε απο την λιπανση του αξονα της τουρμπινας.

Μήπως είναι λίγα τα 10,000 βρε Νικήτα; Δε λέω, συμφωνώ ότι καταπονείται περισσότερο, αλλά ανα 10k δεν είναι λίγα τα χιλιόμετρα; Ο κατασκευαστής το ορίζει στα 15. :unsure:
ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

Δημήτρης

• ant
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7315 από ant
Απαντήθηκε από ant στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
Σε γενικές γραμμές όλοι έχετε ένα δίκιο. Και εσείς που λέτε ότι πρέπει να γίνεται η αλλαγή στα 10-15000 χιλιόμετρα και εσείς που λέτε στα 30000 γιατί έτσι λέει η αντιπροσωπεία. Η αλήθεια για το τι πρέπει να γίνεται είναι δυστυχώς κάπου ανάμεσα και έχει να κάνει πως έχουν δηλώσει τα λάδια-service στον εγκέφαλο.
Η λειτουργία του κινητήρα της vw δουλεύει με 2 τρόπους
α) με σταθερή αλλαγή κάθε 15.000 ή κάθε 1 χρόνο.
β) με μεταβλητά διαστήματα max 30000 η κάθε 2 χρόνια.
Σε πια κατάσταση λειτουργεί το αυτοκίνητο μας μπορούμε να το δούμε μέσα από το vag-com ή μέσω της αντιπροσωπείας.
Αν δουλεύει στην πρώτη κατάσταση όπως όλα όσα έχω δει εδώ τουλάχιστον της Θεσσαλονίκης τότε μην περιμένετε να σας ειδοποιήσει για service παρά μόνο για χαμηλή στάθμη λιπαντικού η οποία δεν είναι τα 700 γραμμάρια ούτε το 1 λίτρο. Είναι τα 2 λίτρα, όταν δηλαδή στον κινητήρα υπάρχει λιγότερο από 1,6 lt.

Όπως και να έχει τα 3,6kg λάδια δεν αντέχουν 15.000 χιλιόμετρα οπότε θεωρούμε ότι μια συμπλήρωση 0,4-0,8kg δεν είναι πρόβλημα. Προσωπικά στα 12-13000 km συμπληρώνω 0,3-0,4 kg λάδι.

Ας δούμε τώρα τι επιλογές έχουμε σε σχέση με τα παραπάνω.
α) αλλάζουμε κάθε 15.000 km και συμπληρώνουμε 0,4 kg στα 12-13000 km. Σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα full συνθετικό λιπαντικό που αντέχει 15000km σαν αυτά που φοράνε σε toyota πχ. Τα longlife σε αυτή τη περίπτωση είναι άχρηστα αφού τα ειδικά στοιχεία που υπάρχουν ώστε να καταλαβαίνει ο κινητήρας πότε πρέπει να πας για service δεν χρειάζονται. Πρέπει να πας συνεργείο στα 15000km τέλος. Ο κινητήρα από την ώρα που θεωρητικά έχετε κάνει service και τον μηδενίζει η αντιπροσωπεία μετράει αντίστροφα 15.000 km ή 365 μέρες. Θεωρητικά πρέπει να βγάζει και μήνυμα στην οθόνη.

β) Εφόσον έχει δηλωθεί στον εγκέφαλο χρήση longlife λιπαντικού και μόνο τότε ο εγκέφαλος ελέγχει τα ειδικά πρόσθετα που υπάρχουν στο longlife λιπαντικό και ενημερώνει για service όποτε πιστεύει ότι χρειάζεται. Tα max km που ορίζονται από τον κατασκευαστή είναι 30000 km ή 730 μέρες και μετράνε αντίστροφα, τουλάχιστον για τις μέρες, από την ώρα που μηδενίζει στο service. Εδώ η χρήση longlife λιπαντικού είναι απαραίτητη. Ωστόσο θα πρέπει να τονίσω ότι και εδώ θα πρέπει να συμπληρώνουμε λάδι εφόσον χρειάζεται. Απλά δεν πάμε για αλλαγή λαδιών στα 15.000 km αλλά κατευθείαν service όποτε μας πει το Eos.

