- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
- yiannis7
- Συντάκτης θέματος
- Senior Μέλος
-
εχω εδω και 4μηνες το eos μου και εχω φτασει στα 7200km.περασα απο το συνεργειο της αντιπροσωπειας που το πηρα πριν 1 εβδομαδα και τους ειπα οτι στα 7500km θελω να κανω αλλαγη λαδιων.η απαντηση που πηρα ειναι οτι δεν χρειαζεται και ειδικα τωρα που εχει τα λαδια απο το εργοστασιο και να το κανω κανονικα στα 15000km.το μονο που θα καταφερω ειπαν ειναι να πεταξω τα λεφτα μου.2 φιλαρακια μου μηχανικοι, μου ειπαν να μην κανω τη βλακεια και αφησω σε κινητηρα με τουρμπο και κομπρεσσορα λαδια για 15000km(ο ενας ειναι αρχιμηχανικος της toyota και ηταν απολυτος αλλαγη τωρα)
ακουω την αποψη σας..............
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vasili_espresso
- Senior Μέλος
-
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Η πρωτη αλλαγή λαδιών είναι κατάλοιπο απο τότε που οι κινητήρες θέλανε στρώσιμο για κάμποσα χιλιόμετρα ,βγάζανε γρέζια μέσα στα λάδια και διάφορα παρόμοια.Τώρα πιά οι κατασκευαστικές ανοχές των κινητήρων έχουν μειωθεί στο απολύτως ελάχιστο , η κατεργασία των μετάλλων είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ,οι κινητήρες όσο κι αν σας φαίνεται λάθος δεν χρειάζονται στρώσιμο (η τουλάχιστον το στρώσιμο που χρειάζονταν παλιά) και τα λάδια είναι κάποιες εποχές πιο μπροστά απο τα λάδια προηγουμένων δεκαετιών.
Εφόσον τα υπόλοιπα λάδια θα τα αλλάζετε κάθε 15.000km ,κάντε το ίδιο και στα πρώτα λάδια!Δεν αλλάζει κάτι-αν άλλαζε οι πρώτοι που θα σας το έλεγαν θα ήταν οι αντιπροσωπείες που μας τα παίρνουν χοντρα....
Α και μην σας πει κανείς οτι ''βγάλαμε τα λάδια στις πχ 5.000km και ήταν μαύρα-φαντάσου τι θα γίνει στις 15.000km''.Τα λάδια έχουν σκοπό και να καθαρίζουν τον κινητήρα ,γι αυτό κι εχουν και ανιονικά τασιενεργά που ενεργούν όπως το σαπούνι.Και 1.000km να τα αφησεις τα λάδια πάλι μαύρα θα βγούν.Αυτό που παίζει ρόλο είναι να κρατάνε τις λιπαντικές τους ιδιότητες ,δηλαδή χοντρικά τη συνοχή τους-να μην γίνονται λεπτορευστα σαν το νερό.Εφόσον προβλέπεται να διατηρούν τις ιδιότητές τους για 15.000km ,δεν υπάρχει λόγος να αλλαχτούν νωρίτερα!
Υ.Γ.Οταν και αν κάποια στιγμή η Toyota βγάλει κινητήρα turbo ,ας βάζει τους αγοραστές της να αλλάζουν λάδια κάθε 5.000km.Ας αφήσει τους άλλους κατασκευαστές να ενεργούν σύμφωνα με τα πιστεύω τους-αυτοί ξέρουν καλύτερα.Πρός το παρόν ο ανταγωνισμός κοιτάζει την πλάτη της VW όσον αφορα στον twincharged κινητήρα.Που θα πάει ,θα μάθουν.....
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Το εργοστάσιο δεν θα έλεγε να αλλαχτούν τα πρώτα λάδια νωρίτερα?Τι νομίζετε , δεν θέλει να δώσει παραπάνω δουλειά στα συνεργεία του ομίλου?Συμφέρον τους είναι να σου τα πάρουν αλλη μια φορά ακόμα.Απλά σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
Η πρωτη αλλαγή λαδιών είναι κατάλοιπο απο τότε που οι κινητήρες θέλανε στρώσιμο για κάμποσα χιλιόμετρα ,βγάζανε γρέζια μέσα στα λάδια και διάφορα παρόμοια.Τώρα πιά οι κατασκευαστικές ανοχές των κινητήρων έχουν μειωθεί στο απολύτως ελάχιστο , η κατεργασία των μετάλλων είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ,οι κινητήρες όσο κι αν σας φαίνεται λάθος δεν χρειάζονται στρώσιμο (η τουλάχιστον το στρώσιμο που χρειάζονταν παλιά) και τα λάδια είναι κάποιες εποχές πιο μπροστά απο τα λάδια προηγουμένων δεκαετιών.
