Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp

• yiannis7
  • Συντάκτης θέματος
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11019 από yiannis7
Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp δημιουργήθηκε από yiannis7
Καλησπερα,
εχω εδω και 4μηνες το eos μου και εχω φτασει στα 7200km.περασα απο το συνεργειο της αντιπροσωπειας που το πηρα πριν 1 εβδομαδα και τους ειπα οτι στα 7500km θελω να κανω αλλαγη λαδιων.η απαντηση που πηρα ειναι οτι δεν χρειαζεται και ειδικα τωρα που εχει τα λαδια απο το εργοστασιο και να το κανω κανονικα στα 15000km.το μονο που θα καταφερω ειπαν ειναι να πεταξω τα λεφτα μου.2 φιλαρακια μου μηχανικοι, μου ειπαν να μην κανω τη βλακεια και αφησω σε κινητηρα με τουρμπο και κομπρεσσορα λαδια για 15000km(ο ενας ειναι αρχιμηχανικος της toyota και ηταν απολυτος αλλαγη τωρα)

ακουω την αποψη σας..............

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• vasili_espresso
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11021 από vasili_espresso
Απαντήθηκε από vasili_espresso στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
εχεις ενα κινητηρα με turbo και κομπρεσσορα 1400 cc που αναπτυσει αρκετα μεγαλες πιεσεις καυσης και καταπονειτε. μη ξεχναμε οτι και τα turbo λιπαινονται απο τα λαδια του κινητηρα. εγω δε ξερω τι λεει η αντιπροσωπεια αλλα σιγουρα τα λαδια σου δεν εχουν την ιδια χρηση με ατμοσφαιρικο κινητηρα, προσωπικα αν ειχα tsi θα τα αλλαζα στα 7500

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11051 από rallakias
Απαντήθηκε από rallakias στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Το εργοστάσιο δεν θα έλεγε να αλλαχτούν τα πρώτα λάδια νωρίτερα?Τι νομίζετε , δεν θέλει να δώσει παραπάνω δουλειά στα συνεργεία του ομίλου?Συμφέρον τους είναι να σου τα πάρουν αλλη μια φορά ακόμα.Απλά σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
Η πρωτη αλλαγή λαδιών είναι κατάλοιπο απο τότε που οι κινητήρες θέλανε στρώσιμο για κάμποσα χιλιόμετρα ,βγάζανε γρέζια μέσα στα λάδια και διάφορα παρόμοια.Τώρα πιά οι κατασκευαστικές ανοχές των κινητήρων έχουν μειωθεί στο απολύτως ελάχιστο , η κατεργασία των μετάλλων είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ,οι κινητήρες όσο κι αν σας φαίνεται λάθος δεν χρειάζονται στρώσιμο (η τουλάχιστον το στρώσιμο που χρειάζονταν παλιά) και τα λάδια είναι κάποιες εποχές πιο μπροστά απο τα λάδια προηγουμένων δεκαετιών.
Εφόσον τα υπόλοιπα λάδια θα τα αλλάζετε κάθε 15.000km ,κάντε το ίδιο και στα πρώτα λάδια!Δεν αλλάζει κάτι-αν άλλαζε οι πρώτοι που θα σας το έλεγαν θα ήταν οι αντιπροσωπείες που μας τα παίρνουν χοντρα....
Α και μην σας πει κανείς οτι ''βγάλαμε τα λάδια στις πχ 5.000km και ήταν μαύρα-φαντάσου τι θα γίνει στις 15.000km''.Τα λάδια έχουν σκοπό και να καθαρίζουν τον κινητήρα ,γι αυτό κι εχουν και ανιονικά τασιενεργά που ενεργούν όπως το σαπούνι.Και 1.000km να τα αφησεις τα λάδια πάλι μαύρα θα βγούν.Αυτό που παίζει ρόλο είναι να κρατάνε τις λιπαντικές τους ιδιότητες ,δηλαδή χοντρικά τη συνοχή τους-να μην γίνονται λεπτορευστα σαν το νερό.Εφόσον προβλέπεται να διατηρούν τις ιδιότητές τους για 15.000km ,δεν υπάρχει λόγος να αλλαχτούν νωρίτερα!

Υ.Γ.Οταν και αν κάποια στιγμή η Toyota βγάλει κινητήρα turbo ,ας βάζει τους αγοραστές της να αλλάζουν λάδια κάθε 5.000km.Ας αφήσει τους άλλους κατασκευαστές να ενεργούν σύμφωνα με τα πιστεύω τους-αυτοί ξέρουν καλύτερα.Πρός το παρόν ο ανταγωνισμός κοιτάζει την πλάτη της VW όσον αφορα στον twincharged κινητήρα.Που θα πάει ,θα μάθουν.....

