Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45509 από PETROS
Απαντήθηκε από PETROS στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
ουτε εγω λεω οτι θα το πουλησεις παραπανω.αλλα ειδικα σε τουρμπο αυτοκινητα,καποιος που ξερει,θα εκτιμησει τις συχνοτερες αλλαγες λαδιων.αλλα ασχετα απο αυτο, ειναι πολυ καλυτερο για τον κινητηρα σου.και οχι ,ξαναλεω,οτι κανεις κακο στο δικο σου που του αλλαζεις λαδια συμφωνα με το βιβλιο σερβις(ειδικα αν το οδηγεις ''νορμαλ''). :friend:
κανε μια δυναμομετρηση στο αμαξι σου λιγο πριν αλλαξεις λαδια και μια λιγο μετα και συγκρινε τα νουμερα μετα το τριτο πατημα... :shades:

Πέτρος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45510 από KATHIKAKI
Απαντήθηκε από KATHIKAKI στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Ναι γενικότερα οδηγάω πολύ νορμάλ, αφού έχει άφθονη ροπή και τραβάει αμέσως...σπάνια το σκίζω, το έχω πάει και 230km/h μία φορά, Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή σε 15min περίπου...και επίσης το κάνω και λίγα χιλιόμετρα συνολικά... όσο για την απόλυτη ιπποδύναμη δεν με ενδιαφέρει και τόσο πολύ πραγματικά...(αλλιώς θα έπαιρνα κανένα Gti, R ή S3 που μου αρέσουν πολύ!!!!)

Eismeer Blue
1.4 TSI 160ps
model year 2009

sakisk81.blogspot.com/

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45527 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Φίλε Σάκη εγώ θα σου κάνω την εξής ερώτηση και θέλω μια καλή απάντηση.
Πριν τo Eos είχα ενα astra g edition αγορασμένο το 2000. Ο κατασκευαστής έλεγε όχι συνθετικό λάδι και αλλαγές κάθε 5.000. χλμ. Το 2002 αλλάζει το manual και λέει οι αλλαγές κάθε 15.000 χλμ, στο ίδιο μοντέλο ίδιο κινητήρα, ίδια όλα.
Μπορείς να μου το εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτο?

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45529 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Corbil έγραψε:

Φίλε Σάκη εγώ θα σου κάνω την εξής ερώτηση και θέλω μια καλή απάντηση.
Πριν τo Eos είχα ενα astra g edition αγορασμένο το 2000. Ο κατασκευαστής έλεγε όχι συνθετικό λάδι και αλλαγές κάθε 5.000. χλμ. Το 2002 αλλάζει το manual και λέει οι αλλαγές κάθε 15.000 χλμ, στο ίδιο μοντέλο ίδιο κινητήρα, ίδια όλα.
Μπορείς να μου το εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτο?

Να αναφέρω εδώ πως εγώ είχα το astra g sport 2003 και όντως το manual είχε αλλάξει καθότι ο κολλητός μου είχε το ίδιο αυτοκίνητο αλλά μοντέλο 2001...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45540 από KATHIKAKI
Νομίζω ότι κάποιοι έχουν πάρει το θέμα προσωπικά και ότι εγώ είμαι ο παντογνώστης της αυτοκινητοβιομηχανιάς....

Δεν έχω ασχοληθεί με Opel ποτέ...
Μάγος δεν είμαι...
Αλλά μόνο αυτοί ξέρουν αν έχει κάτι αλλάξει στη μηχανή τους... πάντως το "ίδια όλα" μετά από 2 model year μου κάνει εντύπωση και δύσκολα ισχύει...