Επειδή οι αντιπροσωπείες δεν διαθέτουν και τους πλέον εξειδικευμένους τεχνικούς και επειδή το service που σου κάνουν το πληρώνεις χρυσάφι δεν σου δίνουν το αυτοκίνητο στην κατάσταση λειτουργία β' αλλά στην α'. Λογικό θα το έλεγα, στην Ελλάδα είμαστε. Τώρα, αν κάποιος θέλει να πάει στην κατάσταση λειτουργίας β να έχει υπόψιν του ότι καλύτερα θα είναι να πάει στην αντιπροσωπεία και να μιλήσει με αυτά τα τσακάλια που λέγονται "υπεύθυνοι service" και να τους ρωτήσει για τα μεταβλητά διαστήματα service. Εαν νιώθει ικανοποιημένος από αυτά που θα του πουν. τότε ας το κάνει.

Την κωδικοποίηση του vag-com για την κατάσταση λειτουργίας την έχω και μπορώ να την στείλω σε όποιον τη χρειαστεί.
Όποια λειτουργία πάντως επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι για το 1,6 fsi τα 400-800 γραμμάρια λιπαντικού δεν είναι πρόβλημα. Για τα tsi δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθώς τα τουρμπισμένα θέλουν το λαδάκι τους πιο συχνά.
Σημείωση.
Τα παραπάνω αποτελούν τους 2 τρόπους που έχει η vw για να ελέγχει τα service της. Αν δεν συμφωνείτε σε κάτι από τα παραπάνω υπεύθυνος δεν είναι ο γράφων αλλά η VW.

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7316 από Γελάδι
Μπράβο Αποστόλη!!
Πολύ χρήσιμα αυτά που μας είπες! Νομίζω ότι μπήκαν πλέον τα πράγματα στην θέση τους!
:ole:

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7336 από Coo
Εξαιρετικό πόστ. :bravooo

Δημήτρης

• phoenixgrg
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7348 από phoenixgrg
Απαντήθηκε από phoenixgrg στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
εισαι φοβερος μπραβο και απο μενα οποτε καντε το στα 15000 για να εχουμε το κεφαλι μας λιγο πιο ξεγνιαστο γιατι οπως ειπε και το παιδι πιο πανω στην ελλαδα ειμαστε και δεν ξερεις ποτε μπορει να μας βαλουν και ελαιολαδο απο την σαλατα που τους ξεμινε για να συμπληρωσουν

• xris36
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7399 από xris36
Μπραβο Αποστολε μας εδοσες μια πληρη εικονα. Πολυ καλος............:clap:

Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7699 από nikitas tsi
Αυτες οι οδηγιες παιδια αφορουν την Ελλαδα ή τη χωρα παραγωγης?
Γιατι 30000 δηλαδη 2 ή και 3 χρονια στην Ελλαδα ειναι ζορικα με τους καυσωνες που εχουμε κατι που δεν ισχυει στην κεντρικη Ευρωπη.
Το λαδι μη κρυβομαστε θα γινει νεροζουμι.

Νikitas TSi

• ant
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7729 από ant
Απαντήθηκε από ant στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
Νικήτα, ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του. όπως επίσης μπορεί να πάει στο Μπαρμπά Θωμά που την καλύβα του την έχει κάνει συνεργείο, να του βάλει 10-40 και να νομίζει ότι προστατεύει τον κινητήρα του καλύτερα. Η χώρα παραγωγής του Eos είναι η Πορτογαλλία σε αντίθεση με το Golf που είναι η Γερμανία. Στην Βόρειες χώρες βάζουν 0-30 λόγο ψύχους και για την χώρα μας ο κατασκευαστής προτείνει 5-30. Τώρα αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι ή ότι μας φωτίσει ο Θεός ή ο κατασκευαστής ή ο φίλος μας στο συνεργείο. Η απόφαση είναι του καθενός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εγγύηση καλύπτει με την επέκταση της εγγύησης 4 χρόνια.
Δυστυχώς για εμάς ότι λάδι και να βάλουμε τα προβλήματα στο vwgroup βγαίνουν στην 5ετία με 6ετία. Εκτός και αν έχει πρόβλημα από την αρχή.
Προχθές ήμουν στην Κατερίνη και ο υπεύθυνος του συνεργείου επέμενε ότι η οροφή πρέπει να καθαρίζεται με σιλικόνουχο λιπαντικό και ότι αυτό προτείνει και ο κατασκευαστής. Αν εσύ έχεις βρει κάπου να λέει ο κατασκευαστής κάτι τέτοιο, ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Άκρη δυστυχώς δεν θα βγάλουμε με κανένα. Ας τα βάλουμε κάτω ο καθένας ξεχωριστά και ας είμαστε εμείς υπεύθυνοι τουλάχιστον για ότι κακό είναι να μας βρει. Και όσο για το λάδι που θα γίνει νεροζούμι νομίζω ότι το έκανα ξεκάθαρο στο προηγούμενο post μου ότι η Vw θεωρεί ότι λόγο ότι θα συμπληρώσεις αναγκαστικά κάποια ποσότητά λιπαντικού δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