Εφόσον τα υπόλοιπα λάδια θα τα αλλάζετε κάθε 15.000km ,κάντε το ίδιο και στα πρώτα λάδια!Δεν αλλάζει κάτι-αν άλλαζε οι πρώτοι που θα σας το έλεγαν θα ήταν οι αντιπροσωπείες που μας τα παίρνουν χοντρα....
Α και μην σας πει κανείς οτι ''βγάλαμε τα λάδια στις πχ 5.000km και ήταν μαύρα-φαντάσου τι θα γίνει στις 15.000km''.Τα λάδια έχουν σκοπό και να καθαρίζουν τον κινητήρα ,γι αυτό κι εχουν και ανιονικά τασιενεργά που ενεργούν όπως το σαπούνι.Και 1.000km να τα αφησεις τα λάδια πάλι μαύρα θα βγούν.Αυτό που παίζει ρόλο είναι να κρατάνε τις λιπαντικές τους ιδιότητες ,δηλαδή χοντρικά τη συνοχή τους-να μην γίνονται λεπτορευστα σαν το νερό.Εφόσον προβλέπεται να διατηρούν τις ιδιότητές τους για 15.000km ,δεν υπάρχει λόγος να αλλαχτούν νωρίτερα!
Υ.Γ.Οταν και αν κάποια στιγμή η Toyota βγάλει κινητήρα turbo ,ας βάζει τους αγοραστές της να αλλάζουν λάδια κάθε 5.000km.Ας αφήσει τους άλλους κατασκευαστές να ενεργούν σύμφωνα με τα πιστεύω τους-αυτοί ξέρουν καλύτερα.Πρός το παρόν ο ανταγωνισμός κοιτάζει την πλάτη της VW όσον αφορα στον twincharged κινητήρα.Που θα πάει ,θα μάθουν.....
+1
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Η άλλη αλήθεια ομως είναι ότι κι εγώ είχα αλλάξει τα λάδια στα 7.500 που έχω και FSI. Πείτε το κόλλημα των παλιών που σε ζαλίζουν και σου αρχίζουν τις θεωρίες μέχρι που τελικά λες "Ας πάω να ξεγνοιάσω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο" ...κ.ο.κ. ή όπως αλλιώς θέλετε. Το σίγουρο είναι ότι κακό δεν θα του κάνεις, αλλά τελικά αξίζει;
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 164
Να εμπιστευθω τα δικα τους λαδια ή να παω με τα δικα μου?
Αν παρω εγω,ποια να προτιμησω?
Το manual δεν αναφερει κατι για τον 160αρη κινητηρα αλλα αν κρινω απο τους αλλους απαιτουν
προδιαγραφες vw50400 longlife
προδιαγραφες vw50200 χωρις longlife
Eπισης συνιστα Castrol,δεν ειδα πουθενα ομως στο manual να αναφερει το ιξωδες,δηλαδη 0-40,5-30....???
Τι απαιτει απο ιξωδες αυτος ο κινητηρας?
Νikitas TSi
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Συνηθως οι χρηστες στα φορα αναφέρουν οτι εβαλαν ή CASTROL EDGE 0W30 ή MOBIL1 SAE 0W-30 .
απλά τυγχάνει λιπαντικα με αυτες τις προδιαγραφές να εχουν παρόμοιο ιξώδες.
Και βεβαια θα παρεις πρώτα τηλεφωνο στην αντιπροσωπεία να ρωτησεις τιμη για το σερβις και ποσα λιτρα λαδι να πας.Το δικο σου λάδι που πληρεί τις προδιαγραφές....
- Magnum
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- E O S
Τι κέρδος έχεις;
Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ
EOS 1.4 TSI
Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Νikitas TSi
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Η κάθε αντιπροσωπεία βάζει απλώς λάδι με σωστές προδιαγραφές μεν αλλά ανώνυμο λόγω κόστους δε...
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
Αν οχι,τοτε φτανει ενα 4λιτρο,αν ναι τοτε θελω 5 λιτρα λαδι.
Νikitas TSi
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Γιατί να κρατήσει παλιό λάδι μέσα;;;
Νομίζω 3800 γράφει το manual με αλλαγή φίλτρου...
Franz Kafka
Σπύρος
- Corbil
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Έχω & EOS πάμε μια βόλτα?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 112
E(r)OS ανίκατε μάχαν
Πάνος BLACK 1.6 FSI
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
Νικήτα, σε όσα service έχω κάνει μέχρι τώρα (3) πάντα 4 λίτρα μου βάζουν...επίσης, όταν αλλάζεις λάδια (εγώ θεωρώ ότι) είναι απαραίτητο να αλλάζεις και το φίλτρο...Βασικα στα 15000 χλμ αλλαζουν και φιλτρο ή οχι?