Eismeer Blue
1.4 TSI 160ps
model year 2009

sakisk81.blogspot.com/

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45542 από Guardian
να ξεκαθαρίσω πως εδώ είμαστε για να λέμε τη γνώμη μας, τουλάχιστον από πλευράς μου δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα, είναι χαρά να ανταλλάσω απόψεις με ανθρώπους που γνωρίζουν...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45548 από Corbil
Σάκη νομίζω οτι είναι περιττό να σου εξηγήσω την ύπαρξη του forum. Φυσικά και είμαστε εδώ για να ανταλλασουμε απόψεις.
Να ξεκαθαρίσω επίσης οτι προσωπικά δεν έχω και δεν μπορώ να έχω με κανέναν, πόσο μάλλον μαζί σου που ούτε καν σε γνωρίζω.
....και επι του θέματος τώρα.....μια καλή απάντηση θα ήταν θέματα marketing ας πούμε.....δε θα μπορούσε η opel να μείνει σε χρονοβόρες και κοστοβόρες συντηρήσεις στον κινητήρα, όταν οι άλλες εταιρείες είχαν ήδη promoταρει και είχαν ενσωματώσει στο ενεργητικό τους μακράς διάρκειας διαστήματα service. Ισως κάτι τέτοιο να συμβαίνει και με την VW και με όλες τις άλλες εταιρείες. Παρόλα ταύτα για να μιλήσουμε και ποιο τεχνικά, το λάδι καλό είναι να ανανεώνεται πριν το προβλεπόμενο του κατασκευαστή. Ο κατασκευαστής δε γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο εσύ, εγώ, φέρεσαι στο αυτοκίνητο και έχει εκδώσει μια γενική οδηγία.

Φιλικά πάντα και δίχως ίχνος ειρωνείας τα λεγόμενα μου.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45554 από Corbil
KATHIKAKI έγραψε:

Νομίζω ότι κάποιοι έχουν πάρει το θέμα προσωπικά και ότι εγώ είμαι ο παντογνώστης της αυτοκινητοβιομηχανιάς....

Δεν έχω ασχοληθεί με Opel ποτέ...
Μάγος δεν είμαι...
Αλλά μόνο αυτοί ξέρουν αν έχει κάτι αλλάξει στη μηχανή τους... πάντως το "ίδια όλα" μετά από 2 model year μου κάνει εντύπωση και δύσκολα ισχύει...

το ίδια όλα πήγαινε στον τύπο του κινητήρα ο οποίος ήταν ο περίφημος z14xe με τα 90 αλογάκια όταν o 1400αρης του golf IV έβγαζε 75.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45560 από aceoscy
Απαντήθηκε από aceoscy στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
εμας στην κυπρο η αντιπροσωπια μας λεει καθε 7500χλμ αλλαγη λαδιου και θα συμφωνησω απολυτα με το Πετρο αλλαγη λαδιων εξαρταται και απο τον κινητηρα και απο τη χρηση του αυτοκινητου.αν αλλαξω εγω στο δικο μου σε 2 χρονια...παει το 'καψα...

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45610 από PETROS
KATHIKAKI έγραψε:

Ναι γενικότερα οδηγάω πολύ νορμάλ, αφού έχει άφθονη ροπή και τραβάει αμέσως...σπάνια το σκίζω, το έχω πάει και 230km/h μία φορά, Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή σε 15min περίπου...και επίσης το κάνω και λίγα χιλιόμετρα συνολικά... όσο για την απόλυτη ιπποδύναμη δεν με ενδιαφέρει και τόσο πολύ πραγματικά...(αλλιώς θα έπαιρνα κανένα Gti, R ή S3 που μου αρέσουν πολύ!!!!)

τη δυναμομετρηση δεν την ανεφερα για την ''απολυτη δυναμη''οπως το ειπες,αλλα για το απο που πηγαζει η περισσοτερη δυναμη... σκεψου ενα αυτοκινητο για να δειξει διαφορετικα νουμερα σε ροπες,αλογα κτλ με μονη αλλαγη το λαδι,ποσο καλυτερα δουλευει ο κινητηρας με λαδι ''καθαρο''.στο δικο μου εχει δειξει μεχρι και 10 αλογα διαφορα.
πιο καθαρο λαδι=λιγοτερες τριβες=μικροτερη καταπονηση=καλυτερη λειτουργια=καλυτερα νουμερα

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45621 από KATHIKAKI
PETROS έγραψε:

KATHIKAKI έγραψε:

