- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
Εισροή νερού από παντού
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
1ον: Δεξιά πάνω στην ένωση της κουκούλας με το παρμπρίζ, τρέχει σαν βρύση όταν υπάρχει αρκετό νερό. (Η υδρορροή είναι καθαρή και το πρόβλημα διαπιστώθηκε εκ νέου μετά τον καθαρισμό της, το κενό είναι φυσιολογικό μεταξύ κουκούλας και παρμπρίζ)
2ον: Πίσω από το παράθυρο του συνοδηγού, στο πίσω τζάμι δηλαδή, υπάρχει ένα λάστιχο που ξεχωρίζει από την καμπίνα του αυτοκινήτου (θα βάλω και φώτο αργότερα) αυτό όταν βρέχει, όταν το πλένω και γενικότερα όταν έρχεται σε επαφή το αυτοκίνητο με νερό δακρύζει-στάζει-τρέχει σαν βρύση νερό. Το αποτέλεσμα αυτού είναι το νερό να τρέχει στα πίσω καθίσματα και κάτω από αυτά καθώς και στην πλαϊνή ταπετσαρία που υπάρχει και το ηχείο. Ακόμη, το νερό το βγάζει στη ρεζέρβα, με αποτέλεσμα να έχει πιάσει μούχλα ότι υπάρχει κάτω από το πατάκι του χώρου αποσκευών. Άλλο ένα σημείο που γεμίζει νερό από το ίδιο πρόβλημα είναι το μέρος όπου μπαίνει η κουκούλα και συγκεκριμένα εκεί που αποθηκεύεται η δεξιά κολόνα, μέρος το οποίο θα έπρεπε να είναι στεγνό όπως ακριβώς είναι η μεριά του οδηγού.
Να σημειώσω επίσης ότι χθες συγκεκριμένα καθαρίστηκαν εκ νέου όλες οι υδρορροές παρουσία μου (το αναφέρω γιατί καμιά φορά δεν γίνεται παρόλο που το πληρώνεις..) και στέγνωσα όλα τα μέρη της κουκούλας, των καθισμάτων και του χώρου αποσκευών με πανιά και πιστολάκι (πάρα πολλές ώρες..). Το αυτοκίνητο το άφησα έξω επίτηδες στην βροχή, εδώ στην Ηγουμενίτσα έριξε πάρα μα πάρα πολύ νερό αυτές τις μέρες, για να δω τι γίνεται με την στεγανότητά του λόγω της ακινησίας που το είχα για σχεδόν έναν χρόνο περίπου. Το αποτέλεσμα επαλήθευσε τους φόβους μου..
Παιδιά ευχαριστώ για τον χρόνο σας, κάθε συμβουλή-παρατήρηση-βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
Απλά να αναφέρω ακόμα ότι πριν το βγάλω σε ακινησία είχα κουραστεί να δίνω χρήματα για λάστιχα, σιλικόνες, καθαρισμούς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και επειδή μου αρέσει αρκετά το αυτοκίνητο και δεν θέλω να το πουλήσω αλλά να το επισκευάσω και να το κρατήσω (γιατί έχει και κάποια άλλα θέματα τα οποία θα σας τα αναλύσω μόλις επισκευαστεί το πρόβλημα που έχει με τα νερά) θα ήθελα να με βοηθήσετε να έχετε τον χρόνο φυσικά. Σας ευχαριστώ και πάλι, σε λιγάκι θα ανεβάσω και φωτογραφίες σχετικές με τα προβλήματα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να τη δείτε.
VW EOS 1.6 FSi Sportline Black Edition
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
- thodoris
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 122
1,4 TSI 2?? PS
Powered by Revo Technik, APR Carbonio Intake, Θεόφιλος Exhaust 63,5mm & GFB DV+ T9355, I/C S3
- angelakis
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 22
Όλα φτιάχνουν με λίγη υπομονή βέβαια...