Αν οχι,τοτε φτανει ενα 4λιτρο,αν ναι τοτε θελω 5 λιτρα λαδι.
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Γελάδι
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
- Ναι...κι εγώ Eos έχω!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 37
Στο τελευταίο σέρβις, μου είχαν χρεωθεί 62,08Ε. Αν προσθέσουμε και το ΦΠΑ πηγαίνει 73,88Ε. Απλά μου έκαναν μία έκπτωση και πήγε λίγο φθηνότερα.
Στην αλλαγή των 7.000χλμ δεν είχα μαζί μου και μου χρέωσαν τα Fucks GT1 74ευρώ. Με 10% έκπτωση λόγω του ότι είχα πάρει εκεί το αυτοκίνητο πήγε η τιμή στα 66,60ευρώ και με ΦΠΑ 79,25ευρώ.
Εγώ προμηθεύομαι τα Aral SuperTronic III με τις παραπάνω προδιαγραφές με 48ευρώ τα 4lt. Είμαι ευχαριστημένος και αυτά θα βάλω και σε λίγες μέρες που θα κάνω των 75.000 (αν και τα πέρασα αρκετά, επειδή δεν προλαβαίνω να σηκώσω κεφάλι στην δουλειά!!!)
Σημείωση: Εμένα στο 1.6 μου παίρνει 3,4lt και το περισσευούμενο εννοείται ότι το παίρνω μαζί μου!!! Νικήτα μου φαίνονται πάρα πολλά τα 5lt.
Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος
- N-EOS
- Senior Μέλος
-
Το εργοστάσιο δεν θα έλεγε να αλλαχτούν τα πρώτα λάδια νωρίτερα?Τι νομίζετε , δεν θέλει να δώσει παραπάνω δουλειά στα συνεργεία του ομίλου?Συμφέρον τους είναι να σου τα πάρουν αλλη μια φορά ακόμα.Απλά σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
συμφωνώ απόλυτα
- rallakias
- Senior Μέλος
-
Οχι ρε κεραταδες,την αλλη φορα θα φερω το δικο μου λάδι.
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Και στον Ρώρρη τα χρεώνουν 86€ (τα 4 λίτρα)...όπως και να'χει συμφέρει να έχεις τα δικά, που ξέρεις και τι έχεις αγοράσει...Εμενα πάντως στην ΚΑΡΕΝΤΑ Πειραια ,οταν μου συμπλήρωσαν λάδι χωρις να με ρωτησουν ,με χρεωσαν 25€/Lt για ενα noname λαδι δικης τους εισαγωγης.
Οχι ρε κεραταδες,την αλλη φορα θα φερω το δικο μου λάδι.
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- nikitas tsi
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
rallakias έγραψε:
συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνω,οταν η ΤΟΥΟΤΑ εγβαζε κινητηρες turbo πριν 20 χρονια (4Ε-FTE,3S-GTE,2JZ-GTE) και ηταν η πρωτοπορος στα Twin Cam 16v η VW εβγαζε 75 αλογα απο 1600 κυβικα και 115 απο 2λιτρα και επαιζε με τα G ladder.
Η διαφορα ειναι οτι τοτε βαζαν τα τουρμπο για να παραγουν δυναμη ενω τωρα για να μειωσουν τους ρυπους.
Εδω εβγαλε τουρμπο η Σιτροεν.
Προσωπικα θεωρω τους Ιαπωνες ως τη κορυφαια χωρα παραγωγης κινητηρων.
Νikitas TSi
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ.73
- Senior Μέλος
-
Πάντως όσο αφορά το θέμα και εγώ στο πρώτο σέρβις (10.000 ένα έτος)
πήγα δικά μου λάδια για να ξέρω τι θα βάλω στο αμάξι
- Coo
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-

Δημήτρης
- Christaras
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Μέλος
-
- Ο νέος με το EOS είναι ωραίος!
Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps
- vabatzis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Εγώ στα δυο προηγούμενα έβαλα Shell Helix, στο τελευταίο δεν ξέρω γιατί το έβαλε ο Ρώρρης (Σπύρε ξέρεις τι βάζουν εκεί ; )Παιδια τι μαρκα λαδι εχετε αγορασει ολοι σας οταν φτανετε στην αντιπροσωπια καθε φορα που κανετε service? Ολοι παιρνετε Castrol, Mobil 1 kai Aral?
Βαγγέλης - 1.4 TSi
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Λένε πως είναι της castrol...
Προσωπικά βάζω castrol από την μέρα που βγήκα εκτός εγγύησης..
Franz Kafka
Σπύρος
- Guardian
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Μέλος
-
Franz Kafka
Σπύρος