τη δυναμομετρηση δεν την ανεφερα για την ''απολυτη δυναμη''οπως το ειπες,αλλα για το απο που πηγαζει η περισσοτερη δυναμη... σκεψου ενα αυτοκινητο για να δειξει διαφορετικα νουμερα σε ροπες,αλογα κτλ με μονη αλλαγη το λαδι,ποσο καλυτερα δουλευει ο κινητηρας με λαδι ''καθαρο''.στο δικο μου εχει δειξει μεχρι και 10 αλογα διαφορα.
πιο καθαρο λαδι=λιγοτερες τριβες=μικροτερη καταπονηση=καλυτερη λειτουργια=καλυτερα νουμερα

...όπως και το κάθε τι χρησιμοποιημένο αλλάζεις σίγουρα πηγαίνει καλύτερα το αυτοκίνητο... φίλτρο αέρα, μπουζί κτλ.
Αν αλλάξεις όμως λάδι full συνθετικό σε 3.000 ή 5.000km θα δεις από ελάχιστη έως μηδαμινή διαφορά... επίσης εσύ δεν μας είπες κάθε πότε αλλάζεις λάδια...
Και στα υπόλοιπα αναλώσιμα έχεις κάποια διαφορετική άποψη από το service book; Φίλτρο αέρα, καμπίνας, βενζίνης, μπουζί, υγρά φρένων....;;;

Eismeer Blue
1.4 TSI 160ps
model year 2009

sakisk81.blogspot.com/

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45624 από PETROS
αν ,οπως λες,το αμαξι το πας ''χαλαρα'' οντως δεν προκειται να δεις ουσιαστικη διαφορα(στο πενταλ σου).σιγουρα ομως θα υπαρχει διαφορα στην καταπονηση του κινητηρα μετα απο 2 χρονια με το ιδιο λαδι,οσο και αν αυτη δεν γινεται αντιληπτη στο δρομο.προσωπικα οταν πηρα το αυτοκινητο και για 2 χρονια (πριν ξεκινησω τα πειραγματα)του αλλαζα μια φορα το χρονο(συν το συμπληρωμα που ζηταει απο μονο του).οταν αρχισαν οι παρεμβασεις η συχνοτητα αλλαξε σε δυο φορες το χρονο.οσον αφορα τα υπολοιπα αναλωσιμα,μια φορα το χρονο που γινεται το ετησιο σερβις,ελεγχονται και βλεπουμε τι χρειαζεται να αλλαχτει.

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45628 από KATHIKAKI
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η VW θέλει επίτηδες να καταστρέψουμε τα αυτοκίνητά μας...δεν υπάρχει αυτό...γιατί μ'αυτά και μ'αυτά εκεί καταλήγεις...
Οπότε ας γυρίσουμε στο Kadett του '91 με αλλαγές κάθε 5.000km ή 6 μήνες!!!!!

Έχει ενδιαφέρον να δείτε και το παρακάτω pdf by General Motors για τα λάδια της Opel και την εξέλιξή τους σε 20 περίπου χρόνια!

77.247.224.52/bueteh...f

Βρήκα που στην σελιδα 4 λέει για το Astra του 2000 με κωδικό X16XE 15.000km ή 1 χρόνο...

Eismeer Blue
1.4 TSI 160ps
model year 2009

sakisk81.blogspot.com/

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45636 από Guardian
Οι απόψεις προφανώς διαφέρουν, η πραγματική ουσία είναι μία, η αλλαγή λαδιών και κατά συνέπεια και κάποιων αναλώσιμων μόνο καλό κάνει στο μοτεράκι μας..
Ο καθένας γνωρίζει ανάλογα το πώς οδηγεί ή τι γνώσεις έχει και πράττει αντίστοιχα..Οπωσδήποτε υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο βάσει εγχειριδίου..επίσης υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι λειτουργούν μόνο με ότι τους λένε στα service, δεν είναι κακό...
Ο καθένας πορεύεται όπως προτιμάει...
Προσωπικά για να κλείσει από την πλευρά μου το θέμα, κάνω αλλαγή λαδιών και φίλτρου κάθε 15.000 συμπληρώνω όποτε ζητήσει και τέλος...Τόσα χρόνια (σχεδόν 4μιση πια) μηχανικό πρόβλημα δεν είχα

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45642 από Corbil
Σπύρο..... μηχανικό πρόβλημα συμφωνώ δεν είχες παρότι κάνεις τα προβλεπόμενα. Φθορές όμως έχεις είτε κάνεις τα προβλεπόμενα, είτε αλλάξεις λάδια κάθε 500 χλμ, αΠο την ώρα που βάλεις μπρος το αυτοκίνητο.

