Επιλογή ελαστικών και ζαντών......

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30914 από aceoscy
Απαντήθηκε από aceoscy στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
αυτες θελω τιμη ετκα ευχαριστω

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Guardian
  • Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Μέλος
  • Platinum Μέλος
  • Πάντα να μάχεσαι για να επιβιώσεις
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30933 από Guardian
Απαντήθηκε από Guardian στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Θεωρώ ότι για το κόστος τους σίγουρα θα υπάρχουν πολύ ομορφότερα σχέδια..

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30961 από aceoscy
καποιος με ετκα για τιμη

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

• marios_eos_160ps
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30994 από marios_eos_160ps
Απαντήθηκε από marios_eos_160ps στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Αυτές ανήκουν στο πακέτο veravruz που περιλαμβάνει:αυτές τις 18αρες σε μέγεθος ζάντες και ανάρτηση της vw individual). κατά την παραγγελία κόστιζαν μερικά ευρωπουλα πάνω από τα 2000€.σαν aftermarket......δεν νομίζω ότι αξίζει.

• Guardian
  • Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Μέλος
  • Platinum Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30995 από Guardian
marios_eos_160ps έγραψε:

Αυτές ανήκουν στο πακέτο veravruz που περιλαμβάνει:αυτές τις 18αρες σε μέγεθος ζάντες και ανάρτηση της vw individual). κατά την παραγγελία κόστιζαν μερικά ευρωπουλα πάνω από τα 2000€.σαν aftermarket......δεν νομίζω ότι αξίζει.

++1

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.
Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30997 από Coo
Απαντήθηκε από Coo στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
:wtf: με τόσα χρήματα βρίσκεις απείρως καλύτερς και ομορφότερες ζάντες...

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31000 από aceoscy
μα θελω μαμα ζαντες

ΑΝΤΡΕΑΣ VW EOS TSI 2009

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31134 από golfmkv89
Απαντήθηκε από golfmkv89 στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
aceoscy έγραψε:

μα θελω μαμα ζαντες

και γώ σκεφτομαι για μαμά γιατι αν είναι να βάλω κινέζικες ζάντες..δεν μπορώ ούτε να το σκέφτομαι..!

έχουν τα ίδια μίγματα με τις εργοστασιακές ?

Γιώργος
Λευκό EOS TSI

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31139 από Coo
Ας μην θεοποιουμε τις μαμά. Σίγουρα είναι πολύ ποιοτικές αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες μάρκες είτε ρεπλικες είτε αλλά σχέδια οι οποίες ίσως να είναι και καλύτερες. Για τις Κινεζικες σίγουρα θα είχα ενδοιασμούς αλλά για ευρωπαϊκές όχι... Αλλωστε επί σειρά ετών έχουν δείξει πως είναι εξαιρετικά αξιόπιστες.

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31145 από Corbil
Απαντήθηκε από Corbil στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
coo έγραψε:

Ας μην θεοποιουμε τις μαμά. Σίγουρα είναι πολύ ποιοτικές αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες μάρκες είτε ρεπλικες είτε αλλά σχέδια οι οποίες ίσως να είναι και καλύτερες. Για τις Κινεζικες σίγουρα θα είχα ενδοιασμούς αλλά για ευρωπαϊκές όχι... Αλλωστε επί σειρά ετών έχουν δείξει πως είναι εξαιρετικά αξιόπιστες.

++1 όσο δε πάει πιά. Το χουμε αναλύσει ουκ ολίγες φορές αυτό το ζήτημα.

E(r)OS ανίκατε μάχαν

Πάνος BLACK 1.6 FSI

• marios_eos_160ps
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31178 από marios_eos_160ps
golfmkv89 έγραψε:

aceoscy έγραψε:

μα θελω μαμα ζαντες

και γώ σκεφτομαι για μαμά γιατι αν είναι να βάλω κινέζικες ζάντες..δεν μπορώ ούτε να το σκέφτομαι..!

έχουν τα ίδια μίγματα με τις εργοστασιακές ?