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11096 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
rallakias έγραψε:

Το εργοστάσιο δεν θα έλεγε να αλλαχτούν τα πρώτα λάδια νωρίτερα?Τι νομίζετε , δεν θέλει να δώσει παραπάνω δουλειά στα συνεργεία του ομίλου?Συμφέρον τους είναι να σου τα πάρουν αλλη μια φορά ακόμα.Απλά σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
Η πρωτη αλλαγή λαδιών είναι κατάλοιπο απο τότε που οι κινητήρες θέλανε στρώσιμο για κάμποσα χιλιόμετρα ,βγάζανε γρέζια μέσα στα λάδια και διάφορα παρόμοια.Τώρα πιά οι κατασκευαστικές ανοχές των κινητήρων έχουν μειωθεί στο απολύτως ελάχιστο , η κατεργασία των μετάλλων είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ,οι κινητήρες όσο κι αν σας φαίνεται λάθος δεν χρειάζονται στρώσιμο (η τουλάχιστον το στρώσιμο που χρειάζονταν παλιά) και τα λάδια είναι κάποιες εποχές πιο μπροστά απο τα λάδια προηγουμένων δεκαετιών.
Εφόσον τα υπόλοιπα λάδια θα τα αλλάζετε κάθε 15.000km ,κάντε το ίδιο και στα πρώτα λάδια!Δεν αλλάζει κάτι-αν άλλαζε οι πρώτοι που θα σας το έλεγαν θα ήταν οι αντιπροσωπείες που μας τα παίρνουν χοντρα....
Α και μην σας πει κανείς οτι ''βγάλαμε τα λάδια στις πχ 5.000km και ήταν μαύρα-φαντάσου τι θα γίνει στις 15.000km''.Τα λάδια έχουν σκοπό και να καθαρίζουν τον κινητήρα ,γι αυτό κι εχουν και ανιονικά τασιενεργά που ενεργούν όπως το σαπούνι.Και 1.000km να τα αφησεις τα λάδια πάλι μαύρα θα βγούν.Αυτό που παίζει ρόλο είναι να κρατάνε τις λιπαντικές τους ιδιότητες ,δηλαδή χοντρικά τη συνοχή τους-να μην γίνονται λεπτορευστα σαν το νερό.Εφόσον προβλέπεται να διατηρούν τις ιδιότητές τους για 15.000km ,δεν υπάρχει λόγος να αλλαχτούν νωρίτερα!

Υ.Γ.Οταν και αν κάποια στιγμή η Toyota βγάλει κινητήρα turbo ,ας βάζει τους αγοραστές της να αλλάζουν λάδια κάθε 5.000km.Ας αφήσει τους άλλους κατασκευαστές να ενεργούν σύμφωνα με τα πιστεύω τους-αυτοί ξέρουν καλύτερα.Πρός το παρόν ο ανταγωνισμός κοιτάζει την πλάτη της VW όσον αφορα στον twincharged κινητήρα.Που θα πάει ,θα μάθουν.....

+1

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
16 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11114 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης έχει δίκιο! Τίποτα δεν θυμίζουν οι παλαιοί κινητήρες, η παλαιά τεχνολογία των λιπαντικών και η τότε επεξεργασία των μετάλλων με το κάθε ένα από αυτά τα τελευταία χρόνια. Θα συμφωνήσω με αυτόν!

Η άλλη αλήθεια ομως είναι ότι κι εγώ είχα αλλάξει τα λάδια στα 7.500 που έχω και FSI. Πείτε το κόλλημα των παλιών που σε ζαλίζουν και σου αρχίζουν τις θεωρίες μέχρι που τελικά λες "Ας πάω να ξεγνοιάσω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο" ...κ.ο.κ. ή όπως αλλιώς θέλετε. Το σίγουρο είναι ότι κακό δεν θα του κάνεις, αλλά τελικά αξίζει;

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21627 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Hρθε κι'εμενα η ωρα να παω για το ετησιο service ή αλλιως των 15000χλμ.
Να εμπιστευθω τα δικα τους λαδια ή να παω με τα δικα μου?
Αν παρω εγω,ποια να προτιμησω?
Το manual δεν αναφερει κατι για τον 160αρη κινητηρα αλλα αν κρινω απο τους αλλους απαιτουν
προδιαγραφες vw50400 longlife
προδιαγραφες vw50200 χωρις longlife
Eπισης συνιστα Castrol,δεν ειδα πουθενα ομως στο manual να αναφερει το ιξωδες,δηλαδη 0-40,5-30....???
Τι απαιτει απο ιξωδες αυτος ο κινητηρας?