Σάκη, συγκρίνεις τον z14xe με τον X16XE. Είναι σαν να συγκρίνεις το 1600αρι fsi με τον 1400αρη tsi. Δεν έχουν σχέση.
Το αυτοκίνητο σου κατασκευάζεται/κατασκευαζόταν, στην Πορτογαλία με Γερμανικές προδιαγραφές. Ειμαι σίγουρος οτι εαν το αυτοκίνητο κατασκευαζόταν στην Νιγηρία με προδιαγραφές Αφρικής, τα διαστήματα αλλαγής των λαδιών θα ήταν συχνότερα.

Μένω στην αρχική μου άποψη ότι ο κατασκευαστής προτείνει μια γενική οδηγία, η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα σου προτείνει κάτι άλλο, αλλά ο καλύτερος γιατρός για το αυτοκίνητό σου είσαι εσύ ο ίδιος ο οποίος το οδηγείς καθημερινά, και αφουγκράζεσαι με τη μια το όποιο πιθανό πρόβλημα σου παρουσιαστεί.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45643 από Guardian
Corbil έγραψε:

Σπύρο..... μηχανικό πρόβλημα συμφωνώ δεν είχες παρότι κάνεις τα προβλεπόμενα. Φθορές όμως έχεις είτε κάνεις τα προβλεπόμενα, είτε αλλάξεις λάδια κάθε 500 χλμ, αΠο την ώρα που βάλεις μπρος το αυτοκίνητο.

Σάκη, συγκρίνεις τον z14xe με τον X16XE. Είναι σαν να συγκρίνεις το 1600αρι fsi με τον 1400αρη tsi. Δεν έχουν σχέση.
Το αυτοκίνητο σου κατασκευάζεται/κατασκευαζόταν, στην Πορτογαλία με Γερμανικές προδιαγραφές. Ειμαι σίγουρος οτι εαν το αυτοκίνητο κατασκευαζόταν στην Νιγηρία με προδιαγραφές Αφρικής, τα διαστήματα αλλαγής των λαδιών θα ήταν συχνότερα.

Μένω στην αρχική μου άποψη ότι ο κατασκευαστής προτείνει μια γενική οδηγία, η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα σου προτείνει κάτι άλλο, αλλά ο καλύτερος γιατρός για το αυτοκίνητό σου είσαι εσύ ο ίδιος ο οποίος το οδηγείς καθημερινά, και αφουγκράζεσαι με τη μια το όποιο πιθανό πρόβλημα σου παρουσιαστεί.

++1

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45654 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Εγώ στα 30,000 έκανα longlife service (φυσικά έγινε αλλαγή λαδιού), ο φίλος στην αντιπροσωπεία μου είπε να μην του το πάω στα 45,000 (ήδη έχω 43,000+) αλλά όποτε με ενημερώσει το αυτοκίνητο. Θεωρητικά πάντα, μου είπε ότι με "φυσιολογική"* οδήγηση θα μου βγάλει μήνυμα στα 50,000-55,000χλμ. Μέχρι τότε θα έχω κάνει 20-25,000 με το ίδιο λάδι! Θα πρέπει να κάνω το σταυρό μου δηλαδή μη μου μείνει στο χέρι το μοτέρ ή η τουρμπινα;; Τις οδηγίες από την αντιπροσωπεία ακολουθώ.

* οδηγώ χωρίς πολύ απότομα και ψηλά ανεβάσματα και σπάνια πάνω από 130-140 στην Ε.Ο.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45655 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi
Ένα ενδιαφέρον κείμενο είναι το παρακάτω (σε pdf) από την Volkswagen Αγγλίας το οποίο αναφέρεται στα λάδια για τους κινητήρες της vw, για το διάστημα αλλαγής λαδιού και για το longlife service.

Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45665 από KATHIKAKI
Απαντήθηκε από KATHIKAKI στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi
Όπως προχωράει η τεχνολογία στους κινητήρες προχωράει και στα λάδια και στο service των αυτοκινήτων. Αν έλεγες το '80 ότι μπορείς να βγάλεις 200 άλογα από 1400cc όλοι θα γελούσαν. Κάποτε δεν υπήρχε καν συνθετικό λάδι...το πρώτο συνθετικό λάδι εμφανίστηκε στο Β' ΠΠ για τα αεροπλάνα Αμερικανών και Γερμανών...όσο για αυτοκίνητα εμφανίστηκε πολύ αργότερα...το 1972...και το συνθετικό που χρησιμοποιείς τώρα σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο του 1972... Εγώ προχωράω με την τεχνολογία και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ το τι μπορεί να μου δώσει πλέον...

Eismeer Blue
1.4 TSI 160ps
model year 2009

sakisk81.blogspot.com/

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45674 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi
Ακριβώς... (Θέλω να) πιστεύω ότι ανάλογα τον τύπο του service χρησιμοποιούνται και τα αντίστοιχα λάδια.

Δημήτρης

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45704 από PETROS
Guardian έγραψε:

Corbil έγραψε:

++1

GAMO!!! ++1 :good:

Πέτρος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45742 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Πάντως όλοι φαντάζομαι συμφωνούμε με την άποψη πως άσχετα αν μπορούμε να κάνουμε σέρβις με βάση το πότε θα μας το σφυρίξει το αυτοκίνητο (έως και 30.000χλμ μεταξύ των σέρβις), αν το κάνουμε νωρίτερα δεν σημαίνει ότι θα του κάνουμε κακό...

Μπορεί να θεωρείται πιο δαπανηρό για την τσέπη μας αλλά σίγουρα για το αυτοκίνητο καλό θα είναι.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45756 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Εννοείται αυτό Μήτσε! Έχω μπει στον πειρασμό να του αλλάξω μπουζί εδώ και λίγο καιρό, άσχετα με το σέρβις..

Δημήτρης

• okapi
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45877 από okapi
Απαντήθηκε από okapi στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
1)Αν είσαι σε longlife mode, και αλλάξεις λάδια, ο εγκέφαλος θα αντιληφθεί ότι τα άλλαξες και θα σε πάει πιο μακριά;
2)Αν είσαι σε longlife mode, αρκεί να βάλεις όποιο λάδι προδιαγραφών VW 504/507 ή πρέπει να βάλεις το castrol "longlife"?
3)Έχει ιδιαίτερο νόημα να αλλάζεις λάδια χωρίς αλλαγή φίλτρου λαδιού; (π.χ. αλλαγή λαδιών ανά 7500χμ και φίλτρου λαδιού ανά 15000χμ )

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45883 από KATHIKAKI
1)Όταν κάνεις αλλαγή λαδιών είτε σε longlife είτε όχι, πρέπει να σου μηδενίζουν από το συνεργείο την ένδειξη για την αλλαγή λαδιών-service. Αν είσαι σε longlife, μέχρι τα πρώτα 500km στην ένδειξη για τις μέρες και τα χιλιόμετρα που σου απομένουν εμφανίζονται παύλες, ούτως ώστε το σύστημα να μαζέψει τα απαραίτητα δεδομένα. Αν δεν είσαι longlife θα σου εμφανίσει αμέσως 365 μέρες ή 15.000km στην ένδειξη.
2) Ακριβώς, οποιοδήποτε λάδι προδιαγραφών VW Longlife (γιατί υπάρχουν και π.χ. BMW Longlife...) H VW προτείνει (recommend) Castrol όπως γράφει και στο καπάκι του λαδιού αλλά μικρή σημασία έχει...

Eismeer Blue
1.4 TSI 160ps
model year 2009

sakisk81.blogspot.com/

Συντονιστές: nikitas tsi