1: το πρόβλημα στο σημείο ένωσης του μπρατσου με το παρμπρίζ λύνεται εύκολα, υπάρχει DIY απο το Βαγγέλη και εμένα (βλέπε DIY μόνωση στομίου υδροροης στα μπράτσα της οροφής). Σε βεβαιώνω πως το πρόβλημα σε εμάς έπαψε να υφίσταται. Υποθέτω βέβαια οτι εχεις ελέγξει ήδη τα a-pillar και δεν έχουν διαρροές ή σκυσιματα (γιατί τότε θα πρέπει να διορθωθούν και αυτά, ενδεικτικά αντικατάσταση και των δυο a-pillar 50€)
2: το πρόβλημα στη πίσω κολόνα εχει συμβεί στους περισσότερους πιστεύω κάποια στιγμή και δεν εξαρτάται απαραιτήτως απο την λίπανση των λαστιχων των υδροροών. Το νερό κάνει υπερχειληση και μαζεύεται πέρα απο το σαλόνι σου και στο χώρο φύλαξης του μπρατσου και το πορτμπαγκάζ. Υπάρχουν δυο στόμια απορροής απο την οροφή προς τα πίσω ( ανοίγοντας την οροφή θα δεις οτι στο πίσω μέρος υπάρχει ένας σύνδεσμος σχήματος Υ, έρχονται δηλαδή δυο υδρορροές απο την οροφή και απολήγουν σε μια η οποία διώχνει τα νερά κάτω απο το αμάξι). Δεν ειναι σπάνιο να κολλάει κάποιο σκουπιδάκι ή πουρί (απο τη σκόνη ή τη λάσπη οταν βρέχει). Θα χρειαστείς ενα πιεστικό αέρα (στην ανάγκη σε βενζινάδικο) θα εισάγεις το άκροστόμιο απο το πιεστικό και θα πρεσάρεις αέρα απο όλα τα σημεία εισόδου που εχεις πρόσβαση (μπροστινό μέρος του μπρατσου, είσοδο του συνδέσμου Υ κλπ, εγώ προσωπικά έλυσα τελείως το σύνδεσμο Υ για να κανω τη δουλειά μου και στη συνέχεια τον συναρμολόγησα ξανα, αλλα νομίζω δε χρειάζεται να φτάσεις μέχρι εκει...) ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα των υδροροών. Δεν προτείνω να δοκιμάσεις με προγεμισμενη σύριγγα νερού (με μεγάλο στόμιο), όχι γιατί δεν θα πετύχει, αλλα γιατί ειναι πιθανό αρχικά το νερό να κατευθυνθεί προς το σημείο μικρότερης αντίστασης (εκει που βρίσκει δηλαδή άμεση δίοδο) που ειναι το ... Σαλόνι σου! Μπορείς να το κανείς αφού εχεις ήδη κάνει τη βασική δουλειά με το πιεστικό αέρα.
Όλα τα ανωτέρω ειναι εύκολοι χειρισμοί χωρίς κίνδυνο για σενα ή το αμάξι σου. Καλή επιτυχία.
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- angelakis
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Επέτρεψε μου λοιπον να επιμένω οτι εφαρμόζοντας σχολαστικό και επίμονο καθαρισμό και έλεγχο των ανώτερων τριών σημείων (a-pillar, αποληξη υδροροης μπρατσου έμπροσθεν και στο πίσω μέρος (σύνδεσμος Υ) το πρόβλημα σου θα λυθεί (οδηγούς λίπανσης και στεγανοποίησης θα βρεις στην ενότητα DIY) και αυτο το στηρίζω στα εξής :
1. Τα παραπάνω βήματα έλυσαν το πρόβλημα στο βαθμό που γνωρίζω σχεδόν σε όλους,
2. Το αυτοκίνητο σου απο οτι κατάλαβα δεν είχε πρόβλημα απο την αγορά του αλλα προέκυψε στην πορεία..
3. Τα λαστιχα λες ειναι σε καλή κατάσταση.
Οπωσδήποτε υπήρξαν και ιδιοκτήτες που χρειάστηκε να αλλάξουν λαστιχα, ειναι η πιο κερδοφόρα λύση για μια αντιπροσωπεια όπως καταλαβαίνεις χωρίς να σημαίνει απαραιτήτως οτι το πρόβλημα θα λυθεί... (Προςωπικα μου ζητηςαν 200€ για το λαςτιχο της ηλιοροφης χωρις να εγγυώνται για τη λυςη του προβλήματος.. και ελυςα το πρόβλημα μόνος μου με ταινία τεφλον κοςτους 0,4 € χωρίς ποτε να χρειαςτει να πείραξω το κατα την αντιπροςωπεια προβληματικό λαςτιχο...)
Τουλάχιστον ας ειναι η τελευταία σου επιλογή αφού εξαντλήσεις τα περιθώρια με τα παραπάνω βήματα.
Πλέον πιστεύω πως καμία αντιπροσωπεια δεν ειναι πιο έμπειρη απο τα παιδιά στο φόρουμ συνολικά, δεδομένου οτι έχουμε αφιερώσει αμέτρητες ώρες οι πιο πολλοί πάνω στα αυτοκίνητα μας και έχουμε ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες ξανά και ξανά.