• vasili_espresso
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #10412 από vasili_espresso
Απαντήθηκε από vasili_espresso στο θέμα Απ:Πολύ Λάδι!
χωρις παρεξηγηση , να καψει στα 15000 χλμ 700ml λαδι ενας κινητηρας VW ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Να προβληματιστειτε μονο εαν δε τα καψει. Γιατι σε αυτη την περιπτωση το λαδι που σας εβαλαν στη μηχανη θα ειναι πιο χοντρο απο αυτο που προβλεπει ο κατασκευαστης

Και εγω καθε 15000 τα αλλαζω και αν ειχα TSI θα τα αλλαζα νωριτερα

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #17625 από vaggelis4
Απαντήθηκε από vaggelis4 στο θέμα Πολύ λάδι....!!
Σήμερα επλύνα το αμαξι μου και γω σα καλο παιδι και στο τέλος ελεγξα και τα βασικα της μηχανης όπως κανω ανα τακτα χρονικα διαστηματα....
Εφτασα λοιπον και στο δεικτη λαδιου... ενω το ειχα κοιταξει την προηγουμενη βδομαδα και δεν ειχε πεσει καθολου απο την τελευταια αλλαγη (26/8/09) και χαιρομουνα γιατι ελεγα σταματησε να τρωει λαδι το αμαξι μου... το ειδα σημερα περιπου 4 χιλιοστα πιο κατω απο την προηγουμενη φορα με αποτελεσμα να μου σπασει παλι τα νευρα... :wall:
τωρα με το που μπηκα ειδα και ενα θεμα απο τον coo που λεει για ενα πολο που ετρωγε λαδια και στο τελος τα εφτησε η μηχανη και εχω αρχησει να ανησυχω πολυ... :crazyman:
παντως παρατηρησα οτι καθε 3000-3500 χλμ τρωει λαδια και παντα ξαφνικα δλδ δεν πεφτει σταδιακα η σταθμη αλλα η πρωτη φορα ηταν στα 3600 που το παρατηρησα παλι ξαφνικα και στα 6800 που εχω τωρα παλι...
να βαλω πιο χοντρα λαδια;; (φυσικα θα παω σε συνοικιακο συνεργειο δε δινω παλι 160 ευρο για αλλαγη στην αντιπροσωπεια, λαδια - φιλτρα ειναι)
τι να κανω να το πεταξω; :fapa: δε το εχω ξαναδει αυτο το πραμα....!:gun:

Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp

• pr1g1pas
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #17626 από pr1g1pas
Απαντήθηκε από pr1g1pas στο θέμα Απ:Πολύ λάδι....!!
Βαγγέλη ενα αυτοκίνητο είναι φυσιολογικό να τσιμπάει λίγο στα λάδια του, λίγο όμως. Οταν πήρα κι εγώ το δικό μου τσίμπαγε (πράγμα που μου είπε και ο Φιλοσίδης πριν ακόμα μπω στο Εοs) και ακόμα απο καιρού εις καιρόν τσιμπάει λίγο.Ως εκ τούτου δε νομίζω οτι υπάρχει λόγος ανησυχίας, εκτος και να βλέπεις μεγάλες αποκλίσεις στη ποσότητα λαδιού.Είναι ανάλογα και την χρήση που κάνεις πιστεύω, δηλαδή κατά πόσο ζορίζεις τον κινητήρα σου.

Συντονιστές: nikitas tsi