Κατά την άποψη μου οι ζάντες τις vw είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα είτε από άποψη πλήθους σχεδίων αλλά σημαντικότερα στο θέμα αξιοπιστίας. Στο αυτοκίνητο μου έχω τις μαμά Chicago. Όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο και είδα τα λάστιχα τρελάθηκα. Τα Dunlop που μου έβαλαν ήταν για μένα η χειρότερη επιλογή, και λέω χειρότερη γιατί τους έσκασα και 1850 ευρώ. Ας περάσω στο παρασύνθημα λοιπόν για να μάθετε ποσό μου έχει στοιχίσει το όλο θέμα ζαντών μέχρι τώρα. Σε ένα χρόνο χρειαζόντουσαν ίσιωμα, δηλαδή 100 ευρωπουλακια (κάτι το όποιο κίνησε την περίεργα στο λάστιχα μου που είναι και φίλος γιατί του είπα ότι αποφεύγω τις λακουβες.αυτος έχει m3 με 19’’ και δεν έχουν στραβώσει καθόλου).Η χαριστική βολή δόθηκε από τα ελαστικά. Στους 14 μήνες ενώ είχαν ακόμα τουλάχιστον 20.000km το προφίλ του εμπρός αριστερά ελαστικού πέταξε ένα καρούμπαλου και η επισκευή του θα ήταν επικίνδυνη, έτσι χρειάστηκαν αλλαγή. Με απλά λόγια αλλά 7 κατοστάρικα. Ο λογαριασμός 2650 μέχρι τωρα.Ευχαριστω πολύ τη Vw που σεβάστηκε το υπέρογκο ποσό που τους κατέθεσα και μου έστειλε ένα αυτοκίνητο με καλά λάστιχα.

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31179 από Coo
marios_eos_160ps έγραψε:

Κατά την άποψη μου οι ζάντες τις vw είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα είτε από άποψη πλήθους σχεδίων αλλά σημαντικότερα στο θέμα αξιοπιστίας. Στο αυτοκίνητο μου έχω τις μαμά Chicago. Όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο και είδα τα λάστιχα τρελάθηκα. Τα Dunlop που μου έβαλαν ήταν για μένα η χειρότερη επιλογή, και λέω χειρότερη γιατί τους έσκασα και 1850 ευρώ. Ας περάσω στο παρασύνθημα λοιπόν για να μάθετε ποσό μου έχει στοιχίσει το όλο θέμα ζαντών μέχρι τώρα. Σε ένα χρόνο χρειαζόντουσαν ίσιωμα, δηλαδή 100 ευρωπουλακια (κάτι το όποιο κίνησε την περίεργα στο λάστιχα μου που είναι και φίλος γιατί του είπα ότι αποφεύγω τις λακουβες.αυτος έχει m3 με 19’’ και δεν έχουν στραβώσει καθόλου).Η χαριστική βολή δόθηκε από τα ελαστικά. Στους 14 μήνες ενώ είχαν ακόμα τουλάχιστον 20.000km το προφίλ του εμπρός αριστερά ελαστικού πέταξε ένα καρούμπαλου και η επισκευή του θα ήταν επικίνδυνη, έτσι χρειάστηκαν αλλαγή. Με απλά λόγια αλλά 7 κατοστάρικα. Ο λογαριασμός 2650 μέχρι τωρα.Ευχαριστω πολύ τη Vw που σεβάστηκε το υπέρογκο ποσό που τους κατέθεσα και μου έστειλε ένα αυτοκίνητο με καλά λάστιχα.

Δε μπορώ παρα να σεβαστώ την άποψη και την κακή δυστυχώς εμπειρία σου με τα ελαστικά και τις ζάντες της vw. Άλλωστε με τα ελαστικά είμαι και εγώ παθών από το εργοστάσιο και ίσως να είμαστε το ίδιο δυσαρεστημένοι (εμένα μου ήρθε με λάστιχα run-flat τα οποία είχαν ημ.παραγωγής ένα χρόνο πρίν την κατασκευή του αυτοκινήτου)
Έχω όμως λίγο μπερδευτεί. Είπες ότι αποφεύγεις τις λακούβες, αλλά ο συνδυασμός στραβώματος της ζάντας με καρούμπαλο σε ένα από αυτά είναι ενδείξεις ότι ίσως και να μην είσαι τόσο προσεκτικός τελικά. Για να πετάξει ένα λάστιχο καρούμπαλο θα πρέπει να σκιστούν τα "λινά" του όπως λένε και αυτό δεν είναι θέμα κατασκευαστικού λάθους αλλά φθοράς προερχόμενης από βίαιη στιγμιαία συνήθως καταπόνηση. Διαφορετικά θα πρέπει το ελαστικό να είναι πάρα πολύ παλιό... :unsure:

