- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Πολύ Λάδι!
- vaggelis4
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-
το θεμα ειναι το λάδι που "εξαυλονεται" να μην πηγαινει στο θαλαμο καυσης, αν πηγαινε πιστευω να το καταλαβαινα...
θελω ομως να στειλω ενα e-mail στη VW Γερμανιας ωστε να μου πουν που πραγματικα χανεται το λαδι..!
κατι τελευταιο, τι λαδι να βαλω; 5W30 σιγουρα αλλα ειμαι αναμεσα στο
1. Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5W-30
www.castrol.com/cast...2
2. Castrol EDGE SAE 5W-30
www.castrol.com/cast...v
να δοκιμασω το πρωτο;; ε; mam...mam...
Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Jimmy LarisEOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Jimmy LarisEOS ΧΩΡΙΣ EOS
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Live for nothing or die for something
Ο Γάμος μου!!!!
:bebe2: :bebe:
- pr1g1pas
- Senior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Γιωργο σε αυτο που λες εχεις δικιο αλλα εκ των πραγματων δε το ζοριζω γιατι δε το κινω πολυ αλλα μονο εκτος πολης, το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να κανω και παλι αλλαγη λαδιου καθως δεν εμπιστευομαι οτι στην αντιπροσωπεια μου εβαλαν αυτα που μου ειπαν και δε θελω να συμπληρωσω και να κανω κοκτειλ...
το θεμα ειναι το λάδι που "εξαυλονεται" να μην πηγαινει στο θαλαμο καυσης, αν πηγαινε πιστευω να το καταλαβαινα...
θελω ομως να στειλω ενα e-mail στη VW Γερμανιας ωστε να μου πουν που πραγματικα χανεται το λαδι..!
κατι τελευταιο, τι λαδι να βαλω; 5W30 σιγουρα αλλα ειμαι αναμεσα στο
1. Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5W-30
www.castrol.com/cast...2
2. Castrol EDGE SAE 5W-30
www.castrol.com/cast...v
να δοκιμασω το πρωτο;; ε; mam...mam...
το δευτερο θα πρότεινα, καθώς και το mobil1 είναι τα κορυφαία νομίζω
- Dorara
- Senior Μέλος
-
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δε νομίζω να είναι φυσιολογικό να καίει λάδια ένας καινούριος κινητήρας από την ώρα και τη στιγμή που δε ζορίζεται όπως λές.
Ή θέλει ρύθμιση ή κατι άλλο φταίει. Μην το αφήσεις έτσι.... πόσο πιά λάδι "τσιμπαει" ο κινητήρας κατά τα λεγόμενα της αντιπροσωπέιας Φιλοσίδη??? ??????????? ???????????
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Το θέμα μετακινήθηκε στην ενότητα "προβλήματα" και συγχωνεύτηκε με το προϋπάρχον θέμα.
Παρακαλώ να προσέχουμε όταν ανοίγουμε νέο θέμα, όταν υπάρχει ήδη ανοιχτό με την ίδια θεματολογία.
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- pr1g1pas
- Senior Μέλος
-
Με συγχωρείτε αλλά η αντιπροσωπεία τι λέει?
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δε νομίζω να είναι φυσιολογικό να καίει λάδια ένας καινούριος κινητήρας από την ώρα και τη στιγμή που δε ζορίζεται όπως λές.
Ή θέλει ρύθμιση ή κατι άλλο φταίει. Μην το αφήσεις έτσι.... πόσο πιά λάδι "τσιμπαει" ο κινητήρας κατά τα λεγόμενα της αντιπροσωπέιας Φιλοσίδη??? ??????????? ???????????
Noμίζω είναι φυσικό ειδικά ενας καινούργιος κινητήρας να ζητήσει παραπάνω ποσότητα λαδιού διότι δεν έχει ανοίξει καθόλου, δηλαδή δεν εχει ανεβάσει στροφές και δεν εχει δουλέψει κοντά στα κόκκινα.
- vaggelis4
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-
Dorara έγραψε:
Με συγχωρείτε αλλά η αντιπροσωπεία τι λέει?
Noμίζω είναι φυσικό ειδικά ενας καινούργιος κινητήρας να ζητήσει παραπάνω ποσότητα λαδιού διότι δεν έχει ανοίξει καθόλου, δηλαδή δεν εχει ανεβάσει στροφές και δεν εχει δουλέψει κοντά στα κόκκινα.
Εχει δουλεψει εχει δουλεψει... :shades:
αλλα 2 φορες και οχι για πολυ με προσοχη παντα και σε εθνικη....
παντως τα λαδακια θα τα αλλαξω μεσα στη βδομαδα δε γινεται θα σκασω οσο το σκεφτομαι οτι εχει λιγοτερο... :gmt:
Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp
- paterak
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Το να καίει λίγο λάδι ένας κινητήρας μπορεί να συμβεί, αν και δεν θα έπρεπε.