Νikitas TSi

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21628 από rallakias
Η VW λέει μονο για προδιαγραφές vw504.00 ,δεν προτείνει ιξωδες.
Συνηθως οι χρηστες στα φορα αναφέρουν οτι εβαλαν ή CASTROL EDGE 0W30 ή MOBIL1 SAE 0W-30 .
απλά τυγχάνει λιπαντικα με αυτες τις προδιαγραφές να εχουν παρόμοιο ιξώδες.

Και βεβαια θα παρεις πρώτα τηλεφωνο στην αντιπροσωπεία να ρωτησεις τιμη για το σερβις και ποσα λιτρα λαδι να πας.Το δικο σου λάδι που πληρεί τις προδιαγραφές....

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21629 από Magnum
Απαντήθηκε από Magnum στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Ποιος ο λόγος να πας δικό σου λάδι;
Τι κέρδος έχεις;

Π Α Σ Χ Α Λ Η Σ

EOS 1.4 TSI

Για ρίξτε μια ματιά στο EOS εδώ

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21630 από nikitas tsi
Aν μου τα βαλουν αυτοι θα τα πληρωσω περιπου 80 ευρω σε αντιθεση με τα 50 ευρω που θα τα αγορασω μονος μου,κερδιζω περιπου 30 ευρω.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21631 από Guardian
Δεν νομίζω να τα αγοράσεις 50, αλλά θεωρώ βασικότερο λόγο για να πάς τα δικά σου, το ότι βάζεις το καταλληλότερο λάδι βάσει προδιαγραφής...
Η κάθε αντιπροσωπεία βάζει απλώς λάδι με σωστές προδιαγραφές μεν αλλά ανώνυμο λόγω κόστους δε...

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21632 από nikitas tsi
Βασικα στα 15000 χλμ αλλαζουν και φιλτρο ή οχι?
Αν οχι,τοτε φτανει ενα 4λιτρο,αν ναι τοτε θελω 5 λιτρα λαδι.

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21633 από Guardian
Αφού αλλάζεις λάδια άλλαξε και το φιλτράκι..
Γιατί να κρατήσει παλιό λάδι μέσα;;;
Νομίζω 3800 γράφει το manual με αλλαγή φίλτρου...

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21635 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Εγώ στο μεγάλο service των 30.000 πήγα αγόρασα τα λαδάκια μου απο γνωστό μαγαζί εμπορίας λιπαντικών στο Νεο Κόσμο, τα Mobil 1 ESP FORMULA 5/30, έδωσα για 4 lt 50 €, αλλάξα και φίλτρο λαδιού και στην αλλαγή μου περίσεψε και ενα μπουκάλι ατόφιο για την επόμενη αλλαγή. Νομίζω οτι το tsi παίρνει κατι παραπάνω απο το fsi αλλά οπωσδήποτε δεν χρειάζοναται 5 lt.

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21637 από vabatzis
Απαντήθηκε από vabatzis στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
nikitas tsi έγραψε:

Βασικα στα 15000 χλμ αλλαζουν και φιλτρο ή οχι?
Αν οχι,τοτε φτανει ενα 4λιτρο,αν ναι τοτε θελω 5 λιτρα λαδι.

Νικήτα, σε όσα service έχω κάνει μέχρι τώρα (3) πάντα 4 λίτρα μου βάζουν...επίσης, όταν αλλάζεις λάδια (εγώ θεωρώ ότι) είναι απαραίτητο να αλλάζεις και το φίλτρο...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21650 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Εγώ από τότε που πήρα το αυτοκίνητο προσπαθώ πάντα να παίρνω δικά μου λάδια! Τις μόνες φορές που δεν έβαλα ήταν στα πρώτα στις 7.000χλμ και στο τελευταίο που τα ξέχασα σπίτι... trelos

Στο τελευταίο σέρβις, μου είχαν χρεωθεί 62,08Ε. Αν προσθέσουμε και το ΦΠΑ πηγαίνει 73,88Ε. Απλά μου έκαναν μία έκπτωση και πήγε λίγο φθηνότερα.
Στην αλλαγή των 7.000χλμ δεν είχα μαζί μου και μου χρέωσαν τα Fucks GT1 74ευρώ. Με 10% έκπτωση λόγω του ότι είχα πάρει εκεί το αυτοκίνητο πήγε η τιμή στα 66,60ευρώ και με ΦΠΑ 79,25ευρώ.

Εγώ προμηθεύομαι τα Aral SuperTronic III με τις παραπάνω προδιαγραφές με 48ευρώ τα 4lt. Είμαι ευχαριστημένος και αυτά θα βάλω και σε λίγες μέρες που θα κάνω των 75.000 (αν και τα πέρασα αρκετά, επειδή δεν προλαβαίνω να σηκώσω κεφάλι στην δουλειά!!!)