Δημήτρης

• marios_eos_160ps
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31180 από marios_eos_160ps
coo έγραψε:

marios_eos_160ps έγραψε:

Δε μπορώ παρα να σεβαστώ την άποψη και την κακή δυστυχώς εμπειρία σου με τα ελαστικά και τις ζάντες της vw. Άλλωστε με τα ελαστικά είμαι και εγώ παθών από το εργοστάσιο και ίσως να είμαστε το ίδιο δυσαρεστημένοι (εμένα μου ήρθε με λάστιχα run-flat τα οποία είχαν ημ.παραγωγής ένα χρόνο πρίν την κατασκευή του αυτοκινήτου)
Έχω όμως λίγο μπερδευτεί. Είπες ότι αποφεύγεις τις λακούβες, αλλά ο συνδυασμός στραβώματος της ζάντας με καρούμπαλο σε ένα από αυτά είναι ενδείξεις ότι ίσως και να μην είσαι τόσο προσεκτικός τελικά. Για να πετάξει ένα λάστιχο καρούμπαλο θα πρέπει να σκιστούν τα "λινά" του όπως λένε και αυτό δεν είναι θέμα κατασκευαστικού λάθους αλλά φθοράς προερχόμενης από βίαιη στιγμιαία συνήθως καταπόνηση. Διαφορετικά θα πρέπει το ελαστικό να είναι πάρα πολύ παλιό... :unsure:

τα λαστιχα οταν ηρθε το αυτοκινητο ηταν 2 μηνων.το πρωτο που κοιταξα με το φιλο μου ηταν για πεζοδρομιο,αλλα η ζαντα ηταν αθικτη και στο σημειο του καρουμπαλου αλλα και γενικος οπως ειπα τις προσεχω παρα μα παρα πολυ,με αποτελεσμα να μην μετραω ουτε το ελαχιστο χτυπημα.οταν λοιπον εβγαλε τα λαστιχα για να δει το μεγεθος του προβληματος εβγαλε εκεινος το συμπερασμα οτι προκειτε για κατασκευαστικο λαθος,εγω ουσιαστικα ασχετος ημουν δεν θα μπορουσα να εχω αποψη.Γι'αυτο κι εγω εβαλα Toyo που εχουν εγγυηση.....συγχυστηκα που τα θυμηθηκα βραδιατικα, :klaps: αναγκαστηκα να μειωσω τα εξοδα μου στις διακοπες του πασχα για την κυρια Dunlop. :bye:

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31181 από Coo
marios_eos_160ps έγραψε:

τα λαστιχα οταν ηρθε το αυτοκινητο ηταν 2 μηνων.το πρωτο που κοιταξα με το φιλο μου ηταν για πεζοδρομιο,αλλα η ζαντα ηταν αθικτη και στο σημειο του καρουμπαλου αλλα και γενικος οπως ειπα τις προσεχω παρα μα παρα πολυ,με αποτελεσμα να μην μετραω ουτε το ελαχιστο χτυπημα.οταν λοιπον εβγαλε τα λαστιχα για να δει το μεγεθος του προβληματος εβγαλε εκεινος το συμπερασμα οτι προκειτε για κατασκευαστικο λαθος,εγω ουσιαστικα ασχετος ημουν δεν θα μπορουσα να εχω αποψη.Γι'αυτο κι εγω εβαλα Toyo που εχουν εγγυηση.....συγχυστηκα που τα θυμηθηκα βραδιατικα, :klaps: αναγκαστηκα να μειωσω τα εξοδα μου στις διακοπες του πασχα για την κυρια Dunlop. :bye:

Άν ο ειδικός αποφάνθηκε κατασκευαστικό λάθος, δε μπορώ να το αμφισβητήσω. Τυχερά-άτυχα είναι αυτά.