Αυτό που δεν γίνεται υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι ο κινητήρας να μην καίει τίποτα για μεγάλο χρονικό διάστημα και ξαφνικά να κατεβαίνει η στάθμη 4 χιλιοστά σε μία εβδομάδα.
Προκειμένου να είσαι σίγουρος ότι η μέτρηση σου δεν είναι λάθος λόγω εξωτερικών παραγόντων, προσπάθησε να παίρνεις μετρήσεις με την μηχανή εντελώς κρύα, σε οριζόντιο πάντα επίπεδο και με εξωτερική θερμοκρασία περίπου ίδια κάθε φορά.
Θα πρότεινα επίσης να μην αλλάξεις λάδια, εφόσον είναι από τον Αύγουστο και είναι καθαρά. Να πας στη αντιπροσωπεία που σου τα άλλαξε, να αναφέρεις το πρόβλημα και να τους ζητήσεις να συμπληρώσουν τα ίδια λάδια και να σου δώσουν το υπόλοιπο. Θα σου κοστίσει πιο φτηνά να αγοράσεις 1 λίτρο παρά να αλλάξεις καινούρια λάδια. Χώρια που έτσι έχεις την αντιπροσωπεία πάντα υπεύθυνη στο θέμα της εγγύησης καθώς και για μελλοντική φασαρία κλπ κλπ
Αν πάλι επιλέξεις να αλλάξεις λάδια θα συμβούλευα να αλλάξεις και φίλτρο καθώς χωράει κάπου μισό λίτρο μέσα του
Ελπίζω να ήμουν χρήσιμος
Stelios 1.4 TSI
- vaggelis4
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-

οποτε θα τα αλλαξω να εχω το κεφαλι μου ησυχο και θα αλλαξω και φιλτρο γιατι ειχα ξεχασει οτι μενει κ σε αυτο υπολοιπο λαδιου.... :agree:
Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp
- sakisdal
-
- Αποσυνδεμένος
- Senior Μέλος
-
- TSI
tsi
- vaggelis4
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-
παιδια μια ερωτηση.? με το θεμα αυτο κοιταξα και εγω σημερα τα λαδια του δικου μου τουτου...........Μετα απο 6500χλμ ειδα οτι ελλειπε λιγο κατω απο μισο λιτρο λαδι ειναι καλο αυτο η ανησυχητικο????
Καπως ετσι εγινε και μενα αλλα απο οσο βλεπω ειναι φυσιολογικο... εξαλλου το λεει και στις οδηγιες χρησεως οτι "μπορει" να καψει..... :tsantilas:
Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp
- paterak
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Stelios 1.4 TSI
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 162
Σας φαινεται παραλογο ενας κινητηρας να καιει λαδια μεσα στα πλαισια των φυσιολογικων ανοχων του??
Κι'εμενα μου και λαδια,δεν ειναι κατι το ανησυχητικο ουτε και βγαζει η εξατμιση μπλε καπνο για να με τρομαξει.
Να ξερετε οτι η vw συνιστα αλλαγη καθε 15000 χλμ,ειναι φυσιολογικο μετα τα 8000 χλμ το λαδι να βρισκετε στο μεσο της ζωης του στον κινητηρα και να μην αποδιδει τα μεγιστα αλλα να εχει φθινουσα πορεια με ολα αυτα τα αποτελεσματα.
Και οσοι εχετε υπερτροφοδοτουμενο ποτε μη ξεπερασετε το μεγιστο στο δεικτη λαδιου.
Νikitas TSi
- vaggelis4
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-
Μισο λεπτο ρε παιδια,δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να πατε στην αντιπροσωπεια,να χασετε ενα μεροκαματο για να σας βαλουν λιγο λαδι και δεν πατε να παρετε ενα λιτρο και να συμπληρωσετε οσο λειπει??
Σας φαινεται παραλογο ενας κινητηρας να καιει λαδια μεσα στα πλαισια των φυσιολογικων ανοχων του??
Κι'εμενα μου και λαδια,δεν ειναι κατι το ανησυχητικο ουτε και βγαζει η εξατμιση μπλε καπνο για να με τρομαξει.
Να ξερετε οτι η vw συνιστα αλλαγη καθε 15000 χλμ,ειναι φυσιολογικο μετα τα 8000 χλμ το λαδι να βρισκετε στο μεσο της ζωης του στον κινητηρα και να μην αποδιδει τα μεγιστα αλλα να εχει φθινουσα πορεια με ολα αυτα τα αποτελεσματα.
Και οσοι εχετε υπερτροφοδοτουμενο ποτε μη ξεπερασετε το μεγιστο στο δεικτη λαδιου.
Αυτο που εχω απορεια ομως ειναι το που χανεται αυτο το λαδι αφου δε το καιει στην ουσια γιατι θα φαινοταν,
αυτο ειναι που δε μπορω να καταλαβω. :no:
Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Αν παραυτα διατηρεις αμφιβολιες παρε ενα μπουζοκλειδο,βγαλε τα μπουζι σου εξω και παρατηρησε αν καποιο απ'αυτα ειναι λαδωμενο.