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
Σχετικά με τις υδρορροές που βάλατε τεφλόν στις κολώνες της οροφής (στα λάστιχα εννοώ), στο δικό μου το eos έχουν κωνικό σχήμα, σε κάποιες φωτογραφίες που είδα στην ενότητα DIY επισκευή A-pilar δεν θυμάμαι ποιος ανέβασε τις φωτογραφίες, φαίνονται τα λάστιχα κυκλικά, ανεβάζω σχετικές φωτογραφίες από τις υδρορροές μου και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι φυσιολογικό.
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
Η μόνωση έγινε, μένει μόνο το θέμα με τις σταγόνες της φωτογραφίας νούμερο 3 με το βελάκι, ότι και να κάνω στάζει μέσα στην καμπίνα πάνω στο μπράτσο του πίσω επιβάτη.
Καμία ιδέα γι' αυτό; Να σημειώσω ότι ο σύνδεσμος Υ καθαρίστηκε (και από τις 2 μεριές) και το σωληνάκι που βγαίνει μέχρι τον θόλο, έχει βγει και έχει καθαριστεί..
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
Έχω όμως ένα άλλο θέμα, χθες έβρεξε άπειρα στην Ηγουμενίτσα και όταν σταμάτησε, μετά από λίγη ώρα, τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν γεμάτα νερό από την εσωτερική μεριά, δεν ήταν απλά θολά, είχαν υδρατμούς σταγόνες νερό, τα σκούπισα με πανί όλα τα τζάμια γιατί με τον κλιματισμό δεν έφευγαν. Υπέθεσα ότι και πάλι παίρνει από κάπου νερό, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη το αυτοκίνητο ήταν παντού στεγνό. Μήπως το έχετε συναντήσει ξανά αυτό; Καμιά ιδέα πάνω στο θέμα;
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 165
Ανοιξε το μια μερα με λιακαδα και αστο στον ηλιο να στεγνωσει σαν .... μπουγαδα.
Νikitas TSi
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
Χειμώνιασε, άρχισε να βρέχει και τα "προβλήματα" ξεκίνησαν μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας νερού από την καμπίνα, τσουπ έκανε την εμφάνιση του.
Το πρόβλημα λοιπόν αυτήν τη φορά είναι από την μεριά του οδηγού. Αυτό που θέλω να παραθέσω είναι το εξής: ενώ το αυτοκίνητο είναι σταματημένο δεν βάζει νερό, μόλις κατέβει λίγο το παράθυρο (για πρώτη φορά αφού βραχεί το αυτοκίνητο) είτε με τον τηλεχειρισμό είτε manual από μέσα ενώ προηγουμένως ήταν στεγνό το αυτοκίνητο και κλείσει το παράθυρο, αρχίζει να βάζει νερό χωρίς να σταματάει ιδιαίτερα σύντομα. Το σημείο που αρχίζει και κυλάει το νερό είναι πάνω στο κούμπωμα του A-pilar ΑΛΛΑ η είσοδος του νερού δεν μπορώ να καταλάβω από που είναι.
Είναι από το λάστιχο το πλαϊνό; Είναι από το λάστιχο της οροφής; Είναι από την σχισμή που διακρίνεται στην φωτογραφία 1; Είναι από κάτι άλλο που μπορεί να έχει αντιμετωπίσει κάποιος εδώ μέσα και έχει την λύση;
Επίσης θέλω να πω και τον προβληματισμό μου ο οποίος είναι ότι στο λάστιχο της οροφής εκεί που κλείνει το τζάμι, βλέπω τσιμουχόκολλα, είναι φυσιολογικό αυτο; Μπορείτε να το διακρίνετε στην δεύτερη φώτογραφία πιο εύκοα που είναι το παράθυρο του συνοδηγού.
Ένωση παράθυρου οδηγού (Εικόνα 1):
Ένωση παράθυρου συνοδηγού (Εικόνα 2):
- Fixattos
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Eos-Φόρος
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
Μου κάνει εντύπωση όμως που έχουν πέσει έτσι τα λάστιχα τα πλαϊνά και η κόλλα που φαίνεται!
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- Fixattos
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Μέλος
-
Eos-Φόρος
- dragonfighter
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Προγραμματιστής
Γιάννης 1.4 TSI
Latest updates: Leather seats, Facelift conversion, Trailer, Official RVC, Official GPS Antenna, official MDI
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
- Fixattos
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Μέλος
-
- angelakis
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
Ελπίζω να βοήθησα.
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
Αυτή η εικόνα είναι κρυμμένη για τους επισκέπτες.
- pavlito
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Go Hard Or Go Home..
- angelakis
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-