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31657 από Γελάδι
Απαντήθηκε από Γελάδι στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
coo έγραψε:

Οι ζάντες του concept...

Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.

Στο περίπου...

Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.

Αχ Μάνα! Γιατί δεν μ' έκανες κοπρίτη και υποφέρω;;;
Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31660 από Γελάδι
marios_eos_160ps έγραψε:

Λυπάμαι Μάριε για το ατυχές συμβάν σου. Είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται ένα τέτοιο παράπονο. Αυτό ίσως να σημαίνει κάτι. Εγώ έχω τις Solitude 17" με ελαστικά Bridgestone Potenza στην αρχή από μαμά και τώρα Pirelli P Zero Rosso. Προσέχω κι εγώ γενικά τις λακούβες αλλά κακά τα ψέμματα δεν μπορείς να τις αποφεύγεις όλες, όταν μάλιστα η χρήση του αυτοκινήτου είναι καθημερινή!! Έτσι λοιπόν, έχω πέσει σε κάποιες λακούβες που οδηγούσαν στην άβυσσο!! Μέχρι να σταματήσω να δω τί παίχτηκε είχα τον νου μου μήπως δεν έχει μείνει λάστιχο! Μιλάμε για απίστευτο κρότο! Ξέρεις από αυτούς που τους ακούς στερεοφωνικά και το νιώθεις μέσα στο μυαλό σου!

Για να μην πολυλογώ, ούτε τα λάστιχα με έχουν προδόσει ποτέ, αλλά ούτε και οι ζάντες στο παραμικρό! Σε τέτοιο βαθμό που μου κάνει ιδιαίτερα θετική εντύπωση.

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31679 από Coo
Ϊσως κάποια αστοχία υλικού. Συμβαίνει...

Δημήτρης

• Guardian
  • Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Μέλος
  • Platinum Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31700 από Guardian
++1

Franz Kafka
Σπύρος

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #32301 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Πως μπορουμε να δουμε αναμεσα στη γκαμα των ελαστικων για το αυτοκινητο μας,που διαθετει το καθε βουλκανιζατερ που αναγραφεται το βαρος του καθε ελαστικου?

Νikitas TSi

• marios_eos_160ps
  • Senior Μέλος
  • Senior Μέλος
Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #32335 από marios_eos_160ps
Δημητρη σε ολες τις αγορες υπαρχουν τα καλα και τα κακα.Σε γενικες γραμμες εαν ποτε ελεγα οτι μου ετυχε καποιο ελατωματικο μοντελο θα επρεπε καποια ατομα με Εος να με αρχισουν στις φαπες :fapa: αν σκεφτει κανεις οτι η οροφουλα μου ποτε δεν μιλησε (τρυγμοι) Αλλα με βαση το δικο μου τροπο σκεψης τα 1850 που θελει η VW για τις chicago συμπεριλαμβανουν και αλλα εάστικα μεγαλυτερου μεγεθους,τα οποια κατα την αποψη μου θα επρεπε να ειναι κορυφαιας ποιοτητας.Μολις τα ειδα οταν ειχε ερθει το αυτοκινητο ειπα στον πωλειτη,τι ειναι αυτα ρε παιδια, τα Dunlop που ειχαν βαλει στο 1,6 passat του θειου μου βαζετε και εδω.Δικαιολογημενα απαντησε οτι στο εργοστασιο τα εβαλαν και οχι αυτοι.Ε τοτε λοιπον ντροπη τους......

Υ.Γ ποιο πολυ τα ειχα παρει γιατι ημουν φτιαγμενος για sport contract 3

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #33640 από gazza307
Απαντήθηκε από gazza307 στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
ενδιαγερομαι και εγω να αλλαξω ζαντες και ελαστικα,τωρα εχω 215/55/16 και σκεφτομαι να βαλω τις ρεπλικα ρ32 με ελαστικα continental contisport3 με διασταση 225/45/17.
Ο λαστιχας εμενα μου τονισε πριν προχωρησουμε οτι οι τυχον τριγμοι θα αυξηθουν λογω μεγαλυτερου πελματος...
τι να αποφασισω...???
τι εχεις να προσθεσεις μετα καποιο καιρο που τα εχεις βάλει?