Αν παρατηρησεις κατι τετοιο το μπορεις να απαιτησεις επισκευη μηχανης (αν εχεις εγγυηση) .
Για να σε καθησυχασω θα σου πω οτι αν υπηρχε κατι κακο θα σου ρεταριζε,δεν θα επαιρνε ευκολα μπροστα,ασταθες ρελαντι και ισως C.E.L.
Θα σου πω οτι η AUDI οτο Α2 θεωρει φυσιολογικη τη καταναλωση 1 λιτρου λιπαντικου ανα 1000 χιλιομετρα.
Νikitas TSi
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Θα σου πω οτι η AUDI οτο Α2 θεωρει φυσιολογικη τη καταναλωση 1 λιτρου λιπαντικου ανα 1000 χιλιομετρα.
:crazyman: Σαν να μη μας τα λέει καλά η Audi...Σαν πολύ δεν είναι; Τόσο καίνε τα δίχρονα scooter...

Δημήτρης
- Jimmy LarisEOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Ο Γάμος μου!!!!
- vaggelis4
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Μέλος
-
Aπο τη στιγμη που δεν εχεις διαροη ουτε και βγαζει μπλε καπνο (φθαρμενο ελατηριο πιστονιου,σωληνακι αναθυμιασεων) τοτε το καιει.
Αν παραυτα διατηρεις αμφιβολιες παρε ενα μπουζοκλειδο,βγαλε τα μπουζι σου εξω και παρατηρησε αν καποιο απ'αυτα ειναι λαδωμενο.
Αν παρατηρησεις κατι τετοιο το μπορεις να απαιτησεις επισκευη μηχανης (αν εχεις εγγυηση) .
Για να σε καθησυχασω θα σου πω οτι αν υπηρχε κατι κακο θα σου ρεταριζε,δεν θα επαιρνε ευκολα μπροστα,ασταθες ρελαντι και ισως C.E.L.
Αν το παρεις λογικα ομως το θεμα διαρροη στο χωρο καυσης δεν υπαρχει οπως ειπαμε, διαρροη εκτος μηχανης δεν υπαρχει αρα δε γινεται να εξαυλόνεται το λαδι,
αυτο που θελω να πω ειναι και με βαση τη φυσικη να το παρεις (αρχη διατηρρησης ενεργειας) κατι πρεπει να γινεται αυτο το λαδι.
Αν γινοταν ατμος (λεμε τωρα) οταν θα παγωνε θα επεφτε παλι αρα δε θα εξελειπε, τωρα αν χανεται απο αντλια ή κατα τη λυπανση του τουρμπο δε το ξερω γιατι δεν εχω ιδιαιτερα εξειδικευμενες γνωσεις μηχανικης.
Βαγγέλης 1.4 TSi 160hp
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Στα δε πρωτα 5000 χλμ αυτη η καταναλωση μπορει να ειναι υψηλοτερη
Δηλαδη συμφωνα με το μανιουαλ ειναι λογικη η καταναλωση απο τον κινητηρα μεχρι και 15 λιτρων λιπαντικου ανα 15000 χλμ.
:crazyman: Σαν να μη μας τα λέει καλά η Audi...Σαν πολύ δεν είναι; Τόσο καίνε τα δίχρονα scooter...
Ρε μπας και μας πουλησαν διχρονο αντι για 4χρονο??
Νikitas TSi
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Να του βάλουμε αν είναι και λάδι με άρωμα φράουλα ή κεράσι... :wall:
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
- Jimmy LarisEOS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
nikitas tsi έγραψε:
Να του βάλουμε αν είναι και λάδι με άρωμα φράουλα ή κεράσι... :wall:
Βάλε του τηγανιού να μυρίζει πατάτες και αυγά τηγανητά με μπέικον
ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASSAT 1.4 TSI
Ο Γάμος μου!!!!
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Σίγουρα έχει να κάνει ο τρόπος οδήγησης. Θεωρώ ότι οδηγώ πολύ νορμάλ και προνοητικά. Όπως επίσης θεωρώ ότι αυτή η κατανάλωση που έχωμεταξύ των σέρβις είναι απολύτως φυσιολογική.
Βαγγέλη τελικά τί έκανες με το θέμα σου; Τα άλλαξες;
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- Lemon
- Senior Μέλος
-
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Lemon έγραψε: καλημερα σε ολους ,εχω βαλει λιγα περισοτερα λαδια στην μηχανη ,δηλαδη πολυ λιγο πανω απο την σταθμη που πρεπει μεχρι εκει να προσθεσεις λαδι στον κινητηρα ,υπαρχει προβλημα με αυτο και θα πρεπει να αφαιρεθει?
Δεν έχει πρόβλημα, μη σε ανησυχεί..
Βαγγέλης - 1.4 TSi