Σημείωση: Εμένα στο 1.6 μου παίρνει 3,4lt και το περισσευούμενο εννοείται ότι το παίρνω μαζί μου!!! Νικήτα μου φαίνονται πάρα πολλά τα 5lt.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

• N-EOS
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21657 από N-EOS
Απαντήθηκε από N-EOS στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
rallakias έγραψε:

συμφωνώ απόλυτα

• rallakias
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21671 από rallakias
Εμενα πάντως στην ΚΑΡΕΝΤΑ Πειραια ,οταν μου συμπλήρωσαν λάδι χωρις να με ρωτησουν ,με χρεωσαν 25€/Lt για ενα noname λαδι δικης τους εισαγωγης.
Οχι ρε κεραταδες,την αλλη φορα θα φερω το δικο μου λάδι.

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21684 από vabatzis
rallakias έγραψε:

Εμενα πάντως στην ΚΑΡΕΝΤΑ Πειραια ,οταν μου συμπλήρωσαν λάδι χωρις να με ρωτησουν ,με χρεωσαν 25€/Lt για ενα noname λαδι δικης τους εισαγωγης.
Οχι ρε κεραταδες,την αλλη φορα θα φερω το δικο μου λάδι.

Και στον Ρώρρη τα χρεώνουν 86€ (τα 4 λίτρα)...όπως και να'χει συμφέρει να έχεις τα δικά, που ξέρεις και τι έχεις αγοράσει...

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21685 από nikitas tsi
N-EOS έγραψε:

rallakias έγραψε:

συμφωνώ απόλυτα

Διαφωνω,οταν η ΤΟΥΟΤΑ εγβαζε κινητηρες turbo πριν 20 χρονια (4Ε-FTE,3S-GTE,2JZ-GTE) και ηταν η πρωτοπορος στα Twin Cam 16v η VW εβγαζε 75 αλογα απο 1600 κυβικα και 115 απο 2λιτρα και επαιζε με τα G ladder.
Η διαφορα ειναι οτι τοτε βαζαν τα τουρμπο για να παραγουν δυναμη ενω τωρα για να μειωσουν τους ρυπους.
Εδω εβγαλε τουρμπο η Σιτροεν.
Προσωπικα θεωρω τους Ιαπωνες ως τη κορυφαια χωρα παραγωγης κινητηρων.

Νikitas TSi

• ΔΗΜΗΤΡΗΣ.73
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21696 από ΔΗΜΗΤΡΗΣ.73
Απαντήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ.73 στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Καλησπέρα θα συμφωνήσω ότι οι Ιάπωνες έχουν καλύτερους κινητήρες.
Πάντως όσο αφορά το θέμα και εγώ στο πρώτο σέρβις (10.000 ένα έτος)
πήγα δικά μου λάδια για να ξέρω τι θα βάλω στο αμάξι

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21699 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Το ιδανικό θα ήταν αυτοκίνητα με γιαπωνέζικους κινητήρες, ιταλικό design, αμερικάνικους χώρους και ευρωπαϊκή ποιότητα κατασκευής.....:p

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21702 από Christaras
Απαντήθηκε από Christaras στο θέμα Απ:Αλλαγη λαδιων σε tsi 160hp
Παιδια τι μαρκα λαδι εχετε αγορασει ολοι σας οταν φτανετε στην αντιπροσωπια καθε φορα που κανετε service? Ολοι παιρνετε Castrol, Mobil 1 kai Aral?

Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ TSI 160ps

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21704 από vabatzis
Christaras έγραψε:

Παιδια τι μαρκα λαδι εχετε αγορασει ολοι σας οταν φτανετε στην αντιπροσωπια καθε φορα που κανετε service? Ολοι παιρνετε Castrol, Mobil 1 kai Aral?

Εγώ στα δυο προηγούμενα έβαλα Shell Helix, στο τελευταίο δεν ξέρω γιατί το έβαλε ο Ρώρρης (Σπύρε ξέρεις τι βάζουν εκεί ; )

Βαγγέλης - 1.4 TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #21705 από Guardian
fuchs βάζουν Βαγγέλη...
Λένε πως είναι της castrol...
Προσωπικά βάζω castrol από την μέρα που βγήκα εκτός εγγύησης..

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #22079 από Guardian
Τέλεια τιμή, θα σου ανεβάσω φωτό να μου πείς αν είναι τα ίδια με του Ρώρρη...

Franz Kafka
Σπύρος

Συντονιστές: nikitas tsi