Ευχαριστω πολυ,

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #33642 από Coo
Αυτό που σίγουρα θα αλλάξει θα είναι η κατανάλωση και θα καταλαβαίνεις λίγο περισσότερο τις ανωμαλίες του δρόμου (εκτός αν διαλέξεις μαλακότερο ελαστικό από αυτό που είχες).
Επειδή έχω μπει σε Eos που είχε 16" και μετά 17", η γνώμη μου είναι ότι οι διαφορές δεν είναι μεγάλες.(σ.σ. είχε Bridgestone και έβαλε Continental)

Δημήτρης

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #33657 από Γελάδι
gazza307 έγραψε:

ενδιαγερομαι και εγω να αλλαξω ζαντες και ελαστικα,τωρα εχω 215/55/16 και σκεφτομαι να βαλω τις ρεπλικα ρ32 με ελαστικα continental contisport3 με διασταση 225/45/17.
Ο λαστιχας εμενα μου τονισε πριν προχωρησουμε οτι οι τυχον τριγμοι θα αυξηθουν λογω μεγαλυτερου πελματος...
τι να αποφασισω...???
τι εχεις να προσθεσεις μετα καποιο καιρο που τα εχεις βάλει?

Ευχαριστω πολυ,

Αν μου επιτρέπεται κι εμένα μία γνώμη είναι ότι δεν θα καταλάβεις τίποτα!
Το λάστιχο αυτό είναι πολύ καλό. Χαρακτηριστικά θυμάμαι στον Halkis_13 που είχα μπει και ο άνθρωπος φοράει 18άρες. Φοράει ContiSport Contact 3. Πίστεψέ με δεν άκουγες τίποτα!
Οπότε μην σε αγχώνει το συγκεκριμένο. Πάνω απ' όλα είναι το λάστιχο που θα φορέσεις. Εγώ φορούσα 235/45/17 με τα Bridgestone Potenza από μαμά και τα άλλαξα σε 225/45/17 με Pirelli PZero Rosso και είδα τρελή διαφορά μόνο και μόνο από την αλλαγή του λάστιχου. Κανονικά θα έπρεπε να είχα περισσότερους τριγμούς επειδή μειώθηκε το "μπαλόνι" το οποίο όμως δεν επαληθεύτηκε.

Κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να σε απασχολεί καθόλου.

Μήτσος

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #33699 από nikitas tsi
Απαντήθηκε από nikitas tsi στο θέμα Απ:Επιλογή ελαστικών και ζαντών......
Αν,λεμε αν δεν το ειχα παει στον gratsia για την επισκευη της οροφης τοτε τι θα ακουγα αν ειχα βαλει 18αρες?

Νikitas TSi

Περισσότερα
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #33700 από Coo
Όπως και να το κάνουμε, απο τη στιγμή που κάποιος επιλέγει να ανεβεί νούμερο γνωρίζει τα συν και τα πλην μιας τέτοιας κίνησης και ανάλογα το ζυγίζει το πράγμα. Μπορεί να είναι πιο ωραίο σε εμφάνιση το αυτοκίνητο, να έχει καλύτερο κρατημα (ειδικά αν συνδυάζεται με sport ανάρτηση, αλλά θα έχει αυξημενο κόστος σε αγορά και συντήρηση, αύξηση στην κατανάλωση και λιγότερη απορρόφηση κραδασμων. Όλα αυτά είναι όμως σχετικά για τον καθένα. Αυτός που ζητά άνεση να μείνει στις 16" με Michelin και θα είναι ...βιλούδου! Αυτός που δεν πολυνοιαζεται και θέλει εμφάνιση ας βάλει 17"-18" αλλά θα ζήσει με όλα τα παραπάνω μειονεκτήματα. Εγώ προσωπικά μετά απο 2 και κάτι χρόνια συμβίωσης με τα run flat της bridgestone πιστεύω ότι και ... 22" να βάλω πάλι θα βαράει λιγότερο το αυτοκίνητο.

Δημήτρης

Συντονιστές: nikitas tsi